Tillgänglighet och Kinect för Xbox 360

Översikt

Hitta svaren på vanliga frågor om tillgänglighet och Kinect för Xbox 360.

På den här sidan

Ämnen

Kan människor med funktionsnedsättningar spela Kinect?

På Microsoft anser vi att så många som möjligt ska kunna njuta av interaktiv underhållning. Vi förstår att varje person har unika förmågor och att inte alla användare kommer att kunna spela alla titlar som är tillgängliga för Kinect för Xbox 360 på grund av spelandets inneboende fysiska natur. Dock kan ett ökande antal av de titlar som finns för Kinect för Xbox 360 spelas av användare med olika fysiska och sensoriska nedsättningar. I en ansträngning att hela tiden förbättra Kinect-upplevelsen letar vi aktivt efter feedback på hur vi kan förbättra och anpassa Kinect- och Xbox-tekniken för alla användare. Vi kommer att använda denna feedback även i framtiden i takt med att vi utvecklar nya versioner av Kinect. Ända sedan Kinect-tekniken lanserades har vi kontinuerligt gjort tekniska förbättringar och breddat spelalternativen så att spelare som från början inte kunde spela Kinect nu har större glädje av Kinect-tekniken. När nya tekniker som Kinect för Xbox 360 blir tillgängliga kan förbättringar utifrån feedback göras med varje ny version som släpps.

Jag sitter i rullstol, eller måste sitta ned hela tiden. Kan jag spela Kinect?

Sittande personer kan använda många funktioner och spel utvecklade för Kinect för Xbox 360. För närvarande beror möjligheten för Kinect att fungera för sittande användare till stor del på själva spelet. Vissa spel är mer lämpliga för sittande användare än andra. Spelutvecklarna kan utforma sina spel på ett sätt som gör att aktiviteter som är besvärliga för vissa användare kan väljas bort eller utföras på ett annat sätt. Så vi utbildar utgivarna gällande detta på olika utvecklingsevenemang i ett försök att tillhandahålla en underhållande spelupplevelse till en bred publik. Navigering på instrumentpanelen och användning av handkontrollfria underhållningsfunktioner på Xbox Live, till exempel Video Kinect, är upplevelser som fungerar både sittande och stående.

Vilka Kinect-spel och -funktioner kan jag som sitter ned eller är rullstolsbunden använda?

Vad kan jag göra för att optimera Kinect-upplevelsen när jag sitter ned?

Förutom den inledande Kinect-kalibreringen behöver du inte göra någonting för att spela de spel som anges ovan.

För att få ut mesta möjliga av Kinect bör du tänka på följande faktorer:

• Stolar. Mindre rullstolar, t.ex. stolar av sjukhustyp eller racingstolar, verkar fungera bäst med Kinect.
    Stora utskjutande armstöd (t.ex. styrspaken på vissa större motordrivna rullstolar) kan dock påverka Kinects avläsningsförmåga eftersom den infraröda sensorn kan tolka dem som armarna på en annan användare. Prova att flytta dessa armstöd så att de är utanför sensorns avläsningsfält.
  • Placering av Kinect. För att optimera avläsningen när du sitter ned bör du placera Kinect-sensorn i sittande brösthöjd eller något högre. Placera inte sensorn lägre än sittande brösthöjd.
  • Belysning. Se till att rummet du spelar i har tillräcklig belysning.
  • Ytor. Blanka ytor kan orsaka problem för Kinect. Täck över alla reflekterande ytor på din stol.

Jag är amputerad. Kan jag spela Kinect-spel?

Om du är en enarmad Xbox 360-användare kan du spela mer eller mindre bra med Kinect, beroende på din situation.

• Om din arm är amputerad ovanför armbågen och du inte bär armprotes kan Kinect få svårt att mappa ditt skelett. Kinect identifierar spelare genom att söka efter en viss form, i det här fallet två armar, två ben och ett huvud, och känner igen den formen som ett skelett. Denna mappning är nödvändig för att skilja användaren från andra former runtom användaren (soffor, stolar, bord). Om någon skelettindikator saknas kan Kinect tro att det inte är ett skelett eller att en kroppsdel är dold.
  • Om din arm är amputerad under armbågen eller om du bär en ”verklighetstrogen” protes bör Kinect kunna mappa ditt skelett.
  • Om du använder en förkortad eller mekanisk protes kan blanka eller speglande ytor orsaka mindre problem med skelettmappningen. Om dessa problem uppstår kan du försöka att täcka alla reflekterande ytor för att öka chanserna för att mappning och spelande ska lyckas.

Om du är en Xbox 360-användare med benprotes bör du kunna spela alla Kinect-spel som du har tillräcklig rörlighet och räckvidd för.

• Kinect-mappningen är baserad på visuella ledtrådar, så en ”verklighetstrogen” benprotes bör kännas igen som ett vanligt ben. Om du har på dig ett par byxor över din benprotes bör Kinect kunna identifiera din kroppsformen och låta dig spela alla spel som du har rätt rörlighet och räckvidd för.
  • Om du använder en mer mekanisk protes utan byxor kan blanka eller speglande ytor orsaka mindre problem med skelettmappningen. Om dessa problem uppstår kan du försöka att täcka alla reflekterande ytor för att öka chanserna för att mappning och spelande ska lyckas.
  • Om du går med käpp eller liknande kan Kinect se käppen som en förlängning av din arm snarare än som ett separat föremål och då få svårt att mappa dina armrörelser.

Har Kinect stöd för teckenspråk?

För närvarande går det inte att använda teckenspråk för att ge kommandon till Kinect-sensorn.

Kan jag använda Kinects röstigenkänning?

Med de senaste uppdateringarna av instrumentpanelen har även Kinects röstigenkänningsfunktion uppdaterats. Dessa uppdateringar förbättrar handsfree-navigeringen på Xbox Dashboard samt molnsökningsfunktionen för de länder/regioner och språk som stöds. Med dessa uppdateringar stöder Kinects röstigenkänning följande länder/regioner och språk:

Nationell inställning

Språk

Australien

Engelska

Kanada

Engelska

Kanada

Franska

Brasilien

Portugisiska

Österrike

Tyska

Frankrike

Franska

Tyskland

Tyska

Irland

Engelska

Italien

Italienska

Japan

Japanska

Mexiko

Spanska

Nya Zeeland

Engelska

Spanien

Spanska

Schweiz

Tyska

Schweiz

Franska

Storbritannien och Nordirland

Engelska

USA

Engelska

Jag har talsvårigheter eller en påtaglig dialekt. Fungerar taligenkänningen i Kinect för mig?

För att ge bästa möjliga respons på användarkommandon har Kinects röstigenkänningsfunktion utformats för att reagera på specifika röstmönster. Den här funktionen bidrar till att minimera oavsiktlig skärmrespons på ljud från omgivningsljud (hundar som skäller, telefoner som ringer, osv.). Detta kan påverka Kinects förmåga att spåra och reagera på ljud och röster som inte kan mappa till Kinects flerspråkiga databas med identifierade talkommandon. Kinect har sedan lanseringen 2010 övervunnit en del otroliga utmaningar och vi tror att kunderna kommer att uppskatta de allra senaste uppdateringarna, bl.a. förbättrad röstigenkänning som gör att spelande ska vara möjligt för fler användare än någonsin tidigare. Vi har arbetat hårt med att hitta sätt att hantera några av de utmaningar som Kinect-användarna står inför och i takt med att tekniken utvecklats har idéer som ansetts ha hinder blivit möjliga att implementera.

Kommer jag att kunna ta del av videoklipp och filmer på min Xbox trots att jag har en hörselskada?

Ja. Tack vare uppdateringar av Xbox 360-konsolen kan Film & TV visa undertexter för de videor som har sådana. (Det är videoprogramägarna och inte Microsoft som tillhandahåller undertexterna.)

Den första uppdateringen för att tillhandahålla undertextning för hörselskadade för såväl Xbox 360 som Windows 8-datorer gjordes tillgänglig hösten 2012.

Vilka shower och filmer har undertexter?

Från hösten 2012 förväntas videoprogramägarna tillhandahålla undertexter för alla icke undantagna, förinspelade fullängdsvideoprogram med Internet-protokoll som sänds i amerikansk TV med undertexter efter 30 september 2012. Andra program kommer att undertextas senare i enlighet med FCC-riktlinjer.

Hur vet jag vilka videor som har undertexter?

I Film & TV-katalogen är videor med undertexter markerade med texten ”[CC]” eller standardlogotypen för undertextning, som är en symbol som visar ”CC” inuti en fyrkantig eller TV-formad ram.

Hur ställer jag in min Xbox 360-konsol eller Windows 8-dator för att visa undertextning?

För videor som erbjuds via Film & TV, och för många appar från tredje part, bör du kunna använda inställningarna på din instrumentpanel för att visa undertextning när sådan är tillgänglig.

Så här aktiverar du undertextning på din Xbox 360-konsol:

1. Gå till Inställningar på konsolen, välj System och sedan Konsolinställningar.
    Obs! Om du inte ser Inställningar kanske du använder en gammal version av konsolprogramvaran. Information om hur du uppdaterar den finns i Så här får du en ny Xbox 360-uppdatering.
  2. Välj Display.
  3. Välj Undertexter.
  4. Om du vill se undertextning i standardvyn Mediainställningar klickar du på Använd mediainställning.
    Om du vill anpassa undertexten klickar du på Använd anpassad stil och följer anvisningarna för att anpassa följande saker för undertexter:
    • Bakgrundsfärg
    • Bakgrundstransparens
    • Undertexteffekt
    • Färg (bokstäver)
    • Storlek (bokstäver)
    • Stil (bokstäver)
    • Fönsterfärg
    • Fönstertransparens

Så här aktiverar du undertextning på din Windows 8-baserade dator:

1. På en dator med Windows 8 som spelar upp en video väljer du Uppspelningsalternativ.
  1. Klicka på Undertexter.
  2. Anpassa hur undertexten visas på datorn. Du kan anpassa följande:
    • Teckenfärg
    • Texttransparens
    • Teckenstorlek
    • Teckensnittsstil
    • Undertextens bakgrundsfärg
    • Bakgrundstransparens
  3. Klicka på Spara.

Sparas mina inställningar för undertextning på min maskinvara eller i mitt Xbox Live-konto?

Undertextningsinställningar för videos från första part och appar från tredje part sparas normalt på din Xbox 360-konsol eller Windows 8-dator. Det innebär att en video med undertexter som spelas upp på din konsol eller dator kommer att visa undertexterna. Om du vill stänga av undertexten följer du de inledande anvisningarna i föregående svar, men stänger av undertexter.

Anmärkningar

• En del appar från tredje part, t.ex. Netflix, kan spara dina undertextningsinställningar i appens kontoinställningar.
  • Om du använder ditt Xbox Live-konto för att logga in på en Xbox 360-konsol eller Windows 8-baserad dator som inte är din, måste du ange dina undertextningsinställningar på den konsolen eller datorn på samma sätt som du gjorde på din egen konsol eller dator.

Hur kommer undertexterna att se ut på min Xbox 360 eller Windows 8-dator?

Videoundertexterna på Xbox 360 och Windows 8 visas som text framför den video som spelas upp på skärmen, vilket liknar undertexterna på din TV. När undertexter är aktiverat kommer standardinställningen att visa vit text på svart bakgrund.

Om du vill ändra hur undertexterna visas på din skärm läser du Hur ställer jag in min Xbox 360-konsol eller Windows 8-dator för att visa undertextning?.

Måste jag vara online för att titta på en video med undertexter?

Nej. När du köper och laddar ned en video med undertextning via Film & TV lagras hela filen, inklusive kapaciteten för undertexter, på din Xbox 360-konsol oavsett om du har aktiverat undertextning eller inte. via Dashboard. Det innebär att även om du behöver en Internet-anslutning för att ladda ned en video till din konsol eller Windows 8-baserade dator behöver du inte vara ansluten till Internet eller Xbox Live för att spela upp videon med undertextning.

Vem kontaktar jag för att be om undertextning av en video?

Undertexter tillhandahålls av videoprogramägarna, som vanligen är filmstudior eller TV-bolag (eller deras moderbolag) som äger videoinnehållet. Om du vill ha undertextning av en specifik film eller TV-show kontaktar du innehållsägaren.

Vem kontaktar jag om undertextningen inte fungerar som den ska?

Om du har problem med IP-undertexter (Internet Protocol) kontaktar du Rob Sinclair, Chief Accessibility Officer, via e-post till Microsoft Closed Captioning Accessibility Issues eller genom att använda följande kontaktinformation:

Rob Sinclair
Chief Accessibility Officer
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052-6399
Phone: +1 425 882-8080
Fax: +1 425 936-7329

Hur fokuserar Microsoft på tillgänglighet med Kinect?

I vår strävan att hela tiden förbättra Kinect-upplevelsen för vi dialog med användare som har funktionshinder för att ta reda på hur vi kan förbättra Kinect- och Xbox-tekniken för alla användare via vår e-postadress för hjälpmedelsinformation Xbox 360 och evenemang som ”Kinect Accessibility Roundtable”. Tekniska hjälpmedel och tillgänglighetsfunktioner för Kinect för Xbox 360 förenklar och gör navigeringen och spelupplevelsen bekvämare för Kinect-användare. Med taligenkänning och förbättrad skelettspårning kan nu fler användare än någonsin ta del av Kinect-upplevelsen. På olika utvecklingsevenemang utbildar vi också utgivare i hur de kan utforma titeln för att nå en bredare publik, inklusive användare med fysiska och sensoriska funktionshinder och de med unika spelbehov.

Hur passar hjälpmedlen in i Microsofts övergripande mål?

Microsoft är branschledande när det gäller nytänkande för tillgänglighet genom vårt åtagande att ge alla människor tillgång till alla funktioner och att hjälpa människor och företag över hela världen att utnyttja sin fulla potential. Vi betraktar vårt uppdrag som ett löfte till våra kunder och vi uppfyller det löftet genom att sträva efter att skapa teknik som är tillgänglig för alla.

Hur uppfyller Microsoft dessa mål?

Microsoft visar sin förståelse och sitt engagemang för tillgänglighet genom att ha tillgängligheten för våra produkter i åtanke i produktplaneringens alla skeden, i forskning och utveckling samt produktutveckling och testning. Vi samarbetar med intressegrupper över hela världen och bygger starka relationer med teknikpartners, myndigheter och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättningar. Microsoft stöder också globala policyer som syftar till att fler människor ska kunna tillgodogöra sig digital teknik, på nationella, regionala och internationella plan.

Var finns det mer information om Microsofts arbete med tillgänglighet?

Besök webbplatsen Microsoft Accessibility.

Jag skulle vilja prata med någon på Microsoft om tillgänglighetsproblem med Kinect. Vem kan jag prata med?

Skicka ett e-postmeddelande till xaccess@microsoft.com så kommer någon hos oss att besvara din fråga eller hänvisa dig till den mest lämpliga personen i Microsoft Kinect för Xbox 360-teamet.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Tillgänglighet och Kinect för Xbox 360" som du läste om eller ett annat problem?