Kinect-rörelser

Översikt

När Kinect-sensorn är aktiv visas ett fönster längst ned till höger i Dashboard. Det här fönstret innebär att du kan använda rörelser. Om du inte kan se dig själv i fönstret använder du Kinect-justering.

Allt om rörelser

Vinka till Kinect

Kom igång med rörelser

När den här ikonen visas vinkar du med handen genom att flytta underarmen åt vänster och höger. Om du vinkar till Xbox Dashboard dyker handmarkören upp och du kan nu använda rörelser för att navigera i stället för handkontrollen.

Om du har problem tittar du på animeringen och lär dig hur du vinkar till Kinect.

Välja genom att hovra

Välja genom att hovra

Vänd handflatan mot skärmen och flytta handen på skärmen över det objekt som du vill välja. Välj objektet genom att hålla kvar handen över det tills cirkeln fullbordas.

Har du problem?
  • Kontrollera att dina händer lyser lila. Lyser de inte lila? Vinka till Kinect.
  • Kontrollera att spelområdet och sensorn är korrekt konfigurerade. Konfigurera Kinect.

Rulla skärmen

Om du vill gå till nästa nav i Dashboard med hjälp av rörelser flyttar du markören till skärmkanten med din högra hand och ”sveper” över kroppen. Använd vänsterhanden och gå till vänster sida av skärmen och svep för att gå till föregående nav.

Har du problem?
  • Kontrollera att dina händer lyser lila. Lyser de inte lila? Vinka åt Kinect.
  • Kontrollera att spelområdet och sensorn är korrekt konfigurerade. Konfigurera Kinect.

Guiderörelse

Guiderörelse

Använd guiderörelsen om du vill pausa ett spel eller öppna Kinect-guiden.

Låt båda armarna hänga utmed sidorna. Flytta nu vänster arm rakt ut med 45 graders vinkel från kroppen.