Anslutningsinformation för Xbox 360 HDMI-kabel

Översikt

Den här sidan beskriver Xbox 360 HDMI-kabel, som kan användas med Xbox 360 E-konsolen, Xbox 360 S-konsolen och Xbox 360-konsolen i originalutförande.

Lösningar

Beskrivning

Xbox 360 HDMI-kabel ansluter Xbox 360-konsolen till en HDTV som är utrustad med en HDMI-port. HDMI-kabeln kan enbart användas med en Xbox 360-konsol som är utrustad med en HDMI-port.

Obs! HDMI-kablar som inte är framtagna av Microsoft fungerar inte med en HDMI-utrustad Xbox 360-konsol.

En bild visar en HDMI-kabel med ena änden ansluten till en TV och den andra till Xbox 360.

Grundläggande funktioner

Xbox 360 HDMI-kabel transporterar bild med upplösning på upp till 1080p och Dolby Digital 5.1-ljud i en enda kabel. Kabeln kan kedjekopplas: Du kan koppla kabeln till andra HDMI-kompatibla enheter, t.ex. en ljudavkodare som sedan kopplas till en HDTV. Eller så kan du koppla in kabeln direkt i en TV.

När du använder HDMI ska du normalt sett inte behöva justera upplösningen på din Xbox 360 Dashboard. Konsolen identifierar skärmens optimala upplösning via HDMI-kabeln och anpassar upplösningen automatiskt.

Extra ljudadapter

Xbox 360 HDMI AV Kit innehåller en andra kabel, Xbox 360 Audio Adapter.

Obs! Xbox 360 Audio Adapter är inte kompatibel med Xbox 360 E-konsolen.

Enheten liknar en liten AV-dosa som bara har RCA-uttag med stereoljud och en optisk S/PDIF-port eller TOSLINK-port.

Två stift på en kabel pekar mot RCA-uttagen på Xbox 360 Audio Adapter.

Ljudadapterkabeln kan användas tillsammans med HDMI-kabeln. Om båda kablarna är inkopplade skickar Xbox 360-konsolen ljud via ljudadaptern och bild via HDMI-kabeln. Detta ger dig flexibilitet om du vill ansluta HDMI-porten till din HDTV och om du vill skicka ljud till en enhet utan HDMI.

Obs! Xbox 360 S-konsolen har ett TOSLINK-uttag på baksidan av konsolen. Med den här konsolen behöver du inte använda ljudadaptern för digitalt ljud. Båda anslutningsmetoderna fungerar dock på samma sätt.

Mer information

Obs!

• Om du har en ljudmottagare med ett optiskt ljudingång kopplar du din optiska ljudkabel till HDMI-ljudadaptern (genom att använda en TOSLINK-kontakt).
  • Det finns en TOSLINK-ingång baksidan av Xbox 360 S-konsolen. I det här fallet behöver du inte använda ljudadaptern för digitalt ljud. Båda anslutningsmetoderna fungerar dock på samma sätt.
  • Om du har en ljudmottagare med analog ljudingång, ansluter du ljudkabeln till HDMI-ljudadaptern.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Anslutningsinformation för Xbox 360 HDMI-kabel" som du läste om eller ett annat problem?