Konfiguration av Kinect på Xbox 360

Konfigurera Kinect för Xbox 360

Placera Kinect-sensorn

Placera Kinect
Kinect måste se hela din kropp
  • Placera sensorn nära kanten på en plan, stabil yta.
  • Placera sensorn mellan 0,6 m och 1,8 m från golvet. Det bästa är om sensorn placeras högst 15 cm ovanför eller nedanför TV:n.
  • Undvik att placera sensorn i direkt solljus eller mindre än 0,3 m från högtalare.
  • Vinkla inte sensorn manuellt, den justeras automatiskt.
  • Var försiktig så att du inte tappar sensorn.

Obs! I mindre rum bör du placera sensorn så nära höjden 1,8 m som möjligt.

Ställa i ordning ditt spelområde

Konfigurera spelområdet
Kinect måste se hela din kropp
  • Området mellan sensorn och spelarna måste vara fritt.
  • En spelare: Se till att avståndet är minst 1,8 m.
  • Två spelare: Se till att avståndet är minst 2,4 m.
  • Se till att spelområdet är minst 1,8 m brett och inte bredare eller längre än 3,6 m.
  • Se till att rummet är väl upplyst med jämn belysning.

Ansluta kablarna

• Xbox 360 E-konsol
En hand ansluter en Kinect-sensorkabel på baksidan av en Xbox 360 E-konsol.
    • Koppla ur eventuella strömsladdar som är kopplade till Kinect-sensorkabeln. Xbox 360 E-konsolen levererar effekt till Kinect-sensorn direkt.
    • Koppla in sensorkabeln i AUX-porten på konsolens baksida.
  • Xbox 360 S-konsol
En hand ansluter en Kinect-sensorkabel på baksidan av en Xbox 360 S-konsol.
    • Koppla ur eventuella strömsladdar som är kopplade till Kinect-sensorkabeln. Xbox 360 S-konsolen levererar effekt till Kinect-sensorn direkt.
    • Koppla in sensorkabeln i AUX-porten på konsolens baksida.
  • Xbox 360-konsol i originalutförande
Pilar visar anslutningspunkterna för en Kinect-sensor till en Xbox 360-konsol i originalutförande och för en trådlös adapter till konsolen.
    • Anslut den ena änden av kabeln till USB-porten på konsolens baksida och sätt i den andra änden i ett eluttag.
    • Om du har en trådlös nätverksadapter ansluter du den till USB-porten på konsolens framsida med hjälp av den medföljande USB-förlängningskabeln.
    • Flytta alla andra USB-tillbehör till USB-portarna på konsolens framsida.

Obs! Om du har köpt en Kinect-sensor med en Xbox 360 E- eller Xbox 360 S-konsol måste du köpa en strömsladd/USB-kabel för att kunna ansluta sensorn till en Xbox 360-konsol i originalutförande. Tillbehör och reservdelar för Kinect för Xbox 360.

Uppdatera konsolprogramvaran

Innan du använder Kinect första gången kan du behöva uppdatera konsolprogramvaran. Om du inte fullföljer stegen nedan kan något av följande meddelanden visas:

Uppdatering krävs: sätt i skivan som levererades med enheten.

Uppdatering krävs: En systemuppdatering krävs för att du ska kunna använda Kinect.

En Xbox-installationsskärm visas på en TV och en skiva sätts in i skivfacket på en Xbox-konsol bredvid TV:n.
Uppdatera konsolprogramvaran för Kinect
  • Anslut till Xbox Live (logga in med en Xbox Live-gamertag).
  • Sätt i en Kinect-spelskiva och uppdatera konsolprogramvaran genom att följa anvisningarna på skärmen.
  • Se Så här hämtar du en ny Xbox 360-uppdatering om du vill ha information om andra sätt att uppdatera programvaran på konsolen.