Mata ut skivfacket på Xbox 360-konsolen manuellt

Översikt

Den här sidan visar hur du matar ut skivfacket på Xbox 360-konsolen manuellt när eject-knappen inte fungerar.

Lösningar

Xbox 360 E-konsol: Så här matar du ut skivfacket manuellt

Följ de stegvisa anvisningar nedan.

Följ de här stegen om du vill mata ut skivfacket manuellt:

1. Koppla från strömsladden och andra kablar som är anslutna till konsolen.
  1. Räta ut ett gem.
  1. Placera konsolen vågrätt, så som du placerar en DVD-spelare.
  2. Leta reda på det gula klistermärket bakom ventilerna på konsolens vänstra sida.
  3. För in gemets raka ände i utmatningshålet som finns i mitten av den gula klisterlappen (se bild nedan).
  1. Skivfacket bör nu öppnas något. Dra ut skivfacket med fingrarna resten av vägen.

Obs! Om det finns en skiva i facket kontrollerar du att den inte är kladdig och att det inte finns någon etikett på den som förhindrar att facket öppnas.

Xbox 360 S-konsol: Så här matar du ut skivfacket manuellt

Titta på en film som visar hur du gör detta eller följ anvisningarna nedan.

Titta på filmklippet

Följ de här stegen om du vill mata ut skivfacket manuellt:

1. Koppla från strömsladden och andra kablar som är anslutna till konsolen.
  1. Räta ut ett gem.
  1. Placera konsolen vågrätt, så som du placerar en DVD-spelare.
  2. Leta reda på det gula klistermärket bakom ventilerna på konsolens vänstra sida.
  3. För in gemets raka ände i utmatningshålet som finns precis ovanför mitten av den gula klisterlappen (se bild nedan).
  1. Skivfacket bör nu öppnas något. Dra ut skivfacket med fingrarna resten av vägen.
  2. Obs! Om det finns en skiva i facket kontrollerar du att den inte är kladdig och att det inte finns någon etikett på den som förhindrar att facket öppnas.

Xbox 360-konsol i originalutförande: Så här matar du ut skivfacket manuellt

Ta bort frontplåten

Ta först bort konsolens frontplåt. Så här gör du:

1. Koppla bort strömsladden och A/V-kablar från baksidan av konsolen.
  1. Placera konsolen vågrätt, så som du placerar en DVD-spelare.
  2. Håll stadigt i konsolen och skjut frontplåten bort från konsolen med tummarna.
  3. Obs! Du måste ta i lite för att kunna ta bort frontplåten.

Mata ut skivfacket manuellt

1. Koppla bort strömsladden och A/V-kablar från baksidan av konsolen.
  1. Om det finns ett hål på konsolen nedanför diskenhetens högersida, för du in gemets raka ände i hålet enligt bilden nedan.
  2. Om det inte finns något hål på konsolen, hoppar du till steg 5.

1. Tryck in gemet tills du känner lite motstånd (cirka 2,5 cm in i hålet).
  1. Om du lyckats bör skivfacket nu öppnas något. Dra ut skivfacket med fingrarna resten av vägen och hoppa till steg 9. Om skivfacket inte öppnas försöker du med nästa steg.
  2. Leta reda på de två hålen på diskenhetens vänstersida och för in gemet i hålet till vänster.
  1. Tryck in gemet tills du känner lite motstånd (cirka 2,5 cm in i hålet).
  2. Obs! Se till att du trycker på mekanismen och inte metallplåten.

1. Om du lyckats bör skivfacket nu öppnas något. Dra ut skivfacket med fingrarna resten av vägen och hoppa till steg 9.
  2. Om diskenheten fortfarande sitter fast, för du in gemet i motsatt hål (till höger) och trycker igen. Om du lyckats bör skivfacket nu öppnas något.
  3. Koppla in strömsladden på baksidan av konsolen. Öppna och stäng diskenheten genom att trycka på eject-knappen. Om skivenheten fungerar som den ska sätter du tillbaka konsolen frontplatta.
  4. Obs! Om det finns en skiva i facket kontrollerar du att den inte är kladdig och att det inte finns någon etikett på den som förhindrar att facket öppnas.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Mata ut skivfacket på Xbox 360-konsolen manuellt" som du läste om eller ett annat problem?