Ersättning av Xbox 360-spelskiva

Om du har köpt ett spel på skiva och det inte går att installera på din konsol kan du byta det inom 90 dagar från inköpsdatum enligt villkoren i Microsofts ersättningsprogram för spelskivor.

Obs! Läs följande innan du kontaktar oss om en ersättningsskiva:

• Prova först att byta skivan hos den återförsäljare där du köpte spelet. De flesta återförsäljare har en begränsad utbytesperiod för skadade eller felaktiga skivor.
  • Om det inte går att spela upp en skiva på Xbox 360-konsolen försöker du först lösa problemet genom att använda Lösning för Xbox-skivenhet.
  • Microsofts ersättningsprogram för spelskivor gäller BARA spel som publiceras av Microsoft och i mån av tillgång. Om spelet har publicerats av något annat företag kontaktar du det företaget för deras policy för ersättningsskivor. Om du vill bläddra bland Microsoft-spel går du till Store.

Ersättningsprogram för skivor

Så här byter du ditt spel

Följ de här anvisningarna om du vill byta ut ditt Microsoft-spel:

1. Prova först att byta skivan hos den återförsäljare där du köpte spelet.
  2. Om du inte kan byta den hos återförsäljaren och det ännu inte har gått 90 dagar sedan köpet kontaktar du Xbox-supporten.
    1. Du måste kunna ge supportpersonen följande information, så se till att ha den till hands:
      • Din e-postadress
      • Inköpskvittot i original
      • Din Xbox-gamertag
      • Ditt konsol-ID
    2. För att hitta din Xbox-gamertag tittar du i skärmens övre högra hörn, där din profilbild visas.
    3. Så här hittar du ditt konsol-ID: På startsidan rullar du år höger till Inställningar och väljer System. Sedan väljer du Konsolinställningar och till sist Systeminformation. Notera ditt Konsol-ID.

Villkor för Microsofts ersättningsprogram för spelskivor

DET HÄR PROGRAMMET GÄLLER BARA FÖR ÄGARE TILL XBOX 360-KONSOLER I LÄNDER DÄR XBOX 360 SÄLJS HOS AUKTORISERADE ÅTERFÖRSÄLJARE.

• Du måste vara över 18 år.
  • Microsoft erbjuder bara utbyte till samma speltitel. Microsoft kan, efter eget gottfinnande, tillhandahålla en digital version av titeln i stället för en ersättningsskiva.
  • Programmet gäller enbart SLUTANVÄNDARKONSUMENTER. Du måste ange Xbox 360-konsolens serienummer vid varje beställning. Du kan be att få varje speltitel ersatt en (1) gång.
  • Det här är ett tidsbegränsat program som gäller i mån av tillgång, och det kan ändras utan föregående meddelande.
  • Microsoft kanske bara ersätter utvalda titlar och har ingen skyldighet att ersätta alla titlar eller en särskild titel.
  • Dessa allmänna villkor utgör hela avtalet mellan parterna och ersätter andra avtal eller överenskommelser (muntliga eller skriftliga) angående programmet.

Kontakta andra spelföretag

Vissa spel publiceras inte av Microsoft. Kontakta den externa spelutgivaren om dennes policy för ersättning av spelskivor för Xbox 360. Se en lista med tredjepartsutgivare av spel och deras webbplatser.