Köpa och hyra videor via Film och TV

Översikt

Med Film och TV kan du köpa eller hyra videor (filmer och TV-program) från Microsoft Store via din Xbox 360-konsol eller en annan enhet.

Innan du kan köpa eller hyra en video måste du logga in. Du måste också kontrollera att pengarna på ditt Microsoft-konto räcker.

Här finns all information som krävs för att köpa eller hyra videor från Microsoft Store:

• Du kan köpa TV-program och musikvideor.
  • Du kan köpa eller hyra filmer.
  • Du kan streama eller ladda ned videor.
    Obs! Musikvideor kan endast laddas ned.
  • Många videor finns med standard definition (SD) eller high definition (HD).
    Obs! Musikvideor kan endast visas i standarddefinition (SD).
  • Du kan titta på video på en SD-TV eller -monitor, en HD-TV eller -monitor, en datorskärm eller en Windows Phone 8. Mer information finns i Titta på Xbox-videor på olika enheter och skärmar.
Alla TV-program, filmer och musikvideor visar alla de alternativ som är associerade med dem.

Lösningar

Köpa filmer eller TV-program

När du köper en film eller ett TV-program kan du ladda ned den/det upp till fem gånger. Du kan dela dessa nedladdningar mellan din dator och Xbox 360-konsolen med hjälp av Film och TV. När du laddat ned ett TV-program eller en film till datorn kan du synkronisera nedladdningen med din Windows Phone 8 eller ladda ned den till konsolen.

Hyra filmer

När du hyr en film via Film och TV för nedladdningen är den tillgänglig i 14 dagar. Nedräkningen av de 14 dagarna börjar när du gör inköpet.

När du startar uppspelningen av filmen börjar en annan klocka att ticka. Du kan titta på filmen så många gånger du vill under en 24- eller 48-timmarsperiod. Hyrtiden utanför USA är alltid 48 timmar/14 dagar. Hyrtiden i USA är normalt 48 timmar/14 dagar, men ibland är den 24 timmar/14 dagar. Om du väljer att streama filmen till konsolen inleds 24-timmarsperioden vid köpet.

Anta att du hyr en film för nedladdning kl. 15:00 den 1 maj. Om du börjar titta på filmen kl. 20:00 den 5 maj går hyrtiden ut kl 20:00 den 6 maj.

Om du hyr en film för streaming kl 15.00 den 1 maj går hyrtiden ut kl 15.00 den 2 maj.

Obs! Till skillnad från en film som du köper måste en hyrfilm spelas upp på den enhet där den hyrdes (Xbox 360, dator, Windows Phone 8).

Så här köper eller hyr du en video

1. Starta Film och TV-appen.
  2. Välj filmbutik eller TV-butik.
  3. Om du har valt en film klickar du på Köp eller Hyr och följer sedan instruktionerna på skärmen.
    Om du har valt ett TV-program klickar du på Köp och följer sedan instruktionerna på skärmen.
  4. Om du vill köpa ett säsongskort till det TV-program du har valt klickar du på Säsongskort och följer sedan anvisningarna på skärmen.

Streaming och nedladdning

När du köper eller hyr en video från Film och TV kanske du måste välja om du vill streama eller ladda ned den.

Streama för att titta just nu

Streaming är ett bra alternativ om du har ett snabbt nätverk och en snabb internetanslutning och vill titta på videon direkt. Alla internetanslutningar stöder nedladdning av en video. Vi rekommenderar dock internetanslutningar via bredband (kabel, DSL eller LAN) för Film och TV, framför allt om du vill streama video.

Om du inte vet om din anslutning är tillräckligt snabb för streaming gör det inget. Det finns ett anslutningstest som körs innan du streamar en video för att se till att streaming fungerar för dig. Eftersom nätverkshastigheten kan variera med nätverksaktiviteten (inklusive nedladdningar i bakgrunden) utförs den här kontrollen varje gång du streamar.

Om ditt nätverk inte är tillräckligt snabbt för att streama video kommer du att meddelas detta innan du genomför betalningen. Om ditt nätverk är för långsamt för HD-streaming kanske du kan streama SD-versionen eller helt enkelt ladda ned titeln i stället.

Ladda ned för att titta vid ett senare tillfälle

Nedladdning fungerar bra i följande situationer:

• Du har en långsammare Internetanslutning
  • Du vill vara säker på att få bästa möjliga videokvalitet från början till slut.
  • Din dator eller din enhet kommer att vara offline när du tittar på videon

Oavsett om ett nätverk är trådbundet eller trådlöst varierar nedladdningshastigheten mellan olika regioner, internetleverantörer och enskilda nätverk. Om du vill optimera nedladdningshastigheten använder du en internetanslutning via bredband och en trådbunden (i stället för trådlös) anslutning för Film och TV.

Titta på TV-program eller filmer

När du köper ett TV-program eller en film från Film och TV kan du titta på det/den på en SD-TV eller -monitor, en HD-TV eller -monitor, en datorskärm eller en Windows Phone 8. Dessa valmöjligheter finns även när du hyr, förutom att du då endast kan titta på videon på den enhet den hyrdes för (Xbox 360, dator eller Windows Phone 8).

Obs! Flera faktorer påverkar videons upplösning. Dessa faktorer innefattar bildkvaliteten på själva videon (HD eller SD), spelarens egenskaper, kablarna som transporterar bildsignalen från enheten till skärmen och skärmens egenskaper. Om du vill titta på en HD-video i HD-kvalitet på en HD-TV eller -bildskärm måste du – och detta är viktigast av allt – spela upp och visa HD-videon på en HD-kompatibel maskinvara via HD-överföring (HDMI-, komponent- eller VGA-videokablar).

TV eller bildskärm

Om du vill titta på HD-videor i HD-kvalitet på en HD-TV eller -bildskärm måste du spela upp dem på HD-kompatibel maskinvara via HD-överföring (med HDMI-, komponent- eller VGA-videokablar).

Det finns två enkla sätt att titta på en HD-video som du köpt eller hyrt från Film och TV på en kompatibel HD-TV:

• Ansluten till en Xbox 360-konsol

Ladda ned och spela upp HD-videon direkt från din Xbox 360-konsol till din HD-TV via en HDMI-kabel, Xbox 360 komponent-HD AV-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Full upplösning på 1080p finns endast för Xbox 360 och kräver en 1080p-kompatibel HD-TV som är HDCP-aktiverad, plus en HDMI-kabel eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Om ditt hemmanätverk är tillräckligt snabbt kan du även streama videor. Med Xbox 360-konsolens HDMI-anslutning eller Xbox 360 VGA HD AV-kabel kan du titta på upplösningar upp till 1080p. Med Xbox 360 komponent-HD AV-kabeln kan du titta med upplösningar upp till 720p eller 1080i.

Du kan även titta på SD-video (480p) på de flesta TV-apparater med följande:

• Xbox 360 Component HD AV Cable
  • Xbox 360 VGA HD AV-kabel
  • Xbox 360 komposit-AV-kabel
  • Xbox 360 S-Video AV-kabel.
Vilken kabel du ska använda beror på TV-apparatens AV-ingång.

Datorskärm

Köp eller hyr video med Film och TV-programvaran. Du väljer version för att visa på en dator (SD-format) eller för en enhet som stöds (SD- eller HD-format, beroende på titeln).

Titta på gratis TV-program på Xbox Live

Film och TV ger dig ett brett urval av de senaste kostnadsfria TV-programmen i vår katalog. Du kan välja mellan 100 avsnitt och titta gratis. Och de är dina om du laddar ned dem.

Ladda ned gratis TV-program igen till din dator

1. Starta Film och TV och logga in.
  2. Gå till Inställningar och sedan Konto.
  3. Öppna Inköpshistorik och klicka sedan på TV-program för att visa alla de TV-program du har köpt eller fått gratis.
  4. Klicka på Ladda ned bredvid det TV-program du vill ladda ned igen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Köpa och hyra videor via Film och TV" som du läste om eller ett annat problem?