Felet C101ABB9 visas när du streamar eller köper musik från Microsoft Store

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

Följande felkod och meddelande visas när du streamar musik eller gör ett köp i Microsoft Store:

C101ABB9

Det här beror på något av följande:

• Du streamar redan musik
    Med Xbox Music Pass kan du streama obegränsat med musik från Microsoft Store. Du kan dock bara streama Music Pass-musik till en enhet eller produkt i taget. Om ditt konto redan streamar Music Pass-musik på en enhet eller produkt förhindras streaming av musik till en andra enhet och felkoden visas. Streaming till den andra enheten låses tills melodin eller spellistan du streamar till den första enheten är slut.
  • En transaktion kunde inte slutföras
    Det här felet kan också visas om du försökte göra ett köp i Microsoft Store men utan att transaktionen slutfördes, till exempel för att din dator tappade anslutningen till Microsoft-servern.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Streamingfel

Om felet rör streaming och du har tillgång till den enhet som redan streamar kan du prova följande för att streama Music Pass-musik på din aktuella enhet eller produkt:

1. Identifiera den enhet eller produkt som redan streamar musik. Det kan vara din Windows Phone 8 eller Windows Phone 7, Xbox 360-konsolen, Zune-programvaran på din dator eller en Zune-spelare.
  2. På den enheten börjar du spela icke-skyddade (dvs. DRM-fria) media, till exempel en melodi i MP3-format. Då frigörs Music Pass-streaming för den andra enheten.
  3. Återgå till den andra enheten och börja spela Music Pass-musik.

Om du inte har DRM-fria media eller inte har tillgång till den enhet som redan streamar måste du vänta tills aktuell melodi eller spellista är slut. Det kan röra sig om några minuter för en melodi eller upp till flera timmar för en lång spellista.

Lösning 2: Transaktionsrelaterade fel

Om felet är transaktionsrelaterat väntar du några minuter och ser om transaktionen lyckats. Om den inte lyckades försöker du göra köpet igen.

Lösning 3: Datorn har förlorat anslutningen

Om datorn har förlorat anslutningen till Microsoft-servern går du till serverstatussidan för att se om TV-, musik och video-tjänsten är igång. Kontrollera också att datorn fortfarande är ansluten till Internet.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felet C101ABB9 visas när du streamar eller köper musik från Microsoft Store" som du läste om eller ett annat problem?