Ansluta och felsöka Bluetooth på en Xbox trådlös handkontroll

Din Xbox trådlös handkontroll kan ha stöd för anslutning till din enhet via Bluetooth. Din handkontroll har den funktionen om den ser ut som den nedtill på den här bilden:

En illustration visar två trådlösa Xbox-kontroller. Den nedre handkontrollen, med plast runt Xbox-knappen på handkontrollens framsida, är den som stöder Bluetooth.

På handkontroller som stöder Bluetooth är plasten runt Xbox-knappen en del av handkontrollens framsida. På handkontroller utan Bluetooth är plasten runt Xbox-knappen en del av översidan, där kantknapparna sitter.

Anmärkningar

• Bluetooth kräver en dator med den senaste Windows-uppdateringen.
  • Uppdatera din handkontroll för bästa prestanda.
  • Xbox trådlös handkontrollkan kan ansluta via Bluetooth till många datorer, surfplattor, bärbara datorer och VR/AR-headset. Tillförlitligheten beror dock på enhetens Bluetooth-kort och upplevelsen kan variera.
  • Bluetooth stöder inga tillbehör, som headset, chatpads eller Xbox Stereo Headset Adapter.
  • Vi rekommenderar att du bara har en trådlös handkontroll ansluten via Bluetooth. Det kan gå att ansluta mer än en handkontroll med Bluetooth, men prestanda kan variera beroende på enhet.

På den här sidan

Koppla handkontrollen till en Windows-enhet

1. Kontrollera att du har uppdaterat datorn och handkontrollen.
  2. Sätt på handkontrollen genom att trycka på Xbox-knappen .
  3. Tryck på handkontrollens anslutningsknapp i 3 sekunder och släpp den.
En bild visar anslutningsknappen på den trådlösa Xbox-kontrollen.
  1. På datorn väljer du Start-knappen och sedan Inställningar > Enheter > Bluetooth.
  2. Ange Bluetooth till så att Bluetooth-enheter kan upptäckas.
  3. Välj Lägg till Bluetooth eller annan enhet.
  4. På skärmen Lägg till en enhet väljer du Bluetooth och väntar på att Xbox trådlös handkontroll ska visas i listan över enheter.
En bild visar meddelandet Lägg till en enhet när en enhet ansluts via Bluetooth.
  1. När handkontrollen identifierats väljer du den. Texten "Din enhet är klar att användas!" visas när handkontrollen är ansluten.
En bild visar meddelandet Din enhet är klar att användas! när en enhet ansluts via Bluetooth.

Obs! Om du ansluter handkontrollen till datorn när du använder den trådlösa Xbox-adaptern för Windows 10 ska du se till att välja Allt annat i steg 7 och sedan följa steg 8.

En bild visar meddelandet Allt när en enhet ansluts via Bluetooth.

Koppla handkontrollen till en Android-enhet

Obs! När du använder din Xbox-handkontroll med en bärbar enhet kan prestanda variera beroende på vilken enhet och version av mobiloperativsystem som används.

1. Kontrollera att du har uppdaterat handkontrollen.
  2. Sätt på handkontrollen genom att trycka på Xbox-knappen .
  3. Tryck på handkontrollens anslutningsknapp i 3 sekunder och släpp den.
En bild visar anslutningsknappen på den trådlösa Xbox-kontrollen.
  1. Öppna Bluetooth på din Android-enhet genom att gå till Appar > Inställningar > Anslutningar > Bluetooth > Aktivera.
  2. Ett fönster på telefonen visar en lista över Bluetooth-enheter i närheten som är aktiva för koppling. Välj Xbox trådlös handkontroll i listan.
  3. När handkontrollen har anslutits visas Ansluten under den trådlösa Xbox-kontrollen.

Om du har problem med att ansluta eller använda din trådlösa Xbox-handkontroll med din Android-enhet kan du gå till enhetstillverkarens supportwebbplats.

Koppla handkontrollen till en iOS-enhet

Obs! När du använder din Xbox-handkontroll med en bärbar enhet kan prestanda variera beroende på vilken enhet och version av mobiloperativsystem som används.

Så här ansluter du din Apple-enhet via Bluetooth:

1. På din Apple-enhet går du till Inställningar > Bluetooth.
  2. Se till att Bluetooth är aktiverat.
  3. Starta din Xbox trådlös handkontroll genom att trycka på Xbox-knappen . Om handkontrollen redan är ansluten till en Xbox stänger du av den och sedan trycker du på och håller in anslutningsknappen i några sekunder.
En bild visar anslutningsknappen på den trådlösa Xbox-kontrollen.
  1. Dina tillgängliga enheter kommer att läsas in. Välj Xbox trådlös handkontroll.
  2. Vänta tills handkontrollen och Apple-enheten visas som anslutna.

Om du har problem med att ansluta eller använda din trådlösa Xbox-handkontroll med din Apple-enhet kan du gå till enhetstillverkarens supportwebbplats.

Felsöka Bluetooth-problem på Windows 10

Min handkontroll går inte att ansluta eller kopplas bort oväntat när jag använder Bluetooth

Obs! Om enhetens resurser används för andra aktiviteter kan det ta upp till 2 minuter för enheten att känna av eller koppla din handkontroll via Bluetooth. Om det verkar ta tid för enheten att känna av och/eller koppla din handkontroll via Bluetooth väntar du några minuter för att se om det åtgärdar problemet.

Lösning 1: Kör felsökaren för Bluetooth på Windows 10

1. Gå till Start och skriv "Bluetooth" i sökfältet "Sök efter en inställning".
  2. Välj Hitta och åtgärda problem med Bluetooth-enheter.
  3. Välj Nästa och kör felsökaren.
En bild visar felsökaren för Bluetooth i Windows 10-inställningarna.

Lösning 2: Starta om din dator

Välj Windows-tangenten > Av/på > Starta om.

Lösning 3: Starta om handkontrollen

1. Slå av handkontrollen genom att hålla ned Xbox-knappen i 6 sekunder.
  2. Tryck på Xbox-knappen en gång till för att slå på den igen.

Lösning 4: Koppla enheten igen

1. Gå till Inställningar > Enheter > Bluetooth.
  2. Markera handkontrollen och välj sedan Ta bort enhet.
  3. Tryck på anslutningsknappen på handkontrollen.
  4. Markera handkontrollen och välj sedan Koppla.

Jag kan inte höra något i mitt stereo- eller chattheadset

När din handkontroll är ansluten via Bluetooth stöds inte ljudenheter. Om du vill använda ett headset ansluter du handkontrollen direkt till datorn med en USB-kabel eller den trådlösa Xbox-adaptern för Windows 10 eller så ansluter du din ljudenhet direkt till datorn.

Xbox-knappen på handkontrollen blinkar sakta, eller snabbt och kontinuerligt, och svarar inte när Bluetooth används

Lösning 1: Kör felsökaren för Bluetooth på Windows 10

1. Gå till Start och skriv "Bluetooth" i sökfältet "Sök efter en inställning".
  2. Välj "Hitta och åtgärda problem med Bluetooth-enheter".
  3. Välj Nästa och kör felsökaren.

Lösning 2: Starta om din dator

Välj Windows-tangenten > Av/på > Starta om.

Lösning 3: Ta bort störningar

Flytta dig närmare datorn för att eliminera potentiella störningar (till exempel från mobiltelefoner eller andra Bluetooth-enheter).

Lösning 4: Koppla enheten igen

1. Gå till Inställningar > Enheter > Bluetooth.
  2. Markera handkontrollen och välj sedan Ta bort enhet.
  3. Tryck på anslutningsknappen på handkontrollen.
  4. Markera handkontrollen och välj sedan Koppla.

Jag ombes ange en lösenordskod vid koppling via Bluetooth

Du löser det här problemet genom att starta om handkontrollen:

1. Slå av handkontrollen genom att trycka på och hålla ned Xbox-knappen i 6 sekunder.
  2. Tryck på Xbox-knappen en gång till för att slå på den igen.
  3. Anslut din handkontroll till datorn via en USB-kabel eller den trådlösa Xbox-adaptern för Windows 10.

Det jag gör känns inte av vid anslutning via Bluetooth

Lösning 1: Prova att använda handkontrollen med en annan app

Se om handkontrollen fungerar som den ska med en annan app. Om den gör det är det troligt att appen som du försöker använda inte har stöd för Bluetooth. Kontrollera hos appens utvecklare om den är Bluetooth-kompatibel.

Lösning 2: Använd en USB-kabel

Prova att använda handkontrollen med en USB-kabel. Om handkontrollen fungerar beror problemet på din Bluetooth-anslutning.

Lösning 3: Försök ansluta igen

Prova att ansluta din Xbox trådlös handkontroll igen och se till att trycka på och släppa anslutningsknappen.

Felsöka Bluetooth-problem på mobila enheter

Min handkontroll går inte att ansluta eller kopplas bort oväntat när jag använder Bluetooth

Lösning 1: Starta om handkontrollen

1. Slå av handkontrollen genom att trycka på och hålla ned Xbox-knappen i 6 sekunder.
  2. Tryck på Xbox-knappen en gång till för att slå på den igen.

Lösning 2: Koppla enheten igen

1. Gå till Appar > Inställningar > Anslutningar > Bluetooth.
  2. Välj din handkontroll och välj sedan kugghjulet bredvid enhetsnamnet.
  3. En ny ruta öppnas. Välj Koppla bort. Bluetooth-enheten kommer att kopplas bort från Android-telefonen.
  4. Tryck på anslutningsknappen på handkontrollen.
En bild visar anslutningsknappen på den trådlösa Xbox-kontrollen.
  1. Markera handkontrollen och välj sedan Koppla.

Lösning 3: Starta om din telefon

1. Lås upp enhetens skärm genom att trycka på På/av en gång.
  2. Tryck på och håll ned På/av-knappen.
  3. Tryck på På/av-knappen igen för att starta om telefonen.

Obs! Om telefonens resurser används för andra aktiviteter kan det ta upp till 2 minuter för din telefon att känna av eller para din handkontroll via Bluetooth. Om du får en fördröjning väntar du upp till 2 minuter för att se om det löser problemet.

Jag kan inte höra något i mitt stereo- eller chattheadset

När din handkontroll är ansluten via Bluetooth stöds inte ljudenheter som är anslutna via handkontrollen. Om du vill använda ett headset ansluter du det direkt till telefonen.

Jag har anslutit en Xbox One trådlös handkontroll till telefonen via Bluetooth, men många knappar verkar inte fungera

Om din handkontroll verkar vara felmappad, dvs. en knapp utför en annan knapps åtgärder (t. ex. höger kantknapp fungerar som menyknappen), är det troligt att handkontrollen behöver uppdateras. Om du vill uppdatera din handkontroll med antingen en Xbox One-konsol eller en Windows 10-dator läser du Uppdatera din Xbox trådlös handkontroll.

Hur stänger jag av min handkontroll när den är ansluten till en telefon via Bluetooth?

Tryck på och håll ned Xbox-knappen i 5-10 sekunder så att handkontrollen stängs av.

Xbox-knappen på min handkontroll tar mig tillbaka till Androids startsida.

Om din handkontroll inte har uppdaterats till den senaste inbyggda programvaran kan ett tryck på Xbox-knappen visa Androids startsida i stället för Xbox Guide.

Lösning 1: Uppdatera handkontrollens inbyggda programvara

Kontrollera att din handkontroll har uppdaterats till version 4.8.1908 eller senare. Information om hur du uppdaterar handkontrollen finns i Uppdatera din Xbox trådlös handkontroll.

Lösning 2: Koppla från handkontrollen och koppla den till enheten igen

1. Gå till Appar > Inställningar > Anslutningar > Bluetooth.
  2. Välj din handkontroll och välj sedan kugghjulet bredvid enhetsnamnet.
  3. En ny ruta öppnas. Välj Koppla bort. Bluetooth-enheten kommer att kopplas bort från Android-telefonen.
  4. Tryck på anslutningsknappen på handkontrollen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Ansluta och felsöka Bluetooth på en Xbox trådlös handkontroll" som du läste om eller ett annat problem?