Vad är Xbox-appen (beta) och hur använder jag den?

Xbox-appen (beta) i Windows är det bästa sättet att använda Xbox Game Pass för dator (beta). Använd appen för att bläddra bland spel, spela datorspel och koppla upp dig mot kompisar mellan enheter och chatta.

Den här appen är det bästa sättet att använda Xbox Game Pass för dator (beta) och går hand i hand med det funktionsfyllda Xbox Game Bar.

På den här sidan

Bläddra i spelkatalogen för Xbox Game Pass för dator (beta)

På fliken Game Pass i Xbox-appen (beta) kan du se vad som är nytt och bläddra bland de spel som finns i Xbox Game Pass. Bläddra efter genre, få rekommendationer, sök och – om du inte är medlem ännu – prenumerera på Game Pass.

Om du inte har ett Microsoft-konto eller om du aldrig har loggat in på Xbox måste du göra det när du startar den här appen. (Du kan bläddra bland spel och bläddra runt i appen utan att logga in, men för att installera spel och använda sociala funktioner krävs inloggning.)

Om du behöver hjälp med att logga in läser du Logga in på din Xbox.

När du har hittat ett spel som du vill spela väljer du det för att läsa information om det, titta på trailers och Mixer-klipp och kontrollera systemkraven. När du är klar väljer du Installera för att påbörja nedladdningen.

Problem med att installera? Se Felsökning av Game Pass-spelinstallationer på Windows 10.

Så här ansluter du och chattar med kompisar mellan enheter

I Socialt chattar du med kompisar på dator, Xbox One och telefon. Textchatt stöder inbäddade bilder, GIF-filer och videoklipp. Det finns också röstchatt, antingen en och en eller med en grupp.

För att komma igång väljer du fliken Socialt. Om du är inloggad visas Kompisar och Chattar. Om du behöver hjälp med att logga in läser du Logga in på din Xbox.

I Kompisar visas dina Xbox-kompisar, om du har några. Om du behöver hjälp med att lägga till kompisar läser du Lägga till nya Xbox-kompisar. När du har kompisar är det dags att interagera. Högerklicka på någon för att se alternativen, bland annat spelarprofiler, göra till favorit, tysta, rapportera, starta röstsamtal o.s.v.

Om du har problem med att chatta läser du Varför kan jag inte skicka meddelanden från Xbox One eller Xbox-appen?

Så här köper du nya spel

På Store-fliken kan du köpa alla spelen i katalogen för Xbox Game Pass för datorer samt speltillägg. Game Pass-medlemmar får rabatt på köp.

Problem med köp? Få hjälp.

Så här kan du snabbt spela spelen på din dator

Till vänster visar appen alla spel som är installerade på den enheten. Hovra över ett spel för att visa en spelknapp som startar det.

Välj ett spel om du vill läsa information om det, titta på trailers och Mixer-klipp och kontrollera systemkraven. Är du redo att spela? Välj Spela för att starta spelet från dess informationssida.

Hur den nya Xbox-appen (beta) och Xbox Game Bar fungerar tillsammans

Xbox-appen (beta) och Xbox Game Bar fungerar tillsammans så att du (till exempel) kan ha en konversation medan du spelar, styra musik, ta skärmbilder och spela in spelklipp, sända ditt spelande och söka efter nya teamkompisar. Mer information om Xbox Game Bar finns i Lär känna Xbox Game Bar på Windows 10.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vad är Xbox-appen (beta) och hur använder jag den? " som du läste om eller ett annat problem?