Ändra inställningarna för klipp i Windows 10

Det finns en mängd klippinställningar som du kan ändra så att video, ljud och skärmbilder blir precis som du vill ha dem för spel.

På den här sidan

Klippinställningar i Windows-inställningarna

Om du vill ändra klippinställningarna trycker du på Start-knappen och sedan väljer du Inställningar > Spel > Klipp. Här är en sammanfattning av de klippinställningar du kan ändra:

Spara klipp

Längst upp på klippskärmen visas mappsökvägen där skärmbilder och spelklipp automatiskt sparas. Du kan snabbt komma till den platsen genom att trycka på knappen Öppna mapp .

Om du vill ändra var spelklippen ska sparas använder du Utforskaren för att flytta klippmappen vart du vill på din dator. Windows fortsätter att spara dina spelklipp och skärmbilder i den mappen (oavsett var du placerar den).

Bakgrundsinspelning

Bakgrundsinspelning är till för att spela in något fantastiskt som precis har hänt i ett spel. När du aktiverar den här funktionen (den är inaktiverad som standard) övervakas de senaste momenten i spelet så att du kan fånga tillfället innan det är borta för alltid. Bakgrundsinspelning kan påverka spelets prestanda eftersom en del av datorns resurser används för att spela in i bakgrunden.

När bakgrundsinspelning är aktiverat kan du justera:

• Hur långt ett klipp blir, med hjälp av listrutanSpela in senaste. Välj rutan och välj sedan en varaktighet.
  • Om bakgrundsinspelning ska vara aktivt när du använder batteri (bakgrundsinspelning använder mer ström).
  • Om bakgrundsinspelning ska köras när du använder en trådlös bildskärm (bakgrundsinspelning använder mer resurser från ditt grafikkort).

Spelklipp

Ange maximal inspelningstid för ett klipp så att det sparas automatiskt när det når den längden. Välj rutan Spela in detta och välj sedan en varaktighet.

Inspelat ljud

Spela in med eller utan ljud från ditt spel och din mikrofon och välj ljudkvalitet.

• Om du vill spela in ljud med dina spelklipp aktiverar du Spela in ljud när jag spelar in ett spel.
  • Om du vill använda en annan ljudkvalitet än standardinställningen väljer du Ljudkvalitet och ett av alternativen.
  • Om du vill spela in via din mikrofon aktiverar du Spela in ljud när jag spelar in spelklipp.

Inspelad video

Inspelad video låter dig välja bildfrekvensen och videokvaliteten på dina spelklipp. Videokvaliteten styr både upplösningen och bithastigheten (Mbps eller megabit per sekund).

Högre kvalitet och bithastighet innebär vanligen att datorn får arbeta hårdare, vilket kan ge försämrade prestanda. Du kan fastställa de bästa inställningarna för ditt system genom att prova dig fram.

Klippinställningar i Spelfältet

Du öppnar inställningarna för Spelfältet genom att trycka på Windows-tangenten + G och sedan välja Inställningar för Spelfältet.

Spelfältet har vissa inställningar som också finns i Windows-inställningarna. Om du ändrar en inställning på någon av platserna påverkas inställningen på den andra.

Inspelning

I inställningarna för Spelfältet aktiverar du spelklipp genom att markera kryssrutan Spela in i bakgrunden medan jag spelar ett spel. Den här inställningen kan också ändras i Windows-inställningar > Spel > Klipp.

Ljud att spela in

I inställningarna för spelfältet låter Ljud att spela in spelarna spela in:

• Endast spelet. Det här alternativet är till för att spela in bara ljudet.
  • Allt. Med det här alternativet kan du spela in alla ljud under ett klipp, till exempel din mikrofon, bakgrundsmusik och systemljud.
  • Inget. Det här alternativet blockerar alla spel- och systemljud, men din mikrofon kan fortfarande spelas in.

Tips Justera volymen direkt från Spelfältet.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Ändra inställningarna för klipp i Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?