Stänga av ljudet för eller blockera andra spelare i Xbox Console Companion-appen på Windows 10

Du kan styra hur kontakter kommunicerar med dig när du använder Xbox Console Companion-appen på Windows 10. Om du inte vill höra eller bli kontaktad av vissa spelare kan du stänga av ljudet för dem eller blockera deras kommunikation med dig.

Obs! Om du tycker att spelaren har brutit mot villkoren för Microsoft-tjänster eller reglerna för uppförande kanske du också vill lämna in klagomål.

Stänga av ljudet för en annan spelare i Xbox Console Companion-appen på Windows 10

Om en annan spelare uppvisar kränkande eller olämpligt beteende i spel eller i chatt- eller röstkommunikation kan du stänga av ljudet från spelaren. Om du gör det kan spelaren inte prata med dig under ett spel eller i en chattsession. Så här gör du:

1. Gå till Kompisar och klubbar. Om spelaren inte är en kompis väljer du Följare eller Nyligen spelade spelare i listrutan för att visa relevant lista. Du kan också söka efter spelaren genom att skriva en gamertag i sökfältet.
  2. Välj rätt gamertag för den spelare du vill stänga av ljudet för.
  3. Välj Mer och välj sedan Ljud av i chatt.

Om du vill slå på ljudet för en spelare väljer du rätt gamertag för den spelare du vill slå på ljudet för. Välj sedan Mer och därefter Ljud på.

Blockera en annan spelare i Xbox Console Companion-appen på Windows 10

Om du blockerar en annan spelare får du inga meddelanden, spelinbjudningar eller inbjudningar till grupper från den spelaren. Den spelaren kan heller inte se dina onlineaktiviteter och tas bort från din kompislista, om hen finns där. Så här blockerar du en annan spelare i Xbox Console Companion-appen på Windows 10:

1. Gå till Kompisar och klubbar. Om spelaren inte är en kompis väljer du Följare eller Nyligen spelade spelare i listrutan för att visa relevant lista. Du kan också söka efter spelaren genom att skriva en gamertag i sökfältet.
  2. Välj rätt gamertag för den spelare du vill blockera.
  3. Välj Mer och sedan Blockera.
  4. Välj OK för att bekräfta.

Om du vill ta bort blockeringen av en spelare väljer du rätt gamertag för den spelaren. Välj sedan Mer och därefter Avblockera eller högerklicka eller tryck på och håll ned meddelandekonversationen och välj Avblockera. Du kan också avblockera en spelare genom att skicka ett meddelande eller en kompisförfrågan.

Blockera en annan spelares meddelanden i Xbox Console Companion-appen på Windows 10

Du kan också blockera en spelare om du har fått ett stötande eller olämpligt meddelande. Så här blockerar du en spelare från fliken Meddelanden:

1. Välj ikonen Meddelanden.
  2. Högerklicka på eller, om du använder en pekenhet, tryck på och håll ned meddelandekonversationen med den spelare du vill blockera.
  3. Gå till spelarens meddelande och tryck på menyknappen på handkontrollen.
  4. Välj Blockera.
  5. Välj OK för att bekräfta.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Stänga av ljudet för eller blockera andra spelare i Xbox Console Companion-appen på Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?