Anpassa Xbox Game Bar på Windows 10

Här följer några tips på hur du kan anpassa Xbox Game Bar och hoppa mellan ditt spel och de spelaktiviteter du gillar.

Video: Customize Xbox Game Bar

Titta på videon Customize Xbox Game Bar. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

På den här sidan

Lägga till favoriter på startsidan

1. Tryck på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar. Välj sedan Startsidan.
  2. I listan Överlägg väljer du en Favorit (stjärnikonen) eller flera favoriter.

Dina favoriter visas på Startsidan så att du når dem snabbare.

Flytta, ändra storlek på och fäst överlägg

Skapa en spellayout som helt är din egen. Om du vill flytta ett överlägg klickar du på det och drar det dit du vill ha det på skärmen. Om du vill ändra storlek på ett överlägg klickar du på dess nedre kant och drar den upp eller ned.

När du fäster ett överlägg kommer det överlägget alltid att finnas på din skärm, över spel och appar, även när Game Bar inte visas. Så här fäster du ett överlägg:

1. Tryck på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar.
  2. Välj Startsidan och välj sedan ett överlägg.
  3. Välj Fäst-ikonen i överläggets övre högra hörn. (Välj den igen för att ta bort den.)

Tangentbordsgenvägar

Tangentbordsgenvägar för Game Bar:

• Windows-tangenten + G: Öppnar Game Bar
  • Windows-tangenten + Alt + PrintScreen: Tar en skärmbild av spelet
  • Windows-tangenten + Alt + G: Spelar in de senaste spelmomenten (du kan ändra inspelningstiden i Windows-inställningar > Spel > Klipp)
  • Windows-tangenten + Alt + R: Startar eller stoppar inspelning
  • Windows-tangenten + Alt + M: Startar eller stoppar mikrofoninspelning
  • Windows-tangenten + Alt + B: Startar eller pausar sändning
  • Windows-tangenten + Alt + W: Visa kameran i sändningen

Om du vill skapa anpassade tangentbordsgenvägar trycker du på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar. Välj sedan Inställningar > tangentbordsgenvägar, anger dina genvägar och trycker på Spara.

Ändra inställningar

Du når inställningarna för Game Bar genom att trycka på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar och sedan välja Inställningar. Här följer några exempel på inställningar du kan ändra:

• Konto – Logga in med ditt Microsoft-konto för att få fördelarna med Xbox Social och andra spelfunktioner. Länka konton för att sända spelande (Mixer) och lägg till konton för att dela skärmbilder (Twitter) och lyssna på musik medan du spelar (Spotify).
  • Anpassning – Ändra utseendet på Game Bar.
  • Aviseringar – Välj vilka toasts du vill få.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Anpassa Xbox Game Bar på Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?