Redigera och dela spelklipp med Spel-DVR i Xbox Console Companion-appen på Windows 10

Skapa videor och skärmbilder av ditt spel med Spel-DVR. Redigera sedan och dela de bästa momenten med dina kompisar.

På den här sidan

Så här redigerar du dina spelklipp

Du kan skapa ett perfekt spelmontage genom att redigera klipp från din Xbox One och din dator i ett program för videoredigering.

Om du bara behöver trimma början eller slutet av ett klipp för att framhäva det bästa momentet använder du trimningsverktyget i Xbox Console Companion-appen.

Dela sedan dina redigerade klipp på sociala medier, inklusive Xbox Live via Xbox Console Companion-appen.

Trimma ett spelklipp

1. Öppna Xbox Console Companion-appen och välj sedan Klipp.
    Obs! Redigeringsfunktionen i Xbox Console Companion-appen är för närvarande begränsad till Trimma, men den passar perfekt för att beskära lite i början och slutet och fokusera på ett moment.
  2. Välj klippet som du vill redigera. Du kan välja mellan På den här datorn och På Xbox Live.
  3. Om du väljer ett klipp från På Xbox Live som du inte har laddat ned än väljer du Ladda upp.
  4. Välj Trimma för att korta ned klippet.
  1. Flytta det vänstra fältet för att korta ned början eller det högra fältet för att korta ned slutet av inspelningen.
  2. När du är färdig avslutar du genom att välja Spara kopia.

Byta namn på ett klipp

Spelklipp namnges med speltitel, datum och tid så att du snabbt kan hitta det, men du kan ändra namnet innan du delar klippet med andra.

Välj det klipp du vill byta namn på och välj sedan Byt namn. Skriv det namn du vill använda och tryck sedan på Byt namn. Tänk på att de videoklipp du delar ska uppfylla användningsvillkoren för Xbox Live, så håll dem anständiga.

Dela spelklipp och skärmbilder på Xbox Live och andra platser

Spelklipp (under 30 minuter långa) och skärmbilder av populära datorspel samt alla spel som finns i Microsoft Store kan delas på Xbox Live. De laddas inte upp automatiskt från Windows 10.

1. I Xbox Console Companion-appen väljer du Klipp.
  2. Välj På Xbox Live.
  3. Välj det spelklipp eller den skärmbild som du vill dela.
  4. Välj Delaoch välj sedan var du vill dela.

Obs! Innehåll som laddas upp granskas för att se om det bryter mot reglerna för uppförande på Xbox Live. Det kan ta ett tag innan ditt klipp eller din skärmbild kan ses av någon annan.

Om du vill dela dina klipp på andra sociala nätverk eller via e-post så hittar du filerna i mappen Klipp, som finns i din videomapp som standard. Om du vill hitta filerna för dina klipp från Xbox Console Companion-appen väljer du Klipp och sedan På den här datorn. Markera det klipp eller den skärmbild du vill dela och välj därefter Öppna mapp. Utforskaren öppnas och du ser var klippet eller skärmbilden finns på datorn. Använd sedan det sociala nätverkets webbplats eller app för att dela klipp- eller skärmbildsfilen.

Vem kan se mina klipp?

Spelklipp som laddas upp till din aktivitetsfeed på Xbox Live kan ses av andra Xbox Live-användare i enlighet med dina inställningar för sekretess och säkerhet online. Så här gör du ändringar:

1. Gå till dina inställningar för sekretess och onlinesäkerhet.
  2. Välj fliken Sekretess.
  3. Bredvid Visa dina spelklipp (endast Xbox One) väljer du vem du vill dela med, t.ex. Alla eller bara Kompisar, eller du kan välja Blockera så att andra inte kan se dina spelklipp.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Redigera och dela spelklipp med Spel-DVR i Xbox Console Companion-appen på Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?