Spela in spelklipp med Spelfältet på Windows 10

Spela in spelklipp och ta skärmbilder av spel på Xbox Live, Steam och andra tjänster.

Starta genom att trycka på Windows-tangenten+ G på en dator med Windows 10. Spelfältet öppnas.

Spela in ett spelklipp på Windows 10

Medan du spelar ett spel trycker du på Windows-tangenten+ G för att öppna Spelfältet.

Ta spelklipp och skärmbilder från Spelfältet.
Ta spelklipp och skärmbilder från Spelfältet.
  • Tryck på kameraknappen för att ta en skärmbild.
  • Knappen Spela in sista 30 omvandlar de senaste spelmomenten till ett spelklipp när bakgrundsinspelning är aktiverat (du kan ändra varaktigheten i Windows-inställningar > Spel > Klipp).
  • Knappen Starta inspelning startar och stoppar en inspelning. Under inspelningen visas längden på klippet med en timer.
  • Med knappen Slå på/av mikrofonen under inspelning kan du stänga av och sätta på din mikrofon när du skapar ett klipp.
  • Knappen Starta sändning startar en direktsändning på Mixer. Läs mer i Sänd ditt spel med Mixer på Windows 10.

Hitta dina spelklipp och skärmbilder genom att öppna Spelfältet och välja Mina klipp. Du kan också visa dina klipp i Xbox-appen. Öppna appen och välj sedan Meny > Klipp.

Mer information finns i Ändra inställningarna för klipp i Windows 10.

Anmärkningar

1. Om du vill göra inspelningar av spelet ser du till att kryssrutan Spela in i bakgrunden medan jag spelar ett spel är markerad i Spelfältets inställningar (eller aktivera detta i Windows-inställningar > Spel > Klipp).
  2. Spelfältet visas inte för en del datorspel i helskärmsläge. Om du vill starta och stoppa inspelningar utan Spelfältet använder du tangentbordsgenvägen Windows-tangenten+ Alt + R. Skärmen kommer att blinka för att indikera början och slut på inspelningen. Om bakgrundsinspelning är aktiverat kommer Windows-tangenten+ Alt + G att spela in de sista spelmomenten.
  3. Om tangentbordsgenvägarna inte fungerar för ett spel i helskärmsläge trycker du på Windows-tangenten+ G. Skärmen kommer att blinka två gånger för att bekräfta att spelet känts av. Öppna sedan spelet i helskärmsläge igen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Spela in spelklipp med Spelfältet på Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?