Felsökning av Spelfältet i Windows 10

Om du har problem med Spelfältet i Windows 10, till exempel inspelning av spelklipp eller få tangentbordsgenvägar att fungera, kommer här några saker att prova.

Anmärkningar

Ämnen

Hur spelar jag in ett spel som är i helskärmsläge?

För PC-spel i helskärmsläge (eller exklusiv helskärm) visas inte Spelfältet, men du kan använda Windows-tangenten + ALT + R för att starta och stoppa inspelningar. Skärmen blinkar när inspelningen startas och avslutas. Du kan också använda Windows-tangenten + Alt + G för att spela in de senaste 30 sekunderna (eller den tidsperiod du väljer) om du redan har aktiverat bakgrundsinspelning.

Om tangentbordsgenvägarna inte fungerar för ett helskärmsspel trycker du på Windows-tangenten + G. Skärmen blinkar två gånger för att bekräfta att spelet känns igen. Därefter kan du sedan köra spelet i helskärmsläge igen och använda Windows-tangenten + Alt + R och Windows-tangenten + Alt + G.

Vad ska jag göra om Spelfältet och tangentbordsgenvägarna inte fungerar?

• Se till att du har de senaste uppdateringarna på din Windows 10-dator. Tryck på Start-knappen och välj sedan Inställningar. Gå till Uppdatering och säkerhet och välj sedan Sök efter uppdateringar.
  • Kontrollera inställningarna för Spelfältet. Tryck på Start-knappen och välj sedan Inställningar. Gå till Spel > Spelfältet och aktivera sedan Spela in spelklipp, skärmbilder och sänd med Spelfältet.
  • När du spelar ett spel trycker du på Windows-tangenten + G för att öppna Spelfältet. Välj kryssrutan Aktivera spelfunktioner för att spela in med den här appen om du ombeds göra det.
  • Spelet kanske körs i helskärmsläge. Se Hur spelar jag in ett spel som är i helskärmsläge? ovan.
  • Spelet kanske blockerar anpassade tangentbordsgenvägar. Se Varför fungerar inte mina anpassade tangentbordsgenvägar för Spelfältet? nedan.
  • Kontrollera att du har uppdaterat dina grafikdrivrutiner. Läs Maskinvarukrav för Spelfältet på Windows 10.
  • Prova att välja ett annat alternativ för ditt spel (till exempel ramlösa fönster).

Var är mina spelklipp och skärmbilder?

Om du vill se var dina klipp sparas öppnar du Spelfältet och väljer mappen Mina klipp eller så trycker du på Start-knappen och väljer Inställningar > Spel > Klipp. Tryck på knappen Öppna mapp för att visa dina klipp i Utforskaren.

Inställningar för klipp

Spelklipp och skärmbilder sparas som standard i mappen Videor (som heter Klipp). Mappen Klipp kan flyttas till olika platser på datorn.

Inspelningen fungerar bara en eller två gånger. Hur kan jag åtgärda det?

Ibland avslutas inte en inspelning korrekt. När det inträffar ska du starta om Spelfältet för att åtgärda problemet:

1. Stäng spelet.
  2. Skriv Aktivitetshanteraren i sökrutan i Windows aktivitetsfält och välj den sedan.
  3. I Aktivitetshanteraren väljer du Mer information.
  4. I listan över processer som körs väljer du processen Broadcast bar server (bcastdvr.exe) (om den finns där) och sedan väljer du Avsluta aktivitet.
  5. Starta om spelet och försök spela in igen.

Varför fungerar inte mina anpassade tangentbordsgenvägar för Spelfältet?

En del spel blockerar tangenter, så dina anpassade tangentbordsgenvägar kanske inte fungerar i de spelen. Tangentbordsgenvägar som är baserade på Windows-tangenten fungerar alltid med den senaste uppdateringen. Om du vill använda Spelfältet med alla spel söker du efter uppdateringar för appar och spel från Microsoft Store och installerar den senaste versionen av Spelfältet.

Hur använder jag Spelfältet på min surfplatta?

Tangentbordsgenvägar i Spelfältet som är baserade på Windows-tangenten fungerar inte på surfplattor utan ett anslutet fysiskt tangentbord, men du kan skapa egna tangentbordsgenvägar som använder tangenter på det virtuella tangentbordet. Tryck på Start-knappen och välj sedan Inställningar. Gå till Spel > Spelfältet och ange sedan de tangentbordsgenvägar du vill ha.

Hur tar jag bort ett spel från Spelfältet?

Om du inte vill använda Spelfältet med ett spel eller en app startar du spelet, öppnar Spelfältet, väljer Inställningar för spelfältet och avmarkerar kryssrutan Kom ihåg att detta är ett spel.

Spelfältsinställningar

Mina spelklipp är tomma. Varför då?

En del spel tillåter inte inspelningar.

Varför kan jag inte ta en skärmbild?

Om du har skyddat innehåll öppet på din dator kan det orsaka att skärmbilden blir tom.

Varför kan jag inte spela in vissa spel när jag använder flera grafikprocessorer i en LDA-konfiguration (Linked Display Adapter)?

Vissa spel använder ett bildpunktsformat som för närvarande inte är kompatibelt med Spelfältet i en LDA-konfiguration (Linked Display Adapter).

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsökning av Spelfältet i Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?