Felsöka Xbox Game Bar på Windows 10

Om du har problem med Xbox Game Bar, som att få tangentbordsgenvägar att fungera, kommer här några saker att prova.

Anmärkningar

Ämnen

Varför kan jag inte sända mitt spel?

Om du har problem med att sända ditt spel med Mixer-sändning kontrollerar du att du uppfyller följande krav, som kan hindra dig från att sända:

• Kontrollera att dina sekretessinställningar tillåter att du sänder spel. Du kontrollerar dina sekretessinställningar genom att logga in på dina inställningar för Sekretess och onlinesäkerhet och välja Onlinesäkerhet med Xbox One/Windows 10. Rulla ned till Sända spel och kontrollera att det är inställt på Tillåt.

Obs! Mixer-sändning tillåts inte från ett Microsoft-barnkonto.

• Du måste ha en snabb nätverksanslutning för att kunna sända. Kontrollera din nätverksanslutning och se till att du är ansluten till ett höghastighetsnätverk. För att testa nätverkets hastighet laddar du ned Test av nätverkshastigheten från Microsoft Store och jämför ditt resultat med följande nätverkshastigheter som vi rekommenderar:

Sända onlinespel med 360p Sända onlinespel med 480p Sända onlinespel med 720p

Nedladdningshastighet

3 Mbit/s 3 Mbit/s 3 Mbit/s
Uppladdningshastighet 600 kbit/s – 1,3 Mbit/s 1,3 Mbit/s – 1,9 Mbit/s 1,9 Mbit/s – 2,4 Mbit/s
Ping Mindre än 150 millisekunder Mindre än 150 millisekunder Mindre än 150 millisekunder

Mer information om din nätverksanslutning finns i Det går sakta när jag spelar Xbox One-spel på Xbox Live.

• För att du ska kunna sända ditt spel måste både ditt Xbox Live-konto och ditt Mixer-konto vara i god ordning. Om du har stängts av från något av dem kan du inte sända. Om du har stängts av från Xbox Live visas ett felmeddelande som berättar det. Om du tror att du har stängts av från Mixer:
    1. Gå till mixer.com och logga in på ditt Mixer-konto.
    2. Välj din profilikon i det övre högra hörnet och välj sedan Konto.
  • Om du nyligen har uppdaterat din Windows 10-dator kan det ta från några minuter till några timmar innan du kan sända med Game Bar. Om du fortfarande inte kan sända efter några timmar kanske datorn inte uppfyller maskinvarukraven för sändning. Om du vill veta mer om kraven på datormaskinvara läser du Maskinvarukrav för Xbox Game Bar på Windows 10.
  • Om du befinner dig i en region som inte tillåter sändning är knappen för sändning nedtonad eller så visas ett felmeddelande när du försöker sända.

Hur spelar jag in ett spel som är i helskärmsläge?

För PC-spel i helskärmsläge (eller exklusiv helskärm) visas inte Game Bar, men du kan använda Windows-tangenten + Alt + R för att starta och stoppa inspelningar. Skärmen blinkar när inspelningen startas och avslutas. Du kan också använda Windows-tangenten + Alt + G för att spela in de senaste 30 sekunderna (eller den tidsperiod du väljer) om du redan har aktiverat bakgrundsinspelning.

Om snabbkommandona inte fungerar för ett helskärmsspel trycker du på Windows-tangenten + G. Skärmen blinkar två gånger för att bekräfta att spelet känns igen. Därefter kan du sedan köra spelet i helskärmsläge igen och använda Windows-tangenten + Alt + R och Windows-tangenten + Alt + G.

Vad ska jag göra om Game Bar och tangentbordsgenvägarna inte fungerar?

• Se till att du har de senaste uppdateringarna på din Windows 10-dator. Tryck på Start-knappen och välj sedan Inställningar. Gå till Uppdatering och säkerhet och välj sedan Sök efter uppdateringar.
  • Kontrollera inställningarna för Game Bar. Tryck på Start-knappen och välj sedan Inställningar. Gå till Spel > Game Bar och aktivera sedan Spela in spelklipp, skärmbilder och sänd med Game bar.
  • När du spelar ett spel trycker du på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar. Välj Aktivera spelfunktioner för att spela in med den här appen när du försöker använda spelfunktioner som sändning eller inspelning av klipp.
  • Spelet kanske körs i helskärmsläge. Se Hur spelar jag in ett spel som är i helskärmsläge? ovan.
  • Spelet kanske blockerar anpassade tangentbordsgenvägar. Se Varför fungerar inte mina tangentbordsgenvägar för Game Bar? nedan.
  • Kontrollera att du har uppdaterat dina grafikdrivrutiner. Se Maskinvarukrav för Game Bar på Windows 10.
  • Prova att välja ett annat alternativ för ditt spel (till exempel ramlösa fönster).
  • Ett fåtal datorer och tillbehör stöder inte Windows-tangenten. Se enhetstillverkarens webbplats för mer information.
  • Om ditt tangentbord saknar inbyggd Windows-tangent skapar du en anpassad tangentbordsgenväg för att öppna Game Bar. Tryck på Start-knappen och välj Inställningar > Spel > Game Bar. Ange sedan en ny tangentbordsgenväg.

Inspelningen fungerar bara en eller två gånger. Hur kan jag åtgärda det?

Ibland avslutas inte en inspelning korrekt. När det inträffar ska du starta om Game Bar för att åtgärda problemet:

1. Stäng spelet.
  2. Skriv Aktivitetshanteraren i sökrutan i Windows aktivitetsfält och välj den sedan.
  3. I Aktivitetshanteraren väljer du Mer information.
  4. I listan över processer som körs väljer du processen Broadcast bar server (bcastdvr.exe) (om den finns där) och sedan väljer du Avsluta aktivitet.
  5. Starta om spelet och försök spela in igen.

Varför fungerar inte mina tangentbordsgenvägar för Game Bar?

En del spel blockerar tangenter, så dina anpassade tangentbordsgenvägar kanske inte fungerar i de spelen. Om du vill använda Game Bar med alla spel söker du efter uppdateringar för appar och spel från Microsoft Store och installerar den senaste versionen av Game Bar.

Hur använder jag Game Bar på min surfplatta?

Tangentbordsgenvägar för Game Bar som är baserade på Windows-tangenten fungerar inte på surfplattor utan ett anslutet fysiskt tangentbord, men du kan skapa egna tangentbordsgenvägar som använder tangenter på det virtuella tangentbordet. Tryck på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar. Välj Inställningar > Tangentbordsgenvägar, ange dina genvägar och tryck på Spara.

Mina spelklipp är tomma. Varför då?

En del spel tillåter inte inspelningar.

Varför kan jag inte ta en skärmbild?

Om du har skyddat innehåll öppet på din dator kan det orsaka att skärmbilden blir tom.

Varför fungerar inte min ljudenhet?

Kontrollera att din ljudenhet är kompatibel med din dator. Anslut den sedan och se till att Game Bar känner igen den. Tryck på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar. Välj Inställningar > Röst och leta sedan efter din enhet i rutorna Ingång eller Utgång.

Varför kan jag inte använda Game Bar på flera bildskärmar?

Xbox Game Bar har för närvarande stöd för en bildskärm i taget.

Varför kan jag inte spela in vissa spel när jag använder flera grafikprocessorer i en LDA-konfiguration (Linked Display Adapter)?

Vissa spel använder ett bildpunktsformat som för närvarande inte är kompatibelt med Spelfältet i en LDA-konfiguration (Linked Display Adapter).

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka Xbox Game Bar på Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?