Använda Xbox Game Bar för att spela och chatta med kompisar

Xbox Game Bar hjälper dig att hålla kontakten med Xbox-communityn när du spelar på Windows 10.

Video: Connect and chat with friends on Xbox Game Bar

Titta på videon Connect and chat with friends on Xbox Game Bar. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Obs! Om du vill använda de sociala funktionerna i Xbox loggar du in med ditt Microsoft-konto. Tryck på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar. Välj Inställningar > Konton, välj Logga in och följ sedan stegen.

I det här avsnittet

Din kompislista

Din kompislista visar vad alla dina Xbox-kompisar har för sig och låter dig interagera med dem. Gå direkt till en text- eller röstchatt (en och en eller i en grupp), delta i en kompis datorspel eller bjud in dem till ditt och leta efter personer att följa.

Hitta dina kompisar:

1. Tryck på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar.
  2. Välj Startsidan och välj sedan Xbox Social.
  3. Välj fliken Kompisar.

Dubbelklicka på en kompis om du vill starta en konversation eller högerklicka på en kompis om du vill ha avancerade alternativ (gå med i röstchatt, bjud in dem till ett spel, visa deras profil med mera).

Om du vill ta kontakt med någon i communityn väljer du sökrutan och skriver in en gamertag eller något liknande. Välj en gamertag som bäst matchar din sökning och dubbelklicka på den för att starta en chatt eller högerklicka på den för avancerade alternativ (följa, bjud in till ett spel, visa profil med mera).

Om du vill starta en gruppchatt trycker du på Starta en ny chatt, väljer vilka kompisar du vill bjuda in och trycker på Klar

Dina konversationer

När du startar en konversation med någon eller en grupp visas de på fliken Chatt.

Dubbelklicka på en chatt i listan om du vill återuppta en konversation eller högerklicka på en chatt för avancerade alternativ (ljud av, rensa historik med mera).

Om du vill göra det till en röstchatt, öppna en chatt eller starta en ny väljer du Anslut till röstchatt.

Vad är Letar efter grupp?

Letar efter grupp är som en anslagstavla för ”spelare sökes”. Det är ett sätt att hitta spelare till dina favoritspel för flera deltagare (Windows 10 eller Xbox One, beroende på vilken plattform du spelar på). Bläddra bland inlägg skapade av Xbox-communityn och svara på de som verkar intressanta. Eller skapa ett eget inlägg. När tillräckligt många är intresserade samlar du din grupp och spelar!

Använda Letar efter grupp i Xbox Game Bar.

Titta på videon Use Looking for Group on Xbox Game Bar. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Så här öppnar du Letar efter grupp:

1. Tryck på Windows-tangenten + G för att öppna Game Bar.
  2. Välj Startsidan och sedan Letar efter grupp.

Så här bläddrar du och svarar på inlägg:

1. Välj fliken Hitta spelare och välj sedan ett spel.
  2. Välj ett inlägg som intresserar dig eller tryck på knappen Filter för att förfina sökningen. När du hittar ett inlägg du gillar väljer du Jag är intresserad.

Så här skapar du ett inlägg:

1. Välj fliken Hitta spelare, välj ett spel och välj sedan Skapa ett inlägg.
  2. Lägg till taggar och en beskrivning (det gör det enklare att ta kontakt med spelare som spelar som du) och ändra sedan informationen, t. ex. antalet spelare som behövs. Du kan schemalägga en tid att samlas genom att ändra Dag och Starttid. Om du vill samla personer för att spela direkt väljer du Nu.
  3. När du är klar väljer du Skapa inlägg.

Inlägg som du skapar eller svarar på visas på fliken Hantera inlägg.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Använda Xbox Game Bar för att spela och chatta med kompisar " som du läste om eller ett annat problem?