Maskinvarukrav för inspelning på Windows 10

Alla Windows 10-datorer bör kunna spela in skärmbilder i spel, oavsett vilket grafikkort du har. Om du vill spela in spelklipp måste datorns bildskärmskort ha stöd för någon av dessa omkodare:

• Intel Quick Sync H.264
  • NVidia NVENC
  • AMD VCE

Om du vill kontrollera bildskärmskortet går du till sökrutan i aktivitetsfältet och söker efter “Enhetshanteraren”. I Enhetshanteraren expanderar du Bildskärmskort.

Bildskärmskort med stöd för NVidia NVENC innefattar:

• De flesta i GeForce 600-serien eller senare
  • De flesta i Quadro K-serien eller senare

Mer information finns i NVIDIA NVENC-tabellen.

Om din dator inte kan spela in spelklipp visas ett meddelande som det här när du försöker ta en:

Denna dator uppfyller inte maskinvarukraven för inspelning av klipp.

Då gör du något av följande:

• Skaffa den senaste drivrutinen för bildskärmskortet (om datorn har mer än ett bildskärmskort se du till att drivrutinerna är aktuella för båda)
  • Installera ett av de bildskärmskort som visas här

Om din dator har flera bildskärmskort och endast ett stöder inspelning av spelklipp kontrollerar du att du använder den bildskärm som är ansluten till det kortet när du spelar in ditt spel.

Om du fortfarande inte kan spela in spel trots att du har ett bildskärmskort som stöds och dess drivrutin är aktuell öppnar du Feedback-hubben (en app för Windows 10) och skriver din feedback så att vi kan undersöka.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Maskinvarukrav för inspelning på Windows 10" som du läste om eller ett annat problem?