Använda en Kinect-sensor för Xbox One med en Xbox One S- eller Xbox One X-konsol

På den här sidan

Översikt: Använda en Kinect-sensor för Xbox One med en Xbox One S- eller Xbox One X-konsol

Om du vill använda din befintliga Kinect-sensor för Xbox One med en ny Xbox One S- eller Xbox One X-konsol behöver du Kinect Adapter för Xbox. Med den adaptern kan du ansluta din Kinect-sensor för Xbox One till Xbox One S- eller Xbox One X-konsolen.

Obs! Kinect-sensorn för Xbox 360 är inte kompatibel med Xbox One.

Så här skaffar du Kinect-adaptern

Kinect-sensorn och Kinect-adaptern slutade tillverkas i november 2017. Microsoft har inte längre något lager av Kinect-adaptrar. Kunder kan fråga i andra butiker om de har några. Fram till i mars 2017 fanns ett erbjudande för de som hade en Kinect-sensor och uppgraderade från Xbox One .

Så här konfigurerar du Kinect-adaptern med en Xbox One S- eller Xbox One X-konsol

Steg 1: Sätt upp adaptern

1. Koppla in väggkontakten i strömförsörjningen.
  2. Sätt in strömförsörjningens runda kontakt i Kinect-navet.
  3. Sätt in Kinect-sensorns kabel i Kinect-navet.
  4. Sätt in den medlevererade USB-kabeln i Kinect-navet. Nu kan du ansluta adaptern till konsolen.

Steg 2: Anslut adaptern till Xbox One S- eller Xbox One X-konsolen

1. Sätt in USB 3.0-kabeln i den vänstra USB-porten märkt "Kinect" på konsolens baksida. Nu är Kinect-sensorn klar att konfigureras på din konsol.
  2. Se till att Kinect-sensorn och Kinect-adaptern inte befinner sig direkt ovanpå konsolen.
  3. På konsolen öppnar du guiden och väljer System.
  4. Välj Alla inställningar > Kinect och enheter.
  5. Välj Kinect och följ anvisningarna för att konfigurera sensorn.
Diagram över Kinect-konfiguration med Kinect-adaptern på Xbox One S

Felsökning av Kinect-adaptern

Det kan finnas flera orsaker till att din Kinect-sensor inte svarar eller att den stängs av när du försöker använda Kinect-adaptern. Prova följande lösningar för att åtgärda problemet:

• Kontrollera att Kinect-sensorn är aktiverad i konsolinställningarna. Gå till System > Alla inställningar > Kinect och enheter > Kinect.
  • Starta om konsolen. Ibland måste anslutningen mellan sensorn och konsolen återställas. Du gör detta genom att hålla ned konsolens strömbrytare i 5 sekunder till dess att konsolen stängs av. Koppla bort strömförsörjningen från konsolen och vänta 1 minut innan du kopplar in konsolen igen och startar om den.
  • Kontrollera sensorns och adapterns anslutningar och se till att alla kontakter är ordentligt anslutna.
  • Se till att Kinect-sensorn och adaptern inte är placerade direkt ovanpå konsolen.
  • Adaptern måste vara ansluten till elnätet för att kunna överföra Kinect-information till konsolen. Kontrollera adapterns strömförsörjning och att lysdioden är tänd. Om du fortfarande har strömproblem efter att ha kontrollerat strömförsörjningen återställer du Kinect-adapterns strömförsörjning genom att koppla från den under 10 sekunder och sedan ansluta den igen.
    • Om lampan på Kinect-adapterns strömförsörjning inte lyser får strömförsörjningen ingen ström från eluttaget. Prova att ansluta adaptern till ett annat eluttag eller byt ut adaptern om den inte fungerar i ett annat eluttag.
    • Om lampan på strömförsörjningen lyser orange innebär det att adaptern är i standbyläge och väntar på att konsolen ska svara. Starta om konsolen igen.
    • Om lampan på strömförsörjningen lyser vitt innebär det att det finns ström och att sensorn är aktiv. En omstart av konsolen bör också åtgärda en sensor som inte svarar men som får ström.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Använda en Kinect-sensor för Xbox One med en Xbox One S- eller Xbox One X-konsol" som du läste om eller ett annat problem?