Använda en Kinect-sensor för Xbox One med en Xbox One S- eller Xbox One X-konsol

På den här sidan

Översikt: Använda en Kinect-sensor för Xbox One med en Xbox One S- eller Xbox One X-konsol

Om du vill använda din befintliga Kinect-sensor för Xbox One med en ny Xbox One S- eller Xbox One X-konsol behöver du Kinect Adapter för Xbox. Med den adaptern kan du ansluta din Kinect-sensor för Xbox One till Xbox One S- eller Xbox One X-konsolen.

Obs! Kinect-sensorn för Xbox 360 är inte kompatibel med Xbox One.

Så här skaffar du Kinect-adaptern

Kinect Adapter för Xbox One S eller Xbox One X kan köpas i Microsoft Store eller hos andra återförsäljare.

Ett erbjudande för personer som har en Kinect-sensor och uppgraderar från Xbox One upphörde i mars 2017.

Så här konfigurerar du Kinect-adaptern med en Xbox One S- eller Xbox One X-konsol

Steg 1: Sätt upp adaptern

1. Koppla in väggkontakten i strömförsörjningen.
  2. Sätt in strömförsörjningens runda kontakt i Kinect-navet.
  3. Sätt in Kinect-sensorns kabel i Kinect-navet.
  4. Sätt in den medlevererade USB-kabeln i Kinect-navet. Nu kan du ansluta adaptern till konsolen.

Steg 2: Anslut adaptern till Xbox One S- eller Xbox One X-konsolen

1. Sätt in USB 3.0-kabeln i den vänstra USB-porten märkt "Kinect" på konsolens baksida. Nu är Kinect-sensorn klar att konfigureras på din konsol.
  2. Se till att Kinect-sensorn och Kinect-adaptern inte befinner sig direkt ovanpå konsolen.
  3. På konsolen öppnar du guiden och väljer System.
  4. Välj Alla inställningar > Kinect och enheter.
  5. Välj Kinect och följ anvisningarna för att konfigurera sensorn.
Diagram över Kinect-konfiguration med Kinect-adaptern på Xbox One S

Felsökning av Kinect-adaptern

Det kan finnas flera orsaker till att din Kinect-sensor inte svarar eller att den stängs av när du försöker använda Kinect-adaptern. Prova de här lösningarna för att åtgärda problemet:

• Se till att Kinect-sensorn är påslagen i konsolinställningarna. Gå till System > Alla inställningar > Kinect och enheter > Kinect.
  • Starta om konsolen. Ibland måste anslutningen mellan sensorn och konsolen återställas. Det gör du genom att hålla ned konsolens av/på-knapp i 5 sekunder tills konsolen stängs av. Koppla från strömförsörjningen från konsolen och vänta 1 minut innan du kopplar in konsolen igen och startar om den.
  • Kontrollera sensorns och adapterns anslutningar och se till att alla kontakter är ordentligt inkopplade.
  • Se till att Kinect-sensorn och adaptern inte är placerade direkt ovanpå konsolen.
  • Adaptern måste ha ström för att överföra Kinect-information till konsolen. Kontrollera adapterns strömförsörjning och att lysdioden är tänd. Om du fortfarande har strömproblem efter att ha kontrollerat strömförsörjningen återställer du Kinect-adapterns strömförsörjning genom att koppla bort den under 10 sekunder och sedan ansluta den igen.
    • Om lampan på Kinect-adapterns strömförsörjning inte är tänd från strömförsörjning ingen ström. Prova ett annat uttag eller byt ut adaptern om den inte fungerar med ett annat uttag.
    • Om lampan på strömförsörjning lyser orange innebär det att adaptern är i standbyläge och väntar på att konsolen ska svara. Starta om konsolen igen.
    • Om lampan på strömförsörjningen lyser vitt innebär det att det finns ström och att sensorn är aktiv. En omstart av konsolen bör också åtgärda en sensor som inte svarar men som får ström.