Kinect-sensorn känns inte igen av Xbox One S eller Xbox One-konsolen i originalutförande.

Du har anslutit Kinect-sensorn till Xbox One-konsolen med Kinect-kabeln och sensorns strömlampa lyser. Sensorn fungerar dock inte. När du tittar på skärmen Kinect från Kinect och enheter ser sensorn ut att inte vara ansluten. När detta inträffar betyder det att även om sensorn har ström kan den inte identifieras av konsolen.

Obs! Om meddelandet "Kinect är inte ansluten" visas och sensorns strömlampa inte lyser har du problem med starten av din sensor. Om du behöver hjälp med att felsöka det här problemet läser du Kinect-sensorn för Xbox One startar inte.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera att Kinect-sensorn är ordentligt ansluten via kabel till konsolen

1. Koppla ur Kinect-sensorn och koppla sedan in den igen.
    • Om du har en Xbox One S
      1. Koppla bort Kinect-adapterkabeln från USB porten på konsolens baksida.
  1. Kontrollera att Kinect-kabeln är ordentligt ansluten till Kinect-adaptern och att adapterns strömsladd är ansluten.
  2. Anslut USB-kabeln från Kinect-adaptern till den första USB-porten (den bredvid HDMI-portarna).

Obs! Din Kinect känns bara igen när den är ansluten till den första USB-porten på konsolens baksida. De andra USB-portarna på konsolen fungerar inte med Kinect.

Se också till att Kinect-sensorn och Kinect-adaptern inte befinner sig direkt ovanpå konsolen.

• Om du har en Xbox One i originalutförande
    1. Koppla från kabeln från Kinect-sensorporten på konsolens baksida.
  1. Koppla in nätverkskabeln i Kinect-sensorporten igen.
  1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Kinect och enheter > Kinect.
  3. Vänta upp till 2 minuter på att sensorn identifieras.

Lösning 2: Kontrollera att Kinect-sensorn är påslagen i Kinect-inställningarna

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Kinect och enheter > Kinect.
  3. Kontrollera att Kinect på är valt.

Lösning 3: Återställ Kinect-sensorns anslutning till Xbox One-konsolen

1. Slå av konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen på konsolens framsida i tio sekunder.
  2. Koppla från konsolens ström och koppla sedan ur Kinect-sensorn från Xbox One-konsolen.
  3. Anslut strömmen till konsolen igen och tryck sedan på Xbox-knappen framtill på konsolen.
  4. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden öppnas.
  5. Välj System > Inställningar > Kinect och enheter > Kinect.
  6. Anslut Kinect-sensorn till konsolens baksida igen och vänta i upp till 2 minuter på att den ska identifieras.

Obs! Om sensorn behöver uppdateras visar skärmen att en uppdatering pågår.

Om lösningarna ovan inte löste problemet måste Kinect-sensorn repareras. Beställ en reparation på Service och reparation av enhet. Konsolregistrering krävs om du ska få byta ut sensorn.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Kinect-sensorn känns inte igen av Xbox One S eller Xbox One-konsolen i originalutförande." som du läste om eller ett annat problem?