Felsöka Kinect-fel för Xbox One

Översikt

Kinect-sensorn för Xbox One är konstruerad för självkorrigering när så är möjligt. Om sensorn till exempel har problem med att uppdatera sin programvara kommer den att försöka lösa problemet innan ett felmeddelande visas. Om den inte kan korrigera sig själv visas det ena av två felmeddelanden för Kinect-sensorn.

"Fel: Konfigurationen av Kinect kan inte fortsätta"

Följande felmeddelande visas när du försöker konfigurera Kinect-sensorn:

Ett problem har uppstått

Konfigurationen av Kinect kan inte fortsätta. Om du vill ha hjälp går du till xbox.com/xboxone/KinectSupport.

Kinect-sensorn har råkat ut för ett programfel. Testa följande åtgärder för att komma till rätta med detta.

Obs! Om det här felmeddelandet visas under den inledande konfigurationen av konsolen hoppar du över Kinect-delen av konfigurationen och utför nedanstående åtgärder när du har konfigurerat konsolen.

1. Kontrollera att Kinect-sensorn är ordentligt ansluten till konsolens Kinect-port.
  2. Återställ konsolen genom att hålla ned konsolens Xbox-knapp under tio sekunder och sedan starta om konsolen. Se Starta om din Xbox One-konsol.
  3. Gå till sidan Kinect-inställningar:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Kinect och enheter.
    5. Välj Kinect.
  4. Se till att Kinect på är valt på sidan för Kinect-inställningar. Stanna kvar på den här sidan i fem minuter för att vara säker på att konsolen slutför eventuella tillgängliga uppdateringar.
  5. Om en bild visas på Kinect-inställningsskärmen innebär det att sensorn nu fungerar. Om ingen bild visas på skärmen måste din Kinect repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

"Fel: Det har uppstått ett problem med din Kinect-sensor"

Följande fel visas när du använder Xbox One:

Ett problem har uppstått

Det har uppstått ett problem med din Kinect-sensor. Beställ en reparation på xbox.com/xboxone/repair.

Den här typen av fel indikerar tyvärr att problemet med Kinect-sensorn inte kan lösas och att sensorn måste repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Fel: Kinect-sensorn slås på och av upprepade gånger

Försök med detta:

1. Stäng av Xbox One-konsolen genom att trycka på Xbox-knappen på konsolens framsida i cirka tio sekunder tills den stängs av helt.
  2. Koppla bort Kinect-sensorn från konsolen.
  3. Slå på konsolen genom att trycka på Xbox-knappen.
  4. Koppla in Kinect-sensorn igen på konsolens baksida och vänta i cirka två minuter på att den ska identifieras.
  5. Gå till sidan Kinect-inställningar:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar.
    3. Välj Alla inställningar.
    4. Välj Kinect och enheter.
    5. Välj Kinect.
  6. Välj Jag har flyttat på Kinect-sensorn eller har problem med Kinect.
  7. Följ anvisningarna för att justera Kinect-sensorn, inklusive ljudkalibreringen.

Om de här åtgärderna inte löste problemet måste Kinect-sensorn repareras. Se Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka Kinect-fel för Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?