Felsöka problem med Kinect-sensorn för Xbox One

I den här artikeln beskrivs hur du felsöker problem med Kinect-sensorn. Det kan exempelvis uppstå situationer när Kinect-sensorn inte kan se dig eller inte läsa av dina kroppsrörelser korrekt. Oavsett om du försöker spela ett Kinectspel, navigera på startsidan genom rörelser eller logga in med hjälp av Kinect kontrollerar du att Kinect-kameran kan se dig för att optimera upplevelsen.

Det här behöver du känna till

Här följer några saker du bör tänka på innan du justerar din Kinect eller ditt spelområde:

• Beroende på vad du gör kan Kinect behöva se hela din kropp. Om spelet du försöker spela t.ex. består i att sparka en boll måste Kinect kunna se dina fötter.
  • HD-kameror behöver vanligtvis en viss mängd ljus för att ge korrekt exponering. Se till att spelområdet är väl upplyst men undvik direkt solljus på användarna och kameran.
  • Se till att Kinect är inkopplad och påslagen. Xbox-logotypen på Kinect tänds när sensorn är påslagen. Testa Kinect-sensorn för Xbox One startar inte om sensorn inte startar.
  • Placera Kinect så nära kanten du tycker känns bra på ytan där den står. Se till att inga närliggande föremål hindrar synfältet.
  • Om Kinect-sensorn är inkopplad i konsolen men det står "Kinect är inte ansluten" på startsidan läser du Kinect-sensorn kan inte identifieras av din Xbox One S-konsol eller Xbox One-konsol i originalutförande.

Kontrollera Kinect-inställningarna

Om du har problem med att Kinect inte ser dig ska du kontrollera Kinect-inställningarna:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden öppnas.
  2. Välj System > Inställningar > Kinect och enheter > Kinect.

På den här skärmen ser du vad Kinect ser. Gå till avsnittet Justera Kinect-sensorn nedan om du inte ser dig själv i den här vyn.

3. Om Kinect-sensorn är urkopplad eller avstängd visas den aktuella statusen på Kinect-skärmen.
  4. Koppla in sensorn om det behövs och välj sedan Kinect på.

Justera Kinect-sensorn

Du justerar Kinect-sensorn genom att följa de här stegen:

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen så att guiden öppnas.
  2. Välj System > Inställningar > Kinect och enheter > Kinect.
  3. Välj Jag har flyttat på Kinect-sensorn eller har problem med Kinect.
  4. Följ de här stegen för att justera Kinect-sensorn inklusive ljudkalibrering.

Obs! Om du har problem i ett spel läser du guiden för spelet och justerar sedan Kinect-sensorn medan du är i spelet.

Om problemet ändå kvarstår begär du en reparation av Kinect-sensorn på Service och reparation av enhet. Konsolregistrering krävs om du ska få byta ut sensorn.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka problem med Kinect-sensorn för Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?