Felsöka Xbox One Chatpad

Om du har något problem med din Xbox One Chatpad kan du prova följande lösningar för att åtgärda problemet.

Kan inte ansluta min Xbox One Chatpad till min handkontroll

Din chatpad och handkontrollen är utformade för att passa perfekt ihop när anslutningen är korrekt. Gör följande för att koppla samman enheterna:

1. Rikta in USB-kontakten på din chatpad mot tillbehörsporten.
  2. Tryck in din chatpad i handkontrollen.
  3. Om den inte går in lätt kan du prova att vagga den försiktigt fram och tillbaka tills den glider in på plats.

Tangentbordet på min chatpad fungerar inte

Lösning 1: Kontrollera att handkontrollen är påslagen

Kontrollera att handkontrollen är påslagen och fungerar korrekt. Se Xbox One trådlös handkontroll fungerar inte om du behöver hjälp med handkontroll.

Lösning 2: Koppla isär och sätt samman din chatpad och din handkontroll igen

1. Koppla bort din chatpad från handkontrollen.
  2. Återanslut din chatpad genom att trycka in den ordentligt i handkontrollen för att säkerställa en bra anslutning. Den är ansluten om den gröna lysdioden blinkar en gång.

Lösning 3: Uppdatera handkontrollen

1. Tryck in din chatpad i handkontrollen.
  2. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  3. Välj System > Inställningar > Kinect och enheter > Enheter och tillbehör > Fler alternativ.
  4. Välj uppdateringsalternativet och följ instruktionerna.

Mer information finns i Uppdatera Xbox One-handkontrollen.

Lösning 4: Uppdatera konsolen

Konsolen måste ha uppdateringen från november 2015 (eller senare). Mer information finns i Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One.

Lösning 5: Starta om konsolen

Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj System > Inställningar > Energi och uppstart > Stänga av eller starta om och välj sedan Starta om nu för att starta om din Xbox One-konsol.

Min chatpad har inget ljud eller dåligt ljud

Lösning 1: Kontrollera att handkontrollen är påslagen

Se Xbox One trådlös handkontroll fungerar inte om du behöver hjälp med handkontroll.

Lösning 2: Koppla isär och sätt samman ditt headset och din chatpad igen

1. Koppla bort headsetet från din chatpad.
  2. Koppla bort din chatpad från handkontrollen.
  3. Återanslut din chatpad till handkontrollen. Den är ansluten om den gröna lysdioden blinkar en gång.
  4. Återanslut headsetet till din chatpad.

Om du återanslutit headsetet till din chatpad och ljudet fortfarande inte fungerar läser du Ansluta ett kompatibelt headset till Xbox One för att kontrollera att headsetet är kompatibelt.

Lösning 3: Uppdatera handkontrollen

1. Tryck in din chatpad i handkontrollen.
  2. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  3. Välj System > Inställningar > Kinect och enheter > Enheter och tillbehör > Fler alternativ.
  4. Välj uppdateringsalternativet och följ instruktionerna.

Mer information finns i Uppdatera Xbox One-handkontrollen.

Lösning 4: Uppdatera konsolen

Konsolen måste ha uppdateringen från november 2015 (eller senare). Mer information finns i Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One.

Lösning 5: Starta om konsolen

Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj System > Inställningar > Energi och uppstart > Stänga av eller starta om och välj sedan Starta om nu för att starta om din Xbox One-konsol.

Ljudet fungerar, men inte tangentbordet

Lösning 1: Koppla isär och sätt samman din chatpad och din handkontroll igen

1. Koppla bort din chatpad från handkontrollen.
  2. Återanslut din chatpad genom att trycka in den ordentligt i handkontrollen för att säkerställa en bra anslutning. Den är ansluten om den gröna lysdioden blinkar en gång.

Lösning 2: Försök med ett annat spel

Prova att använda din chatpad med ett annat Xbox One-spel eller en annan app för att se om tangentbordet fungerar korrekt.

Obs! Tangentbordet på din chatpad fungerar inte med Xbox One-bakåtkompatibla spel.

Fel tecken visas när du trycker på tangentbordet

Lösning 1: Kontrollera språkinställningarna

Kontrollera att du har samma språk på din konsol och din chatpad och att du befinner dig i ett land som stöds (se Länder som stöds). Serienumret på din chatpad slutar på bokstaven B, E, F, G eller S som indikation på vilket språk den stöder: brittisk engelska, amerikansk engelska, franska, tyska eller spanska.

Så här kontrollerar du dina inställningar:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > System.
  3. Välj Språk och plats för att bekräfta eller uppdatera din plats och ditt språk så att de matchar din chatpad.

Lösning 2: Kontrollera om tangentläget för specialtecken är aktiverat

Du kan komma till tangentläget för specialtecken om du trycker på någon av tangenterna ^, ~, ¨, ', eller ' följt av a, e, i, o, u eller y. Se Tangentläget för specialtecken att förstå den här funktionen.

Lösning 3: Kontrollera chatpadläget

Kontrollera att du inte är i eller går in i något av de speciallägen som beskrevs tidigare på den här sidan (till exempel Orange-läget). Om den orange eller gröna tangenten eller Caps-tangenten är tänd är du i motsvarande läge. Avsluta läget genom att trycka på den tangent som lyser.

Lösning 4: Uppdatera handkontrollen

1. Tryck in din chatpad i handkontrollen.
  2. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  3. Välj System > Inställningar > Kinect och enheter > Enheter och tillbehör > Fler alternativ.
  4. Välj uppdateringsalternativet och följ instruktionerna.

Mer information finns i Uppdatera Xbox One-handkontrollen.

Min chatpad fungerar fortfarande inte korrekt

Om ingen av lösningarna på den här sidan har åtgärdat problemet kan du behöva gå till Enhetsreparation för att få enheten utbytt.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka Xbox One Chatpad" som du läste om eller ett annat problem?