Felsöka din Xbox One trådlös handkontroll

Titta på videon eller läs anvisningarna nedan för att åtgärda din handkontroll.

Video: Troubleshoot controller disconnects on Xbox One

Titta på videon Troubleshoot controller disconnects on Xbox One. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Både om du inte kan ansluta och om din handkontroll inte förblir ansluten kan nedanstående förslag hjälpa.

Om du har problem med handkontrollens knappar läser du Felsöka knappar på Xbox One-handkontroller.

Räkna anslutna handkontroller

Om åtta trådlösa handkontroller redan är anslutna kan du inte kan ansluta en till förrän du kopplat bort en.

Aktivera handkontrollen

Den trådlösa Xbox One-handkontrollen stängs av efter 15 minuters inaktivitet. För att aktivera den igen håller du ned Xbox-knappen tills den tänds.

Kontrollera batteriet

Tryck på Xbox-knappen och välj Startsidan. Kontrollera sedan batteriikonen i skärmens övre högra hörn. Om batterinivån är låg byter du ut batterierna (om din handkontroll använder AA-batterier) eller laddar batteriet (om du har ett Xbox One Play & Charge Kit).

Obs! Handkontrollen kan ha tillräckligt med ström för att kortvarigt slås på igen, men den kommer inte att förbli påslagen förrän batterierna byts. Du kontrollerar batterinivån i din handkontroll genom att titta på batteriindikatorn på startsidan.

Flytta närmare din Xbox

Räckvidden för trådlösa handkontroller är 6–9 m, men saker såsom väggar och störningar från andra trådlösa enheter kan minska räckvidden. Räckvidden kan även minskas om din Xbox är riktad bort från dig eller om den står i ett skåp. Se till att handkontrollen är riktad mot framsidan på din Xbox.

Ta bort objekt mellan handkontrollen och din Xbox

Kontrollera utrymmet mellan dig själv och din Xbox för att se till att det inte finns saker som kan störa handkontrollens trådlösa signal (bärbara datorer, mikrovågsugnar, trådlösa telefoner, trådlösa routrar, metallväggar, hyllor, dörrar med mera).

Starta om din Xbox

Om du vill starta om din Xbox håller du ned Xbox-knappen på konsolens framsida i 10 sekunder tills konsolen stängs av. Slå sedan på den igen.

Återanslut handkontrollen

Håll ned anslutningsknappen högst upp på handkontrollen (på vänster sida mellan kantknapparna) tills Xbox-knappen börjar blinka.

Håll sedan ned anslutningsknappen på konsolen:

• På Xbox One X och Xbox One S är anslutningsknappen en liten rund knapp till höger på framsidan, under av/på-knappen.
  • På en Xbox One i originalutförande är anslutningsknappen en rund knapp på sidan, runt hörnet från skivfacket.

Anslut en USB-kabel

Du kan även återansluta via en USB-till-mikro-USB-kabel. Anslut mikro-USB-kontakten högst upp på handkontrollen och anslut USB-kontakten i USB-porten på sidan eller baksidan av Xbox.

Mer information hittar du i Ansluta en Xbox One trådlös handkontroll till konsolen.

Obs! Om handkontrollen ansluts då du använder en USB-kabel men inte förblir ansluten när du tar bort kabeln, återansluter du kabeln och ser om det finns en uppdatering till handkontrollen (se Uppdatera din handkontroll).

Om handkontrollen är uppdaterad men inte förblir ansluten ens om du använder en USB-kabel byter du ut handkontrollen (se Byt ut handkontrollen).

Uppdatera din handkontroll

Dubbeltryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan System > Inställningar > Kinect och enheter > Enheter och tillbehör. Välj ”…” och kontrollerar versionen på den inbyggda programvaran. Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering är handkontrollen uppdaterad. Om det står ”Uppdatera” följer du instruktionerna.

Om en nödvändig uppdatering inte går att genomföra läser du Felsöka uppdateringsproblem med din Xbox One-handkontroll.

Ta bort tillbehör från din Xbox

Vissa USB-enheter, däribland otillräckliga USB-kablar, kan störa trådlösa signaler. Koppla bort alla USB-enheter som är anslutna till din Xbox (trådlös maskinvara, externa hårddiskar, andra kabelanslutna handkontroller, tangentbord med mera). Starta om din Xbox (se Starta om din Xbox) och prova handkontrollen igen.

Försök med en annan handkontroll

Om du har en annan handkontroll provar du om den också kopplas bort. Se till att batteriet är fulladdat och spela sedan en stund för att testa den.

Om den andra handkontrollen fungerar kan du behöva ersätta den första handkontrollen. Gå till Service och reparation av enhet, logga in med ditt Microsoft-konto och välj sedan Ersätt ett tillbehör.. Om båda handkontrollerna kopplas från ofta kanske konsolen behöver service. Gå till Service och reparation av enhet, logga in med ditt Microsoft-konto, registrera din Xbox om den inte redan visas där och välj sedan Begär en reparation.

Mer information finns i Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Byt ut handkontrollen

Om föregående lösningar inte gjorde att handkontrollen kunde anslutas måste den trådlösa handkontrollen bytas.

1. Gå till Enhetssupport, logga in med ditt Microsoft-konto och registrera din Xbox om den inte redan visas där.
  2. Välj din registrerade konsol, välj Skapa en serviceorder och följ sedan anvisningarna.

Reparations- eller garantifrågor? Se Microsoft Complete för Xbox One med täckning för oavsiktliga skador.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka din Xbox One trådlös handkontroll " som du läste om eller ett annat problem?