Felsöka din Xbox One trådlös handkontroll

Titta på videon eller läs anvisningarna nedan för att åtgärda din handkontroll.

Video: Troubleshoot controller disconnects on Xbox One

Titta på videon Troubleshoot controller disconnects on Xbox One. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Både om du inte kan ansluta och om din handkontroll inte förblir ansluten kan nedanstående förslag hjälpa.

Om du har problem med handkontrollens knappar läser du Felsöka knappar på Xbox One-handkontroller.

Räkna anslutna handkontroller

Om åtta trådlösa handkontroller redan är anslutna kan du inte kan ansluta en till förrän du kopplat bort en.

Väck handkontrollen

Xbox One trådlös handkontroll stängs av automatiskt efter 15 minuters inaktivitet. För att aktivera den igen håller du ned Xbox-knappen tills den tänds.

Kontrollera batteriet

Tryck på Xbox-knappen och välj Startsidan. Kontrollera sedan batteriikonen i skärmens övre högra hörn. Om batterinivån är låg byter du ut batterierna (om din handkontroll använder AA-batterier) eller laddar batteriet (om du har ett Xbox One Play & Charge Kit).

Obs! Handkontrollen kan ha tillräckligt med ström för att kortvarigt slås på igen, men den kommer inte att förbli påslagen förrän batterierna byts. Du kontrollerar batterinivån i din handkontroll genom att titta på batteriindikatorn på startsidan.

Flytta närmare din Xbox

Räckvidden för trådlösa handkontroller är 6–9 m, men saker såsom väggar och störningar från andra trådlösa enheter kan minska räckvidden. Räckvidden kan även minskas om din Xbox är riktad bort från dig eller om den står i ett skåp. Se till att handkontrollen är riktad mot framsidan på din Xbox.

Ta bort objekt mellan handkontrollen och din Xbox

Kontrollera utrymmet mellan dig själv och din Xbox för att se till att det inte finns saker som kan störa handkontrollens trådlösa signal (bärbara datorer, mikrovågsugnar, trådlösa telefoner, trådlösa routrar, metallväggar, hyllor, dörrar med mera).

Starta om din Xbox

Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj sedan System > Inställningar > Energi och uppstart > Stänga av eller starta om > Starta om nu.

I vissa fall är en kall omstart bättre än vanlig omstart. Du gör en kall omstart av din Xbox genom att hålla in av/på-knappen på konsolens framsida i cirka 10 sekunder. Sedan startar du den igen.

Återanslut handkontrollen

Tryck på och håll ned anslutningsknappen högst upp på handkontrollen (mellan kantknapparna på vänster sida) tills Xbox-knappen blinkar.

Håll sedan ned anslutningsknappen på konsolen:

• På Xbox One X och Xbox One S är anslutningsknappen en liten rund knapp till höger på framsidan, under av/på-knappen.
  • På en Xbox One i originalutförande är anslutningsknappen en rund knapp på sidan, runt hörnet från skivfacket.

Anslut en USB-kabel

Du kan även återansluta via en USB-till-mikro-USB-kabel. Anslut änden med mikro-USB-kontakt upptill på handkontrollen och USB-änden till USB-porten på sidan eller baksidan av din Xbox.

Mer information hittar du i Ansluta en trådlös handkontroll till Xbox One-konsolen.

Obs! Om handkontrollen går att ansluta med en USB-kabel men inte förblir ansluten när du tar bort kabeln ska du ansluta kabeln igen och se om det finns någon tillgänglig uppdatering av handkontrollen (se Uppdatera handkontrollen).

Om handkontrollen är uppdaterad men inte förblir ansluten ens om du använder en USB-kabel byter du ut handkontrollen (se Byt ut handkontrollen).

Uppdatera handkontrollen

Dubbeltryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och gå sedan till System > Inställningar > Kinect och enheter > Enheter och tillbehör. Välj din handkontroll, välj Fler alternativ > Uppdatera och följ stegen som visas. Om knappen säger att det inte finns någon tillgänglig uppdatering behöver handkontrollen inte uppdateras.

Om en nödvändig uppdatering inte går att genomföra läser du Felsöka uppdateringsproblem med din Xbox One-handkontroll.

Ta bort tillbehör från din Xbox

Vissa USB-enheter, däribland otillräckliga USB-kablar, kan störa trådlösa signaler. Koppla bort alla USB-enheter som är anslutna till din Xbox (trådlös maskinvara, externa hårddiskar, andra kabelanslutna handkontroller, tangentbord med mera). Starta om din Xbox (se Starta om din Xbox) och prova handkontrollen igen.

Försök med en annan handkontroll

Om du har en annan handkontroll provar du om den också kopplas bort. Se till att batteriet är fulladdat och spela sedan en stund för att testa den.

Om den andra handkontrollen fungerar kan du behöva ersätta den första handkontrollen. Gå till Enhetssupport, logga in med ditt Microsoft-konto och välj sedan Ersätt ett tillbehör.

Om båda handkontrollerna kopplas från ofta kanske konsolen behöver service. Gå till Enhetssupport, logga in med ditt Microsoft-konto, registrera din Xbox om den inte redan visas där och välj sedan Begär reparation.

Mer information finns i Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Byt ut handkontrollen

Om föregående lösningar inte gjorde att handkontrollen kunde anslutas måste den trådlösa handkontrollen bytas.

1. Gå till Enhetssupport, logga in med ditt Microsoft-konto, registrera din Xbox om den inte redan visas där och välj sedan Ersätt ett tillbehör.
  2. Välj Xbox One-konsolen för din handkontroll eller den Xbox One-handkontroll du registrerat separat och följ anvisningarna.

Reparations- eller garantifrågor? Se Vanliga frågor om garanti på och registrering av Xbox.