Använda USB-portarna på din Xbox One-konsol

Xbox One har tre USB 3.0-portar: två baktill på konsolen och en antingen på framsidan (Xbox One S och Xbox One X) eller på vänster sida (Xbox One i originalutförande).

Tillbehör som stöds

Bland annat följande tillbehör stöds för de här portarna:

• Xbox One Play & Charge-kit
  • Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition 2 för Xbox One
  • Thrustmaster TX Racing Wheel, Ferrari 458 Italia Edition
  • Kabelanslutna USB-tangentbord

Gå till Xbox One-tillbehör för information om de senaste tillbehören.

Externt lagringsutrymme

Om du har en extern USB 3.0-lagringsenhet med en kapacitet på minst 256 GB kan du använda den för lagring av Xbox One-spel och -appar. Du kan även använda enheten för att lagra och spela upp musik, videor och bilder på Xbox One med hjälp av Media Player-appen.

Obs! Se till att enheten har en USB 3.0-kompatibel kabel som är i bra skick. Tro det eller ej, men kabeln kan påverka prestandan för din enhet och din Xbox.

Om du har en USB-enhet som inte uppfyller dessa krav på hastighet och storlek kan du ändå använda den för att spela upp media.

Mer information finns i Hur du hanterar lagring på Xbox One.

Kinect-portar

Om du använder en Xbox One i originalutförande finns en unik dedikerad port på baksidan där en Kinect-sensor kan anslutas.

Om du har en Xbox One S eller Xbox One X behöver du en adapter för att kunna använda Kinect. Adaptern ansluts till den bakre vänstra USB-porten. Mer information finns i Så här använder du en Kinect-sensor för Xbox One med en Xbox One S-konsol.