Använda din Xbox One trådlös handkontroll på Samsung Gear VR

Från och med Xbox One-uppdateringen i november 2016 kan du använda din Bluetooth-kapabla Xbox trådlös handkontroll för att spela spel på Samsung Gear VR, Powered by Oculus.

Innan du börjar ska du kontrollera att din Xbox trådlös handkontroll är Bluetooth-kompatibel och har den senaste uppdateringen. Se avsnittet om felsökning nedan om du behöver mer information.

Anslut din handkontroll till den Android-enhet du använder i Samsung Gear VR:

1. Starta din Xbox trådlös handkontroll och Android-enheten.
  2. Tryck på och håll ned bindningsknappen i tre sekunder och släpp den sedan.
  1. På din Android-enhet går du till Inställningar > Bluetooth.
  2. Slå på Bluetooth och välj Sök.
  3. Välj Xbox trådlös handkontroll bland tillgängliga enheter. Din enhet ska nu visas som kopplad under Kopplade enheter.
  4. Anslut din telefon med Samsung Gear VR och bekräfta att Bluetooth är på.
  5. Tryck på och håll ned knappen Tillbaka.
  6. Välj Inställningar > Bluetooth.

Om din handkontroll är ansluten men inte fungerar i spelet installerar du de senaste uppdateringarna från spelutgivaren.

Bluetooth-kommentarer

• Xbox trådlös handkontroll stöder inga tillbehör, så som headset, Xbox Chatpad eller Xbox One stereoheadsetadapter, när den är ansluten via Bluetooth.
  • Det går inte att använda en Android-enhet för att uppdatera en Xbox trådlös handkontroll.
  • För den senaste handkontrolluppdateringen krävs en dator med Windows 10 Anniversary Update eller senare. Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill veta hur du skaffar den senaste Windows-uppdateringen.
  • Appen Tillbehör för Xbox är bara tillgänglig på Windows 10.
  • Det går inte att uppdatera den inbyggda programvaran för Xbox trådlös handkontroll via Bluetooth.
  • Det går inte att använda en Android-enhet för att uppdatera en Xbox trådlös handkontroll.

Felsökning

Kontrollera att din Xbox trådlös handkontroll är Bluetooth-kompatibel.

Om du inte är säker tittar du på plasten runt Xbox-knappen. På handkontroller som stöder Bluetooth är plasten runt Xbox-knappen en del av handkontrollens framsida. På handkontroller utan Bluetooth är plasten en del av översidan, där kantknapparna sitter. Din handkontroll har Bluetooth-funktionen om den ser ut som den nedtill på den här bilden.

En bild visar en Xbox One-handkontroll utan Bluetooth ovanför en handkontroll med Bluetooth.

Skaffa den senaste uppdateringen för Xbox trådlös handkontroll

Följ något av de tre alternativen nedan om du vill uppdatera din Xbox trådlös handkontroll.

Uppdatera trådlöst med din Xbox One-konsol Uppdatera med en USB-kabel på din Xbox One-konsol Uppdatera genom att använda den trådlösa Xbox-adaptern för Windows eller via USB med din Windows 10-dator.
  1. Se till att du har den senaste systemuppdateringen genom att gå till Inställningar > System > Konsol-information och uppdateringar. Installera uppdateringen om det finns någon tillgänglig.
  2. Se till att du har den senaste handkontrolluppdateringen genom att gå till Inställningar > Kinect och enheter > Enheter och tillbehör.
  3. Välj den handkontroll du vill uppdatera.
  4. Välj Uppdatera och sedan Fortsätt.
  1. Se till att du har den senaste systemuppdateringen genom att gå till Inställningar > System > Konsol-information och uppdateringar. Gör uppdateringen om det finns någon tillgänglig.
  2. Koppla in USB-kabelns stora ände i USB-porten på konsolen.
  3. Koppla in USB-kabelns lilla ände i överkanten på handkontrollen.
  4. Anvisningar för hur du installerar en uppdatering visas automatiskt om det finns någon tillgänglig. Installera uppdateringen.
  1. Uppdatera datorn till den senaste versionen av Windows 10. Datorn måste ha Windows 10 Anniversary Edition eller senare. Se Windows Update: Vanliga frågor om du vill veta hur du skaffar den senaste Windows-uppdateringen.
  2. Gå till Microsoft Store och skriv söktermen "Tillbehör för Xbox". Välj sedan Skaffa appen för att ladda ned och installera appen.
  3. Öppna appen Tillbehör för Xbox genom att Starta den så snart installationen är klar.
  4. Anslut din Xbox trådlös handkontroll via en USB-kabel eller den trådlösa Xbox-adaptern för Windows.
  5. Meddelandet Uppdatering krävs visas om en uppdatering är obligatorisk. Installera uppdateringen.

Se till att Android-enheten, operativsystemet och spelet stöds

Enheter som stöds Operativsystem som stöds Spel som stöds
Galaxy S7
Galaxy S7 edge
Galaxy Note5
Galaxy S6 edge+
Galaxy S6
Galaxy S6 edge

5.1.1

6.0.1

Det här fungerar med alla handkontrollkompatibla spel på Samsung Gear VR. Om du vill se om spelet är kompatibelt med handkontroller kontrollerar du appbeskrivningssidan i Oculus Store.

*Gå till Konfigurera din Samsung Gear VR om du vill veta hur du konfigurerar din enhet.

Vanliga frågor

Jag har en fråga och behöver hjälp med min Samsung-enhet

Gå till Samsung-supporten om du behöver hjälp med din Samsung-enhet.

Jag behöver hjälp med att köpa, ladda ned, installera eller uppdatera spel

Gå till Oculus-supporten.

Jag har en fråga om eller ett problem med ett spel

Gå till spelutgivarens supportwebbplats.

Jag har en fråga om eller behöver hjälp med min Xbox trådlös handkontroll. Vad ska jag göra?

Följ anvisningarna ovan för att säkerställa att din konfiguration är korrekt. Om det inte åtgärdar problemet går du till Vanlig Xbox One trådlös handkontroll för information om handhavande och felsökning.

Om tekniken bakom det hela är Bluetooth, innebär det att du kan koppla en Xbox trådlös handkontroll med vilken Bluetooth-aktiverad enhet som helst?

Just nu stöds bara vissa utvalda Samsung Galaxy-enheter. I vissa fall kan du koppla och använda handkontrollen med andra enheter, men med begränsad funktion. Vi arbetar aktivt med stöd för handkontrollen på andra enheter via Bluetooth.

Vilka spel stöds?

Det här fungerar med alla handkontrollkompatibla spel på Samsung Gear VR. Om du vill se om ditt spel är kompatibelt med handkontroller kontrollerar du appbeskrivningssidan i Oculus Store.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Använda din Xbox One trådlös handkontroll på Samsung Gear VR" som du läste om eller ett annat problem?