Ursprungliga röstkommandon på Xbox One

Med en Kinect kan du använda den ursprungliga modellen för Xbox-röstkommandon för att styra och interagera med din Xbox One. På den här sidan beskriver vi i korthet i vilka områden vi stöder röstkommandon och hur de används.

Obs! Röstkommandon via headset är bara tillgängligt med Cortana.

Ämnen

Områden där röstkommandon stöds

Läs Tillgänglighet för Xbox One-funktioner om du vill veta om röstalternativ är tillgängliga där du finns. Kontrollera posten Premium/naturlig röst (inklusive Xbox starta) i tabellen för att se om de är tillgängliga där du finns.

Lära sig röstkommandon för Xbox One

Ett sätt att lära sig röstkommandon är att börja säga "Xbox" till Xbox One. Xbox One visar då ett antal grundläggande röstkommandon (med grön text) som svar.

Om du säger "More shortcuts" visas listan med samtliga röstkommandon.

Prova att säga något av kommandona. Säg till exempel "Bing" om du vill söka med Bing.

Använda röstkommandon på vilken skärm som helst

Du kan ta reda på vilka röstkommandon som är tillgängliga på en viss skärm genom att säga "Xbox, select". När skärmtexten ändrar färg kan du säga något av det som visas i grönt.

Om du t.ex. är inne i Store och säger "Xbox, select" visas ett antal objekt med grön färg. Om du läser upp något av de gröna uttrycken kommer du till det objektet eller området.