Xbox One trådlös handkontroll fungerar inte eller är trasig.

Om din Xbox One trådlös handkontroll inte fungerar på rätt sätt eller har en trasig komponent testar du dessa lösningar.

Obs! Lösningarna som ges på den här sidan är endast för Xbox One trådlös handkontroll. Om du har problem med handkontroller från tredje part frågar du tillverkaren.

På den här sidan

Den trådlösa handkontrollen slutar vibrera ibland eller helt och hållet när jag spelar spel

Pröva något av följande förslag:

• Kontrollera att spelet du spelar stöder vibration. Det är inte alla spel som stöder vibration från spelhandkontroller.
  • Om spelet stöder vibration ser du till att vibrationen är aktiverad. Mer information finns i spelets bruksanvisning.
  • Se till att batteripaketet eller batterierna i din trådlösa handkontroll är fulladdade. När handkontrollen märker att laddningen i batteripaketet eller batterierna är dålig stängs vibrationen av för att spara på återstoden av laddningen. Information om hur du kontrollerar batterinivån finns i Så här kontrollerar du batterinivån i din Xbox One-handkontroll.
  • Om du har en annan Xbox One trådlös handkontroll testar du att återskapa vibrationen i den andra handkontrollen. Om den återskapar samma problem är det troligt att det är något problem med spelet du spelar. Se felsökningsinformationen för det spelet.

Om den trådlösa handkontrollen fortfarande inte vibrerar när du har försökt med lösningarna ovan måste handkontrollen bytas. Om du vill beställa ett utbyte går du till Enhetsreparation.

En knapp eller en port på din trådlösa handkontroll fungerar delvis eller inte alls

Om du har en till Xbox One trådlös handkontroll använder du den för att återskapa det du försöker göra med den ursprungliga handkontrollen.

• Om du har samma problem med den andra trådlösa handkontrollen ligger problemet antagligen hos appen eller det spel du använder. Se felsökningsinformationen för den appen eller det spelet.
  • Om du inte har samma problem med den andra trådlösa handkontrollen måste din nuvarande handkontroll bytas. Om du vill beställa ett utbyte går du till Enhetsreparation.

Det går inte att stänga batteriluckan till den trådlösa handkontrollen

Kontrollera följande:

• Alla sex stift till batteriluckan finns kvar. Om de inte gör det går du till Enhetsreparation och beställer en ny batterilucka.
  • Batterierna har rätt storlek. Den trådlösa handkontrollen behöver två AA-batterier för att fungera. Om du använder AA-batterier ser du till att de är ordentligt isatta i handkontrollen. Mer information hittar du i Använda AA-batterier i Xbox One trådlös handkontroll.
  • Om du använder ett uppladdningsbart batteripaket från Xbox One Play & Charge-kit ser du till att det är ordentligt laddat och rätt isatt. Mer information finns i Ladda batteripaket från Xbox One Play & Charge-kitet.

Din trådlösa handkontroll har anslutningsproblem

De analoga styrspakarna på din trådlösa handkontroll driver, har fastnat i en position eller så fungerar knapparna inte

När dessa problem inträffar ska du byta ut din nuvarande handkontroll. Du beställer ett nytt från Xbox onlineservicecenter.

Ditt Xbox One-headset fungerar inte när du ansluter dem till handkontrollen.

Din trådlösa handkontroll startar inte

Din trådlösa handkontroll kan inte laddas

Se Felsöka Xbox One Play and Charge-kitet.

Om dessa åtgärder inte löste problemet kanske du behöver byta ut din trådlösa handkontroll. Om du vill beställa en ny handkontroll går du till Enhetsreparation.

Obs! Du måste registrera din Xbox One-konsol för att ersätta en trådlös handkontroll under garantitiden.

Reparations- eller garantifrågor? Läs Vanliga frågor om att få service på Xbox-konsolen, Kinect-sensorn eller tillbehör.