Din Xbox One trådlös handkontroll startar inte

Översikt

Om din Xbox One trådlös handkontroll inte startar testar du dessa lösningar för att starta den igen:

Lösningar

Försök med följande lösningar om den trådlösa handkontrollen inte startar.

Lösning 1: Byt AA-batterierna i din Xbox One trådlös handkontroll

Sätt i nya AA-batterier i den trådlösa handkontrollen och försök sedan slå på den. Mer information om hur du använder AA-batterier i en trådlös handkontroll finns i Använda AA-batterier i Xbox One trådlös handkontroll. Om du har ett Xbox One Play and Charge-kit testar du att använda det uppladdningsbara batteripaketet.

Obs! Du kanske måste ladda batteriet med den medföljande USB-till-mikro-USB-kabeln.

Lösning 2: Kontrollera laddaren till ditt Xbox One Play and Charge-kit

Om Xbox One trådlös handkontroll använder det uppladdningsbara batteripaketet i Xbox One Play and Charge-kitet ska du kontrollera att batteriet laddas. Om batteriet inte laddas läser du Felsöka Xbox One Play and Charge-kitet.

Om du har ytterligare ett uppladdningsbart batteripaketet för Xbox One sätter du i batteripaketet i den trådlösa handkontrollen och slår på handkontrollen igen. Om den startar med det andra uppladdningsbara batteripaketet kan ditt vanliga uppladdningsbara batteripaket vara trasigt.

Om garantin inte gäller för den trådlösa handkontrollen kan du köpa ett nytt batteri eller ett nytt Play and Charge-kit från Microsoft Store.

Lösning 3: Testa med en USB-kabel

Xbox One trådlös handkontroll är konstruerad för att fungera som en kabelansluten handkontroll när den är ansluten till Xbox One-konsolen med en USB-till-mikro-USB-kabel. Mer information finns i Använd Xbox One trådlös handkontroll utan batterier genom att ansluta laddningskabeln. Om din trådlösa handkontroll fungerar när den är ansluten till konsolen med en kabel dubbelkollar du batterilösningarna ovan.

Om handkontrollen fortfarande inte svarar låter du den vara ansluten i upp till 10 minuter, eftersom handkontrollen kanske får en uppdateringen som måste slutföras. Om handkontrollen fortfarande inte svarar kan du uppdatera handkontrollen från en dator. Se avsnittet "Uppdatera via en dator" i Uppdatera Xbox One-handkontrollen.

Lösning 4: Koppla från alla tillbehör

Koppla bort alla tillbehör från Xbox One-konsolen och testa sedan handkontrollen. Det kan finnas en konflikt med någon av de andra inkopplade enheterna.

Lösning 5: Starta om din Xbox One-konsol

Om du stänger av och slår på strömmen igen startar Xbox One-konsolen om ordentligt. Inga spel eller data tas bort.

Titta på videon eller läs anvisningarna nedan för att slå av och på din Xbox One-konsol.

Så här startar du om din Xbox One-konsol:

1. Slå av konsolen genom att trycka på och hålla ned Xbox-knappen på konsolens framsida i tio sekunder. Konsolen stängs av.
  2. Starta konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen på konsolen eller Xbox-knappen på handkontrollen.

Obs! Om du inte ser den gröna startanimeringen när konsolen startas om måste du upprepa dessa steg. Se till att du håller ned av/på-knappen tills konsolen har stängts av helt.

Om de här lösningarna inte löste problemet

Pröva att ansluta handkontrollen till en annan konsol. Om handkontrollen fungerar på en annan konsol är det förmodligen något problem med din konsol. Mer information om hur du kontrollerar om garantin gäller och begär en reparation finns i artikeln Få Xbox-konsolen eller Kinect-sensorn reparerad.

Om den inte fungerar på en annan konsol är det förmodligen något problem med handkontrollen. Om du nyligen köpte handkontrollen kan du försöka byta ut den hos återförsäljaren. Om du inte kan lämna tillbaka den, men garantin fortfarande gäller, kan du beställa en ny från Enhetssupporten. Om garantin på handkontrollen har upphört att gälla kan du köpa en ny.

Obs! Du måste registrera din Xbox One-konsol innan du kan ersätta en trådlös handkontroll under garantitiden.