Om Xbox One-fjärrkontrollen

Med Xbox One-fjärrkontrollen kan du styra din Xbox One-konsol och, genom Xbox One OneGuide, även din kabel- eller satellitbox. Om du upplever problem med att styra din TV eller digitalbox via din konsol eller OneGuide läser du Du ser en svart skärm eller upplever dålig videokvalitet när du tittar på tv med Xbox One.

På den här sidan

Lära känna fjärrkontrollen

Med Xbox One-fjärrkontrollen kan du enkelt styra dina Blu-ray-filmer, streamad video, appar, TV på/av och volym. Den har också bakgrundsbelysta knappar som automatiskt tänds när du rör vid fjärrkontrollen.

Fjärrkontrollspaketet innehåller:

• En Xbox One-fjärrkontroll
  • Två alkaliska AAA-batterier
  • Snabbstartsguide och handbok
Xbox One-fjärrkontrollen

Konfigurera fjärrkontrollen

Det är enkelt att konfigurera Xbox One-fjärrkontrollen. Sätt i batterierna enligt bilden nedan så är fjärrkontrollen klar att använda. Du behöver inte synkronisera den trådlöst till konsolen. Du kan direkt börja styra OneGuide, Blu-ray-filmer, streama videor och appar.

Obs! Xbox One-fjärrkontrollen styr inte din kabel- eller satellitbox direkt. Detta görs genom OneGuide på Xbox One-konsolen. Med OneGuide byter du kanaler och ändrar volym på dina kompatibla kabel- eller satellit-boxar.

Om du ska kunna slå på och stänga av TV:n och reglera volymen måste du konfigurera konsolen för styrning av din TV. Du kan använda Kinect-sensorn för att skicka en infraröd signal eller en signal via IR-förlängningskablar och fjärrstyra din TV. Om du vill veta hur du gör detta läser du Konfigurera live-TV med Xbox One X, Xbox One S eller en Xbox One-konsol i originalutförande.

Sätt i två AAA-batterier på baksidan av Xbox One-fjärrkontrollen

Använda fjärrkontrollen

Xbox One-fjärrkontrollen använder IR-teknik för att kommunicera med Xbox One-konsolen. Den kommunicerar bäst med konsolen om den befinner sig inom nio meter och är riktad mot framsidan av konsolen enligt nedan.

Obs! IR-mottagaren finns på konsolen, inte Kinect-sensorn som har separata IR-kameror och -sändare. Kinect-sensorn skickar IR-signaler till din enhet när du byter kanaler och ändrar volymen.

Rikta Xbox One-fjärrkontrollen mot framsidan på Xbox-konsolen

Framsidan och knapparna på fjärrkontrollen

Knapptilldelningarna på Xbox One-fjärrkontrollen
  1. Knapp för av och på/startsida. Med den här knappen slår du på konsolen med en enkel tryckning. När konsolen är påslagen håller du ned den här knappen i tre sekunder för att stänga av konsolen.
  2. Knappen Visa. Den här knappen fungerar på samma sätt som knappen Visa på din Xbox One-handkontroll. Den här knappen använder du för att fokusera på en aktivitet i ett spel eller en app, t.ex. dra fram en karta under rollspel eller för att komma åt adressfältet i Microsoft Edge. Den här knappens funktioner beror på appen eller spelet.
  3. Menyknapp. Precis som med menyknappen på Xbox One-handkontrollen använder du den här knappen för att få tillgång till menyfunktioner i ett spel eller en app, t.ex. Inställningar eller Hjälp. Den här knappen fungerar också för andra kommandon, även som Enter-tangent på det virtuella tangentbordet i Xbox One.
  4. Valknapp. Den används för att välja ett objekt på skärmen, ungefär som att trycka på A-knappen på handkontrollen.
  5. Navigeringsknapp. Den används för att navigera på startsidan eller på menyer ungefär som styrknappen på handkontrollen.
  6. Bakåtknapp. Genom att trycka på den här knappen kommer du tillbaka till föregående skärm.
  7. OneGuide-knapp. Den här knappen öppnar OneGuide för din TV. Om du inte redan har konfigurerat OneGuide öppnar du konfigurationsskärmen genom att trycka på den här knappen.

Obs! OneGuide knappen kan ändras i konsolinställningarna så att den öppnar vilket installerat mediaprogram som helst. Om du vill ändra vilket program som ska öppnas när användaren klickar på OneGuide-knappen går du till System > Inställningar > Kinect och enheter > Fjärrkontroll. Välj vilket program som ska öppnas. Den här inställningen är konsolspecifik och ändrar inte fjärrkontrollen, utan hur OneGuide-knappen på fjärrkontrollen påverkar konsolen.

8. Volymknapp. Använd den här knappen för att höja och sänka volymen på din TV. Du måste först konfigurera konsolen för styrning av din TV. Se Konfigurera fjärrkontrollen ovan.
  9. Kanalknapp. Använd den här knappen för att byta kanaler på din TV. Du måste först konfigurera konsolen för styrning av din TV. Se Konfigurera fjärrkontrollen ovan.
  10. Ljudavstängningsknapp. Använd den här knappen för att stänga av ljudet på din TV. Du måste först konfigurera konsolen för styrning av din TV. Se Konfigurera fjärrkontrollen ovan.
  11. Mediestyrningsknappar. Dessa knappar spelar upp, pausar, spolar bakåt, snabbspolar framåt, stoppar, går till nästa kapitel och går till föregående kapitel. Du kan använda dessa knappar när du tittar på medieinnehåll på en skiva eller från en app.

Obs! Du kan inte styra DVR-aktivitet från din TV-signal med dessa knappar. Den funktionen är för närvarande inte tillgänglig.

Felsöka problem med fjärrkontrollen

Fjärrkontrollen har ingen ström eller fungerar inte

Om det inte går att utföra några funktioner med fjärrkontrollen sätter du i nya AAA-batterier. Kontrollera att batterierna sätts i åt rätt håll.

Om du bytt batterierna och fjärrkontrollen fortfarande inte fungerar måste den bytas. Om du vill beställa ett utbyte går du till Enhetsservice.

Fjärrkontrollen fungerar för det mesta av mitt innehåll och mina appar, utom för en specifik app

Fjärrkontrollen fungerar med de flesta appar. Det kan dock hända att vissa appar från tredje part inte fungerar med fjärrkontrollen. Om så är fallet fungerar fjärrkontrollen och behöver inte bytas ut.

Fjärrkontrollen fungerar för de flesta funktionerna, men det går inte att styra min TV

Om du vill styra din TV med fjärrkontrollen måste du först konfigurera din Xbox One för styrning av din TV via konsolinställningarna. Om du vill veta hur du gör detta läser du Konfigurera live-TV med Xbox One X, Xbox One S eller en Xbox One-konsol i originalutförande.

Går det att använda Xbox 360-fjärrkontrollen med min Xbox One?

Nej. Xbox 360-fjärrkontrollen fungerar bara med Xbox 360-konsolen.

Kan jag använda Xbox One-fjärrkontrollen med min Xbox 360?

Nej. Xbox One-fjärrkontrollen fungerar bara med Xbox One-konsolen.

Fjärrkontrollen är fysiskt trasig

Om fjärrkontrollen gick sönder vid normal användning ska den bytas. Om du vill beställa ett utbyte går du till Enhetsservice.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Om Xbox One-fjärrkontrollen" som du läste om eller ett annat problem?