Styra Blu-ray- och dvd-skivor på din Xbox One-konsol

Du kan använda Xbox One-handkontrollen för att styra de Blu-ray-skivor och dvd:er du spelar upp med konsolen. På den här sidan visas hur du gör detta samt vilka funktioner du använder på handkontrollen.

Obs! Appen Blu-ray-spelare gäller inte för Xbox One S All-Digital Edition.

Lösningar

Xbox One-handkontrollens framsida

1 Vänster styrspak
2 Vänster kantknapp
3 Knappen Visa
4 USB-uppladdningsport
5 Xbox-knappen
6 Menyknapp
7 Höger kantknapp
8 Styrknapp

9 Expansionsport
10 Höger styrspak
X X-knapp
Y Y-knapp
A A-knapp
B B-knapp

Obs! En fullständig beskrivning av knapparna på den trådlösa handkontrollen finns i Lär känna din Xbox One trådlös handkontroll.

Använda en Xbox One-handkontroll för uppspelning av Blu-ray-filmer

I följande tabell beskrivs de handkontrollgenvägar du kan använda för att styra uppspelningen av Blu-ray-skivor.

Om du vill …

Tryck på ...

Pausa och spela upp

X

Hoppa bakåt ett kapitel

Vänster kantknapp
eller
Y och välj sedan Hoppa bakåt

Hoppa framåt ett kapitel

Höger kantknapp
eller
Y och välj sedan Hoppa framåt

Snabbspola framåt

Höger avtryckare (öka hastigheten med varje tryck)

Spola tillbaka

Vänster avtryckare (öka hastigheten med varje tryck)

Öppna uppspelningskontrollerna på skärmen

B eller Y

Öppna avancerade transportkontroller

Knappen Visa

Öppna Blu-ray-skivans popup-meny

Höger på en styrspak eller höger på styrknappen (tryck vänster för att stänga)
eller
Menyknappen

Obs! Den här funktionen stöds inte av alla skivor.

Öppna Blu-ray-skivans spårningsindikator

Höger på en styrspak eller höger på styrknappen

Obs! Den här funktionen stöds inte av alla skivor.

Avancerade uppspelningskontroller för Blu-ray-skivor

Med de avancerade uppspelningskontrollerna som visas på konsolskärmen när du tittar på Blu-ray-filmer kan du göra följande:

• Aktivera textning
  • Ändra kameravinkeln
  • Byta ljudkanal
  • Visa information om direktuppspelning

Använda en Xbox One-handkontroll för dvd-uppspelning

I följande tabell beskrivs de handkontrollgenvägar du kan använda för att styra uppspelningen av dvd-skivor.

Om du vill …

Tryck på ...

Pausa och spela upp

X

Hoppa bakåt ett kapitel

Vänster kantknapp
eller
B och välj sedan Hoppa bakåt

Hoppa framåt ett kapitel

Höger kantknapp
eller
B och välj sedan Hoppa framåt

Snabbspola framåt

Höger avtryckare (öka hastigheten med varje tryck)

Spola tillbaka

Vänster avtryckare (öka hastigheten med varje tryck)

Öppna uppspelningskontrollerna på skärmen

Menyknappen, B, eller Y

Öppna avancerade transportkontroller

Knappen Visa

Avancerade uppspelningskontroller för dvd:er

Med de avancerade uppspelningskontrollerna som visas på konsolskärmen när du tittar på dvd-filmer kan du göra följande:

• Aktivera textning
  • Ändra kameravinkeln
  • Byta ljudkanal
  • Visa information om direktuppspelning

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Styra Blu-ray- och dvd-skivor på din Xbox One-konsol" som du läste om eller ett annat problem?