Konfigurera och installera Blu-ray- och dvd-spelarappen på Xbox One

Översikt

För att kunna titta på Blu-ray- och dvd-filmer via Xbox One måste du först installera Blu-ray-appen. Välj något av följande alternativ för att installera appen.

Installera från Xbox startsida

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj sedan Startsidan, rulla åt höger och välj Store.
  2. Välj Sök.
  3. Skriv Blu-ray i sökfältet, tryck på menyknappen  på handkontrollen. Välj sedan appen Blu-ray-spelare när den visas.
  4. Välj Utan kostnad eller Installera för att ladda ned och installera appen Blu-ray-spelare.

Installera genom att sätta in en skiva

1. Sätt in en Blu-ray- eller dvd-skiva i Xbox One-konsolen.
  2. Välj Blu-ray-skiveappen när den visas.
  3. På informationssidan i appen Blu-ray-spelare väljer du Utan kostnad eller Installera.
  4. Skivan ska börja spelas upp automatiskt.

När appen har installerats kan du titta på Blu-ray- eller dvd-filmer genom att sätta i skivan i din Xbox One och välja Blu-ray-spelare på startsidan eller genom att hitta den under Mina spel och appar.