Spotify på Xbox One

Lyssna på Spotify på din Xbox One-konsol!

Följande funktioner ingår:

• Spela musik i bakgrunden medan du spelar spel.
  • Bläddra i spellistor med olika genrer och stämningslägen. Eller kolla in nyutgivet.
  • Spela dina egna spellistor eller låtar från Din musik.
  • Sök efter låtar, album eller spellistor.
  • Använd Spotify Connect för att styra musiken från din mobila enhet.

Hitta Spotify på Xbox One

Hitta Spotify på menyn Underhållning på din Xbox One, under Alla appar.

Logga in på Spotify på Xbox One

Tips Har du inget Spotify-konto? Då är det bara att öppna Spotify-appen på Xbox One och välja REGISTRERA DIG för att skapa ett!

Det enklaste sättet att logga in på ditt Spotify-konto på Xbox One är via Spotify Connect:

1. Ha din telefon eller surfplatta redo på samma Wi-Fi-anslutning som din Xbox One.
  2. På telefonen/surfplattan öppnar du Spotify-appen och loggar in.
  3. Öppna Spotify-appen på Xbox One.
  4. Välj LOGGA IN.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Klart! Nu kan du använda din telefon som fjärrkontroll för att styra musiken på din Xbox One.

Andra sätt att logga in

Logga in med en kopplingskod

1. Välj LOGGA IN.
  2. Välj ANDRA SÄTT ATT LOGGA IN.
  3. Välj Kopplingskod.
  4. Gå till Spotify.com/pair och logga antingen in på ditt Spotify-konto eller kontrollera att du redan är inloggad på rätt konto.
  5. Ange koden från Xbox-skärmen.
  6. Klicka på KOPPLA.

Du kan också skanna QR-koden från din telefon för att komma direkt till Spotify.com/pair och få koden ifylld automatiskt.

Logga in med din e-postadress och ditt lösenord för Spotify

1. Välj LOGGA IN.
  2. Välj ANDRA SÄTT ATT LOGGA IN.
  3. Välj Lösenord.
  4. Ange ditt användarnamn och lösenord och välj LOGGA IN.

Obs! Det går inte att logga in på det här sättet om du skapat ditt konto med Facebook.

Logga ut

1. I Spotify-appen på Xbox väljer du profilbilden i skärmens övre högra hörn.
  2. Välj Logga ut.

Styra Spotify på Xbox One

Du kan navigera i appen med styrknappen eller vänster styrspak . Tryck på A-knappen för att välja funktioner.

Rulla genom skärmarna med riktningsknapparna för att komma till andra delar av appen.

Söka efter musik

1. Använd riktningsknapparna för att markera sökikonen i övre högra hörnet och tryck på A-knappen .
  2. Använd styrknappen  för att navigera på tangentbordet och skriv det du letar efter.
  3. Välj Klar för att söka.
  4. Använd riktningsknapparna för att markera sökresultatet och tryck på A-knappen  för att börja spela.

Eller använd Spotify Connect om du vill använda din telefon som fjärrkontroll för att styra musiken .

Lyssna medan du spelar spel

1. Tryck på Xbox-knappen  på handkontrollen så att Xbox-guiden visas.
  2. Rulla och välj Spotify om du vill välja och spela upp musik. Den fortsätter att spelas upp när du går tillbaka till spelet via Xbox-guiden.
  3. Gå till uppspelningsfältet nedtill i Xbox-guiden om du vill hoppa över låtar, spela upp/pausa eller justera volymen.

Eller använd Spotify Connect om du vill använda din telefon som fjärrkontroll för att styra musiken .

Tips Om spelet tillåter det kan du inaktivera spelets musik för bästa Spotify-upplevelse.