Vad är 4K?

Video: Set up 4K and HDR

Titta på videon Set up 4K and HDR. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

4K är en upplösning för din TV. Den tekniska benämningen är 4K UHD (eller 4K Ultra HD eller 4K Ultra High Definition), och upplösningen har fyra gånger så många bildpunkter som en HDTV med 1080p. Detta ger en skarpare, mer detaljrik bild.

Om du vill titta på 4K och dess tillhörande videoteknik HDR (High Dynamic Range) måste du ha en 4K-TV och antingen en Xbox One X- eller Xbox One S-konsol.

Maximal 4K jmf med 4K-uppgradering

När du ställer in konsolens upplösning på 4K UHD så visas allt på konsolen – startsidan, spel och appar – med 4K. På Xbox One X visas 4K-innehåll med sin ursprungliga 4K-upplösning och annat innehåll (som spel kodade för 1080p) uppgraderas till 4K. Spel på Xbox One S uppgraderas också till 4K. Även om uppgraderad 4K är smidigare och med detaljerad än 720p eller 180p är det inte lika fylligt och detaljerat som maximal 4K.

Ange din upplösning och uppgradera allt till 4K genom att trycka på Xbox-knappen för att öppna guiden, gå till System > Inställningar > Bildskärm och ljud > Video ut. Som TV-upplösning väljer du 4K UHD.

4K i spel och appar

Du måste inte ställa in konsolens upplösning på 4K för att kunna spela upp 4K-innehåll. Du kan ställa in konsolen på att använda en annan upplösning, till exempel 1080p, och när ett spel eller en app kräver 4K (och din TV stöder 4K-läget som spelet eller appen vill använda) kommer den automatiskt att byta till 4K. Detta är bra om du vill spela upp 1080p-innehåll i dess optimala upplösning, men även utnyttja 4K-upplösningen när du spelar upp 4K-innehåll.

Så här anger du en lägre upplösning samtidigt som du kan växla till 4K för att spela upp 4K-innehåll:

1. Öppna guiden och gå till System > Inställningar > Bildskärm och ljud > Video ut. Kontrollera sedan att TV-upplösning har angetts till 720p eller 1080p.
  2. Välj Avancerade videoinställningar och kontrollera att Tillåt 4K är markerat.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vad är 4K?" som du läste om eller ett annat problem?