Säkerhetskopiera dina inställningar på Xbox One

Video: Back up your setting

Titta på videon Back up your settings. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Säkerhetskopiera inställningar är ett bra sätt att förenkla konfigurationen av en Xbox, oavsett om det är en ny konsol eller den du redan har (om du till exempel beslutar dig för att återställa den och börja på nytt). Då sparar du dina kontoinställningar och viktiga systeminställningar så att de kan användas om du har en ny Xbox som ska konfigureras.

Säkerhetskopieringen innefattar inte inställningar för sådant som kan vara annorlunda på din nya Xbox, till exempel konsolnamnet eller möjligheten att styra en viss TV.

Skapa din säkerhetskopia

1. Anslut en USB-lagringsenhet i din befintliga Xbox One.
    Obs! Lagringsenheten måste ha USB 3.0 eller snabbare och minst 256 GB utrymme. Kontrollera att den är avsedd för användning med Xbox One-spel och -appar.
  2. Öppna guiden och gå till System > Inställningar > System > Säkerhetskopiering och överföring > Säkerhetskopiera mina inställningar och följ anvisningarna på skärmen för att spara säkerhetskopian på lagringsenheten.

Använda säkerhetskopian på din befintliga Xbox

Om du återställer din befintliga konsol:

1. Anslut lagringsenheten till din Xbox.
  2. Starta konsolen.
  3. Gå till System > Inställningar > System > Konsolinformation och välj Återställ konsol.

Använda säkerhetskopian på din nya Xbox

Om du ska överföra inställningar från din befintliga Xbox till en ny Xbox:

1. Anslut lagringsenheten till din nya Xbox innan du startar den.
  2. Slå på din nya Xbox.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Om din nya Xbox redan är installerad och du vill konfigurera den med säkerhetskopierade inställningar från en annan Xbox låter du lagringsenheten vara ansluten och sedan går du till System > Inställningar > System > Konsolinformation och väljer Återställ konsol.

Vill du överföra dina Xbox-spel? Läs Överföra flera spel samtidigt på din Xbox One.

Säkerhetskopierade inställningar

Säkerhetskopior innehåller inställningar för:

• De flesta inloggnings- och säkerhetsinställningar
  • Blu-ray och DVD
  • Volym
  • Skärmläsaren
  • Förstoringsglas
  • Textning
  • Högkontrast
  • Namn och lösenord för nätverk
  • Systemtema
  • Min hemma-Xbox
  • De flesta inställningar för energiläge och start
  • Xbox-appanslutning
  • De flesta sändnings- och inspelningsinställningar
  • Xbox-aviseringar och timing
  • Språk och plats
  • Tidszon och sommartid
  • Uppdateringar
  • Spel- och appenhet
  • Säkerhetskopiering och överföring (håll säkerhetskopia aktuell)
  • Cortana

Säkerhetskopior innehåller inte inställningar för:

• Handkontrollsinloggning
  • Xbox Live-sekretess
  • Appsekretess och inloggningsinformation
  • Länkade sociala konton
  • Begränsningar av innehåll (åtkomst till innehåll, webbfiltrering, begränsningar för utloggad)
  • Familjekonton
  • Avancerade nätverksinställningar (IP, DNS, MAC-adress, portval)
  • Färg och bakgrund
  • Tema och rörelse
  • Konsolnamn
  • Säkerhetskopiering och överföring (lagringsenhet, 4K-innehåll)
  • Nätverksöverföring
  • Bild- och ljudutgång
  • Kinect
  • Inställningar för tillbehörsapp
  • Appaviseringar
  • Upplösning och lagringsplats för spelklipp
  • Önskad videoleverantör
  • Aktivitetsfeed
  • TV och OneGuide
  • Transkription av spel
  • Dölj i listan Klar att installeras
  • Ströminställningar för extern lagring
  • Andra profiler än den du använder
  • Spel

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Säkerhetskopiera dina inställningar på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?