Skapa spelklipp och skärmbilder på Xbox One

Video: Record game clips

Titta på videon Record game clips. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Så här spelar du in det som just har hänt:

1. Starta spelet och spela som vanligt.
  2. När nånting intressant händer och du vill spela in det trycker du på  för att öppna guiden och sedan trycker du på  för att spela in de senaste 30 sekunderna.

Om du vill ta en skärmbild i stället trycker du på  i stället för .

Obs! Skärmbilden tas när du trycker på . När du trycker på  sparas den.

Om du vill spara det som just hände med hjälp av rösten säger du ”Hey Cortana, record that!” Om du vill spela in det som just hände med hjälp av Xbox-röstkommandon säger du ”Xbox, record that!”

Så här spelar du in det som kommer att hända:

1. Starta spelet. Tryck på  för att öppna guiden.
  2. Tryck på och tryck på Starta inspelning. Beroende på spelklippets upplösning och tillgängligt lagringsutrymme kan klippen vara upp till 10 minuter (inspelning till internt lagringsutrymme) eller 1 timme (inspelning till externt lagringsutrymme).
  3. När du vill avsluta klippet trycker du på  Ett meddelande visas när ditt klipp sparats.

Om du vill se dina inspelningar väljer du Hantera klipp. Välj ett klipp om du vill se vad du kan göra med det.

Om du vill ställa in upplösning och lagringsplats för klippet trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Gå sedan till Inställningar > Inställningar > Sändning och inspelning.

Obs! För att spara och dela skärmbilder krävs Xbox Live Guld. Om du inte har det kan du ta skärmbilder på någon annans hemma-Xbox om någon som har Xbox Live Guld är inloggad. Mer information finns i Använda Xbox Live Gulds delningsfunktioner på Xbox One.