HDR på Xbox One X och Xbox One S

Tillsammans med 4K kan din Xbox One X eller Xbox One S visa HDR-innehåll. Du måste dock ha en 4K-TV som stöder HDR för att uppleva de livfulla färgerna i HDR.

Video: Set up 4K and HDR

Titta på videon Set up 4K and HDR. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Vad är HDR?

HDR står för High Dynamic Range. Med HDR i din Xbox One X och Xbox One S kan TV:n visa djupare färger och rikare kontrast, vilket gör bilden mer livfull och realistisk än på en vanlig HDTV.

Du måste ha HDR-innehåll för att kunna visa HDR. Innehåll som är inspelat för vanlig TV och icke-HDR-spel visas inte annorlunda – om du vill se verklig HDR ska du leta efter HDR UltraHD Blu-ray-skivor, HDR-innehåll i appar för streaming av video och HDR-spel.

Det finns två HDR-format som din TV-tillverkare kan välja att stödja: HDR10 och Dolby Vision. Din TV måste stödja HDR10 för att visa HDR-innehåll från din Xbox One X och Xbox One S. Läs Felsökning av 4K och HDR i Xbox One X och Xbox One S om du vill ha mer information.

Slå på HDR

Om din 4K-TV är korrekt konfigurerad ska den spela upp HDR-innehåll automatiskt – du behöver inte ändra något i din Xbox.

Om du vill kontrollera trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Gå sedan till System > Inställningar > Bildskärm och ljud > Video ut och välj Avancerade videoinställningar. Båda inställningarna Tillåt 4K och Tillåt HDR ska vara markerade för att HDR ska vara på.

Kontrollera även din TV:s inställningsmenyer för att se till att HDR är påslaget. Din TV måste dessutom stödja HDR10-mediaprofilen för att kunna visa HDR.

Om du spelar upp HDR-innehåll men det inte visas som HDR kan du läsa Felsökning av 4K och HDR i Xbox One X och Xbox One S.

Om du vill veta mer om vad din TV kan göra läser du Kontrollera din TV:s 4K- och HDR-kapacitet i Xbox One X och Xbox One S.

Information om 4K finns i Vad är 4K?.

Obs! Du måste ha en Xbox One X eller Xbox One S-konsol och en 4K-TV för att visa 4K- och HDR-innehåll. Om du inte är säker kan du läsa Felsökning av 4K och HDR i Xbox One X och Xbox One S om hur du kontrollerar din konsol och din TV.