HDR på Xbox One X och Xbox One S

Med 4K kan Xbox One X och Xbox One S visa innehåll kodat med HDR.
(high dynamic range). För att uppleva de klara färgerna i HDR måste du dock ha en 4K-TV som stöder detta.

Video: Set up 4K and HDR

Titta på videon Set up 4K and HDR. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Vad är HDR?

Spel och filmer med High Dynamic Range har djupare färger och rikare kontrast, så att bilderna ser mer livfulla och realistiska ut än i vanlig HD. Om du vill uppleva verklig HDR tittar du efter Blu-ray-skivor med HDR Ultra HD, HDR-innehåll i videostreamande appar och HDR-spel. TV-tillverkare stöder två HDR-format: HDR10 och Dolby Vision.

HDR10 är standardvarianten av HDR för Xbox One. Vissa appar stöder också Dolby Vision. I båda fallen krävs två saker för att njuta av HDR från Xbox. Först måste du aktivera det ena eller båda HDR-formaten (HDR10 eller Dolby Vision). Sedan måste din TV ha stöd för HDR10 eller den senaste versionen av Dolby Vision. De flesta TV-apparater med stöd för Dolby Vision stöder också HDR10, så aktivera båda på din Xbox för bästa HDR-upplevelse. Om din TV stöder Dolby Vision men inte HDR10 får du dock bara HDR från din Xbox när du tittar på appar som använder Dolby Vision.

Om du vill se om din TV har stöd för Dolby Vision på Xbox kontrollerar du konsolens 4K TV-information (Inställningar > Bildskärm och ljud > Videoutgång > 4K TV-information) eller så läser du -listan från Dolby.

Obs! Den länkade filen finns bara på engelska.

Mer information finns i Felsöka 4K och HDR på Xbox One X och Xbox One S.

Slå på HDR

Kontrollera först TV:ns inställningar för att se till att HDR och/eller Dolby Vision är aktiverat. Din TV måste även stödja HDR10-medieprofilen för att visa standard-HDR eller den senaste versionen av Dolby Vision.

Din TV kanske behöver en uppdatering av den inbyggda programvaran. Du kan dessutom behöva aktivera Dolby Vision för din tv. Kontrollera inställningsmenyn eller handboken för din tv.

På din Xbox trycker du sedan på Xbox-knappen för att öppna guiden. Sedan går du till System > Inställningar > Bildskärm och ljud > Videoutgång > Videolägen.

Om du vill aktivera HDR kryssar du i rutorna Tillåt 4K, Tillåt HDR och/eller Tillåt Dolby Vision.

Om du spelar upp HDR-innehåll och det inte visas som HDR läser du Felsöka 4K och HDR på Xbox One X och Xbox One S.

Information om vad din tv har att erbjuda på det här området finns i Har min TV och Xbox stöd för 4K och HDR?

Information om 4K finns i Vad är 4K?

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "HDR på Xbox One X och Xbox One S" som du läste om eller ett annat problem?