Om energisparläget och standbyläget

Konfigurera din Xbox One- och Xbox One S-konsol att använda endera standbyläget eller energisparläge. Du ombeds välja ett strömläge vid konsolkonfigurationen eller så kan du ändra det i konsolinställningarna.

Standbyläget

I standbyläget är din Xbox One- eller Xbox One S-konsol uppdaterad och klar att använda. I det här läget:

• Laddar din konsol automatiskt ned uppdateringar.
  • Startar din konsol på två sekunder.
  • Kan du väcka konsolen med ett röstkommando (där det är tillgängligt).

Om du vill att konsolen ska uppdateras automatiskt måste du välja inställningen Standbyläge för att hålla konsolen, spel och appar uppdaterade.

För att kunna uppdateras måste konsolen vara avstängd. Du kan ställa in konsolen så att den stängs av automatiskt efter en eller sex timmars inaktivitet, eller så slår du av den när du inte använder den.

Så här ändrar du de här inställningarna:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
    2. Välj Inställningar > > Alla inställningar.
    3. Välj Energiläge och uppstart. Se till att energiläget är inställt på standbyläge och:
      • För automatiska uppdateringar väljer du Håll min konsol, mina spel och mina appar uppdaterade.
      • För att stänga av konsolen när den inte används väljer du ett alternativ under Stäng av efter.
  • Konsolen kan låta som om den är på när du laddar ned och installerar uppdateringar.
  • När en Xbox One-konsol i originalutförande försätts i standbyläge är strömförsörjningsenheten (PSU) fortfarande på och lampan på PSU:n lyser vitt. Du kan också höra fläkten i PSU:n. (Xbox One S har ingen extern strömförsörjning.)
  • Både Xbox One- och Xbox One S-konsoler använder 12 watt när de är avstängda i standbyläge.

Energisparläget

I energisparläget är din konsol avstängd för att spara energi. I det här läget:

• Laddas inga uppdateringar ned och installeras förrän konsolen är avstängd.
  • Behöver konsolen 45 sekunder för att starta.
  • Måste du trycka på Xbox-knappen  för att starta konsolen.

När en Xbox One-konsol i originalutförande försätts i energisparläge är PSU:n i avstängt läge/vänteläge och lampan på PSU:n lyser orange. (En Xbox-S har ingen extern strömkälla.) Såväl Xbox One- som Xbox One S-konsoler förbrukar 0,5 W när de är inaktiverade i energisparläge.

EU-energiförbrukning

Enheten uppfyller kraven i EU-kommissionens förordning nr 801/2013 och Game Console Self-Regulatory Initiative.

Spelkonsoler är inställda för att stängas av efter 60 minuters inaktivitet. Automatisk avstängning bidrar till att spara energi genom att minska den tid spelkonsolen är påslagen utan att användas.

Konsolens energiförbrukning under användning är i genomsnitt:

Modell Startsidemeny
[W]
DVD-uppspelning
[W]
Blu-ray-uppspelning
[W]
1080p-streaming
[W]
Aktivt spelande
[W]
Standardinställning för automatisk avstängning [minuter]
Xbox One 1540 -- 61 68 69 63 106 60
Kinect 75 82 83 77 112 60
Xbox One S 1681 27 33 39 32 70 60

Obs!

1. Om du vill kontrollera vilken modell du har och dess energiförbrukning finns modellnumret på konsolens produktetikett.
  2. Mätningarna som visas i tabellen är baserade på ett genomsnitt av tre utvalda spel och särskilt utvalt mediainnehåll.
  3. Media som testats (11 november 2016):
    • DVD: Gudfadern
    • Blu-ray: Wild
    • Streaming: The Italian Job [Netflix]
    • Spel: Grand Theft Auto V, FIFA 16, Call of Duty: Black Ops III