Hantera lagring på Xbox One

Det som tar upp mest utrymme på Xbox One är spel och appar. Om din Xbox fylls upp kan du frigöra utrymme genom att avinstallera saker som du inte använder. Om det inte finns tillräckligt med utrymme när du försöker installera ett nytt spel eller en ny app har vi tips för hur du kan frigöra utrymme och installera direkt.

Alla data för dina spel och appar (inställningar, sparade spel) synkroniseras online när du loggar in på Xbox Live, så när du installerar om ett spel eller en app som tagits bort kommer dina sparade data att komma tillbaka.

På den här sidan

Hantera din lagring

Xbox One har en inbyggd hårddisk på antingen 500 GB eller 1 TB. Det mesta av detta utrymme är tillgängligt för spel och appar även om en del är reserverat för sparade spel, konsolprogramvara och andra systemfunktioner. Även om du inte har några spel installerade visas inte 500 GB eller 1 TB som helt ledigt.

Om du behöver mer lagringsutrymme konfigurerar du en extern lagringsenhet.

Så här hanterar du intern och extern lagring:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > System > Lagring.

Under Hantera lagring i den högra kolumnen visas en bild för varje enhet. Där ser du hur stor del av utrymmet som används, hur mycket ledigt utrymme som är tillgängligt och vilka spel, appar eller funktioner som använder lagringsutrymmet.

Välj din enhet för att:

Visa innehåll. Det här tar dig till dina spel och appar, där du kan se hur mycket utrymme varje spel eller app använder. Om du vill avinstallera något markerar du det och trycker på menyknappen . Välj sedan Avinstallera.

Överför objekt från intern till extern lagring. Om du har spel som använder mycket utrymme kan du överföra dem till en extern enhet. Läs Överföra flera spel samtidigt på din Xbox One om du vill veta mer.

Avinstallera saker. Du kommer då till enhetshanteraren, där du kan välja ett spel eller en app och sedan Ta bort. Du kan även installera om härifrån.

Använd som skärmbildsplats. Välj detta om du vill att den här enheten ska lagra dina skärmbilder och spelklipp.

Frigör hårddiskutrymme

Flera andra alternativ hjälper dig att frigöra utrymme:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > System > Lagring.
  3. I den vänstra kolumnen väljer du:
    • Rensa lokalt sparade spel. Detta tar bort spel som sparats på din hårddisk, men de sparas fortfarande i molnet.
    • Rensa lokalt lagringsutrymme för Xbox 360. Detta tar bort Xbox 360-spel som sparats lokalt, men de finns kvar i molnet.
    • Frigör utrymme:
      • Överblivna tillägg. Detta tar bort eventuella tillägg som finns kvar efter att du har avinstallerat ett spel.
      • Spel som kan krympas. Alla spel som visas här har 4K-funktioner. Om du använder en Xbox One i originalutförande eller en Xbox One S kan ett spel fortfarande spelas om du krymper det och ta bort 4K-resurserna.

Konfigurera en extern lagringsenhet

Video: Add extra game storage

Titta på videon: Add extra game storage. Obs! Den här videon finns bara på engelska.

Konfigurera extern lagring

Om en extern lagringsenhet ska fungera med spel och appar på Xbox One måste den:

• Rymma 128 GB eller mer
  • Anslutas via USB 3.0

Första gången du ansluter uppmanas du av Xbox att formatera enheten. Du kan använda den för Xbox-spel och appar eller för egna mediefiler som bilder, musik och video. (Xbox behandlar enheter som inte uppfyller kraven ovan som medielagring.)

Om din Xbox inte känner av din externa enhet läser du Felsöka identifiering av extern lagring på Xbox One.

Obs! Xbox kan bara känna av två externa enheter samtidigt.

Om du avbryter formateringen när du ansluter en lagringsenhet kan du konfigurera den senare:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden och välj sedan System > Inställningar > System > Lagring.
  2. Välj din enhet och sedan Format för spel och appar.

Molnlagring

När du är ansluten till Xbox Live lagras sparade spel och alla personliga data för dina spel och appar automatiskt både på din Xbox och i molnet. På så sätt förlorar du inte din spelposition när du spelar hos en kompis eller skaffar en ny Xbox.

Obs! Du måste ha en vanlig anslutning till Xbox Live för att hålla dina data synkroniserade. Om du spelar offline kan dina onlinedata bli osynkade. Dina data uppdateras varje gång du ansluter till Xbox Live.

Om du vill ha mer information läser du Vanliga frågor om att spara Xbox One-spel i molnet.

Så här spelar du media från en extern enhet

Installera appen Media Player från Microsoft Store. I Media Player kan du se din externa USB-enhet. Välj den och välj sedan något du vill spela.

Se Vanliga frågor om video, foto och ljud på Xbox Media Player för Xbox One för mer information.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Hantera lagring på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?