Mata ut en skiva från Xbox One manuellt

Om det inte går att mata ut skivan från en Xbox One X, Xbox One S eller Xbox One i originalutförande provar du nedanstående.

Obs! Den här sidan gäller inte för Xbox One S All-Digital Edition, som saknar optisk skivenhet.

Lösning 1: Starta om och mata sedan ut

1. Tryck på och håll ned Xbox-knappen i mitten på din Xbox One-handkontroll för att öppna energialternativ.
  2. Välj Starta om konsol.
  3. Välj Starta om.
  4. Efter omstarten trycker du på eject-knappen bredvid skivfacket för att ta ut skivan.

Om din Xbox har hängt sig håller du ned Xbox-knappen  på konsolens framsida tills den stängs av. Tryck på Xbox-knappen igen för att starta om och tryck sedan på eject-knappen.

Lösning 2: Använd ett gem

Den här videon visar hur du kan använda ett gem för att mata ut skivan från en Xbox One i originalutförande.

Det här är vad videon visar:

1. Viktigt Dra ur strömsladden och andra anslutna kablar först.
  2. Räta ut ett stort gem. Ett standardgem är för kort. Gemet måste vara cirka 5 centimeter.
  3. Stick in änden på gemet i utmatningshålet, som på alla Xbox One-konsoler sitter på konsolens vänstra sida, runt hörnet från skivfacket.
    Hålet är svårast att hitta på Xbox One S, vars vänstra sida är ett galler fullt av hål. Börja med det hål som är det andra från höger och andra nedifrån.
Xbox One S
På Xbox One i originalutförande sitter hålet mellan ribborna på vänster sida, precis under anslutningsknappen för trådlösa handkontroller. På grund av ribbornas vinkel måste du titta på konsolen rakt från sidan för att kunna se hålet.
En bild på en hand som håller ett uträtat gem där den raka änden på gemet pekar mot den lilla orange rektangeln bakom ventilationshålen på Xbox One-konsolens vänstra sida
På Xbox One X syns hålet tydligt, under gallret på vänster sida.
  1. När du trycker in gemet matas skivan ut, men bara lite. Dra ut den helt med en luddfri trasa så att den förblir ren.

För att förhindra att det händer igen kontrollerar du att skivan inte är kladdig och att den inte har någon tjock eller delvis lossnad etikett.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Mata ut en skiva från Xbox One manuellt" som du läste om eller ett annat problem?