Vanliga frågor om video, foto och ljud på Xbox Media Player för Xbox One

Få svar på vanliga frågor om video-, foto- och ljudinnehåll på Xbox Media Player.

Frågor om Xbox Media Player

Vilka filtyper är kompatibla med appen Media Player?

De filtyper som stöds av appen Media Player är:

• 3GP ljud
  • 3GP video
  • 3GP2
  • AAC
  • ADTS
  • animerade GIF-filer
  • .asf
  • AVI DivX
  • DV AVI
  • AVI okomprimerat
  • AVI Xvid
  • BMP
  • JPEG
  • GIF
  • H.264 AVCHD
  • M-JPEG
  • .mkv
  • .mov
  • MP3
  • MPEG-PS
  • MPEG-2 MPEG-2 HD
  • MPEG-2 TS
  • H.264/MPEG-4 AVC
  • MPEG-4 SP
  • PNG
  • TIFF
  • WAV
  • WMA
  • WMA Lossless
  • WMA Pro
  • WMA röst
  • WMV
  • WMV HD

Vad gör jag om jag inte kan spela upp vissa av mina ljud-, video- eller fotofiler?

Xbox One stöder ett antal olika codec och medietyper, men om du försöker spela upp en fil med innehåll som inte stöds visas ett meddelande om problemet i Media Player.

Stöder Media Player bilder när jag bläddrar i min samling?

Ja, Media Player visar miniatyrer för ljud-, video- och fotofiler om det finns sådana.

På vilka olika sätt kan man spela ljud-, foto- och videoinnehåll i Media Player?

Du kan spela upp medier från en flyttbar USB 1.0-, 2.0- eller 3.0-enhet. USB 1.0- och 2.0-enheter kommer automatiskt att behandlas som mediaenheter.

Om Media Player inte identifierar USB-enheten kan du läsa Felsöka identifiering av extern lagring på Xbox One.

Finns det en annan programvara från tredje part som jag kan använda för att streama medieinnehåll från min dator till Media Player?

Xbox One-teamet gör omfattande tester för att se till att Xbox fungerar bra ihop med Windows Media Player. Om du bestämmer dig för att använda programvara från tredje part måste du kontakta tillverkaren om du behöver hjälp.

Hur streamar jag innehåll från min Mac?

Om du vill dela innehåll från en Mac måste du använda en streaminglösning från en tredje part. Microsoft stöder inga streaminglösningar från tredje part. Kontakta produktens tillverkare om du behöver hjälp.

Hur gör jag för att konfigurera Windows Media Player 11 eller Zune så att medier delas med konsolen?

Detta stöds inte på Xbox One för närvarande. Mer information om hur du ställer in delning på Xbox 360 finns i Windows Media Center-support.

Hur gör jag för att spela medier från min iPhone eller iPod Touch?

Tyvärr används en annan mekanism för att lagra medier i iPhone och iPod Touch än i en ”vanlig” USB-enhet, så Media Player kan för närvarande inte spela något innehåll på dessa enheter.

Vad ska jag gör om min USB-lagringsenhet tappar anslutningen medan jag spelar?

Försök ändra den externa lagringens effektinställningar:

1. Gå till Inställningar.
  2. Välj Energi och uppstart.
  3. Avmarkera När Xbox är av, stäng av lagringsutrymme.

Har Media Player stöd för undertexter i filmer?

Media Player tillåter att SRT-filer används för att lägga till undertexter i videoklipp. Om du har lagt till filen på rätt sätt kommer textningskontrollen ”CC” att visas när videon spelas upp, så att du kan slå av och på textningen.

Så här lägger du till en SRT-fil:

1. Kopiera SRT-filen till den mapp på lagringsenheten som innehåller videon du vill titta på. Om videon till exempel finns i en mapp som heter Videor måste SRT-filen också placeras där.
  2. Se till att SRT-namnet matchar namnet på videon. Om videon till exempel heter ”MinVideo123.mkv” måste SRT-filen heta ”MinVideo123.srt” för att fungera.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Vanliga frågor om video, foto och ljud på Xbox Media Player för Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?