Flytta från Xbox 360 till Xbox One

Översikt

När du ställer in en Xbox One-konsol och ansluter den till Xbox Live blir viss information från din Xbox 360 automatiskt tillgänglig på din Xbox One. På den här sidan beskrivs vad som överförs och inte överförs.

På den här sidan

Spela Xbox 360-spel på din Xbox One

Xbox One-bakåtkompatibiliteten fortsätter att utökas. Spela allt fler digitala och skivbaserade Xbox 360-spel på Xbox One. Du kan till och med spela några av dina favorittitlar från Xbox i originalutförande. Skaffa dem i Store eller sätt i dina gamla skivor.

Om du vill spela Xbox 360-spel eller Xbox-spel för originalversionen på din Xbox One-konsol måste du först kontrollera om ditt spel stöder Xbox One-spelande. En lista med tillgängliga spel finns under Bibliotek med Xbox One-bakåtkompatibla spel.

Om du vill fortsätta att spela ett Xbox 360-spel på Xbox One som du påbörjat på Xbox 360 sparar du det i molnet. Om du redan har sparat i molnet kan du köra igång direkt. Om ditt sparade spel bara finns lagrat på din Xbox 360 måste du ladda upp det till molnet.

Hur flyttar jag mina saker från Xbox 360 till Xbox One?

Allt du behöver göra är att logga in på Xbox One-konsolen med ditt Microsoft-konto. När du gör det överförs allt i avsnittet Vad flyttas till Xbox One? till Xbox One-konsolen.

Vad flyttas med till Xbox One?

Det här kommer att flyttas med dig:

• Profil: De flesta element som hör till din profil, inklusive din gamertag, gamerscore, dina achievements och kompisar.
  • Kontoinformation: Alla dina prenumerationer (t.ex. Xbox Live Guld eller Groove Music Pass) och de betalningsmetoder som hör till ditt konto.
  • Familjerelationer: Familjerelationer administreras via ditt Microsoft-konto och kommer att flyttas med dig. Om du till exempel skapade ett Microsoft-konto för ditt barn och kopplade det till ditt eget konto kommer den relationen att fortsätta på din Xbox One. Du behöver inte skapa ett nytt barnkonto.
  • Sekretessinställningar: När du anger sekretessinställningar begränsar du vilka delar av din Xbox-profil andra kan se, t.ex. om du är online eller inte, vad du spelar, din kompislista och så vidare. Du kan använda förinställda åldersbaserade begränsningar eller anpassa inställningarna efter egna önskemål. Observera att Xbox One har inställningar som Xbox 360 inte har. Om du vill veta mer läser du Standardinställningar för sekretess och säkerhet online i Xbox One.
  • Groove: Alla inköp du gjort via appen Groove Musik och allt du har i Groove Musik-molnet kommer att visas i Groove Musik-samlingen.
  • Film & TV: Alla inköp du gjort via Film & TV kommer att visas i Film & TV-samlingen.

Vad följer inte med till Xbox One?

Det här kommer inte att flyttas med dig:

• Vissa spel, sparade spel och appar: Xbox One är nu bakåtkompatibel med dina befintliga spel, sparade spel och appar för Xbox 360. Om du vill fortsätta att spela ett spel på Xbox One som du påbörjat på Xbox 360 sparar du det i molnet. Nästa gång du spelar spelet igen här på Xbox One kan du fortsätta där du slutade.

Om du redan använder Spel sparade i molnet kan du köra igång direkt. Om det sparade spelet bara är sparat på din Xbox 360 kan du göra så här innan du spelar det på Xbox One:

1. På din Xbox 360-konsol går du till Inställningar > System > Lagring > Spel sparade i molnet och väljer Aktivera.
    2. Starta spelet. När du ombeds välja en enhet där spelet ska sparas ska du välja Spel sparade i molnet.
    3. Avsluta spelet. Låt Xbox 360 stå på tillräckligt länge för att det sparade spelet ska hinna laddas upp.

Så här ser du till att ditt sparade spel är i molnet:

1. På din Xbox 360-konsol går du till Inställningar > System > Lagring > Spel sparade i molnet.
    2. Välj spelet.

Om det står "I synk" är det klart. Om det inte startar sparar du dina framsteg och försöker igen.

• Innehållsbegränsningar: På Xbox 360 anges innehållsbegränsningar för spel, appar och media på konsolen för alla användare. På Xbox One anges innehållsbegränsningarna för dina barn på kontonivå. Som standard har alla över 18 års ålder obegränsad tillgång till spel, appar och media. Yngre barn begränsas till innehåll lämpligt för deras ålder.