Fördelar med att uppgradera till Xbox One X eller Xbox One S

Förutom det mindre formatet och 4K/HDR-möjligheterna med ultrahög definition får du också följande när du uppgraderar till Xbox One X eller Xbox One S.

Lodrätt placering

Till skillnad från Xbox One i originalutförande kan både Xbox One X och Xbox One S placeras såväl lodrätt som vågrätt. Lodrätt placering kräver dock ett stativ. Stativet ingår inte i alla konsolpaket, så du kanske måste köpa det separat.

Tillbehör

Förutom de unika lodräta stativen som behövs för Xbox One S och Xbox One X fungerar alla Xbox One-tillbehör med alla Xbox One-konsoler.

Om du vill använda en Kinect-sensor med Xbox One X eller Xbox One S behöver du en Kinect-adapter. Mer information finns i Så här använder du en Kinect-sensor för Xbox One med Xbox One X eller Xbox One S.

När du är klar att ansluta trådlösa handkontroller ser du att knappen på handkontrollen är oförändrad, men att knappen på nyare konsoler har flyttats från sidan till framsidan, under av/på-knappen. Mer information hittar du i Ansluta en trådlös Xbox One-handkontroll.

Den Xbox One trådlös handkontroll som medföljer Xbox One X och Xbox One S fungerar med både Xbox-konsoler och (via Bluetooth-radio) Windows 10-datorer. Mer information om att använda Bluetooth på en dator finns i Använda Xbox One trådlös handkontroll på en dator.

För dig som använder Kinect IR-funktionerna för att styra enheter som TV eller ljud-/bildmottagare är IR-enheten nu inbyggd framtill på Xbox One X och Xbox One S. Om du har din Xbox i ett skåp ska du se till att konsolens IR-sändare inte är blockerad.

Kompatibilitet med spel gjorda för Xbox One i originalutförande

Alla dina digitala och skivbaserade Xbox One-spel fungerar med Xbox One X och Xbox One S.

Licenser för digitala spel och appar följer din Xbox-profil, men du måste manuellt ladda ned de spel du har köpt. Gå till Mina spel och appar > Klar att installeras och välj de du vill ha.

Spel och filmer i 4K och HDR

Om du använder en kompatibel UHD-TV kan du utnyttja 4K- och HDR-spel (spelade i maximal upplösning på Xbox One X och uppgraderade till 4K på Xbox One S) och skivbaserade Blu-ray-filmer i 4K. Vid anslutningen ska din Xbox One X eller Xbox One S automatiskt känna igen din TV och be dig uppdatera dina displayinställningar.

Mer information, inklusive konfigurationsdetaljer, finns i Felsökning av 4K och HDR i Xbox One.

Nytt protokoll för trådlösa nätverk

I tillägg till de trådlösa protokollen 802.11 a/b/g/n dual band lägger Xbox One X och Xbox One S till 802.11ac i deras nätverksprotokoll som stöds. Om du har en trådlös AC-router använder du den för att ansluta till Xbox Live.