Så här startar du om eller stänger av och startar om din Xbox One-konsol

Du kan återställa, stänga av och starta om eller koppla bort Xbox One-konsolen så att den startas om helt. Då rättas många vanliga problem till. Inga spel eller data tas bort.

Starta om konsolen från energialternativ

1. Tryck på och håll ned Xbox-knappen i mitten på din Xbox One-handkontroll för att öppna energialternativ.
  2. Välj Starta om konsol.
  3. Välj Starta om.

Obs! Om konsolen verkar låsa sig följer du instruktionerna i Starta om konsolen fysiskt.

Starta om konsolen från guiden

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och gå till System > Inställningar.
  2. Välj Starta om konsol.
  3. Välj Starta om.

Obs! Om du inte kan nå guiden eller om konsolen verkar låsa sig följer du instruktionerna i Starta om konsolen fysiskt.

Starta om konsolen fysiskt

1. Stäng av konsolen genom att hålla ned Xbox-knappen på konsolens framsida i cirka 10 sekunder. Konsolen stängs av.
Xbox-knappen på konsolens framsida är markerad.
  1. Starta konsolen igen genom att hålla ned Xbox-knappen på konsolen eller Xbox-knappen  på handkontrollen.
    Obs! Om du inte ser den gröna startanimeringen när konsolen startas om måste du upprepa dessa steg. Se till att du håller ned av/på-knappen tills konsolen har stängts av helt.

Viktigt Om konsolen är i standbyläget stänger ovanstående steg av konsolen helt. Standbyläge eller möjligheten att slå på konsolen genom att säga ”Xbox On” aktiveras inte förrän du startar om konsolen.

Koppla från konsolens nätsladd och koppla sedan in den igen

1. Stäng av Xbox One-konsolen genom att trycka på Xbox-knappen på konsolens framsida i cirka tio sekunder tills den stängs av helt.
  2. Koppla från konsolens nätsladd. Vänta i 10 sekunder.

Viktigt Se till att vänta 10 sekunder. Det gör att strömförsörjningen återställs.

3. Sätt in konsolens nätsladd igen.
  4. Tryck på Xbox-knappen på konsolen för att slå på Xbox One.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Så här startar du om eller stänger av och startar om din Xbox One-konsol" som du läste om eller ett annat problem?