Delning av riktiga namn på Xbox One

Med alternativet Dela mitt riktiga namn kan du låta personer på din kompislista veta ditt riktiga namn och låta dem avslöja det för sina kompisar. Det gör det lättare att hitta personer som du redan känner på Xbox Live.

Så här aktiverar du alternativet ”Dela mitt riktiga namn”

Aktivera alternativet Dela mitt riktiga namn för att välja vilka kompisar som du vill ska se ditt riktiga namn:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Konto > Sekretess och säkerhet online.
  3. Välj Xbox Live-sekretess > Visa information och anpassa.
  4. Välj Profil och rulla sedan åt höger till Du kan dela ditt riktiga namn.
  5. På den nedrullningsbara menyn väljer du den inställning du vill ha.

Obs! Ditt aktuella visningsnamn kan ses under Hur du ser ut.

Så här avaktiverar du alternativet ”Dela mitt riktiga namn”

Du kan när som helst avaktivera alternativet Dela mitt riktiga namn genom att följa anvisningarna i föregående avsnitt och välja Blockera i steg 5.

Alternativet ”Dela mitt riktiga namn med kompisars kompisar”

Med alternativet Dela mitt riktiga namn med kompisars kompisar kan du hitta kompisar som du kanske inte visste fanns på Xbox Live. Den innebär även att dina kompisar kan upptäcka dig genom en gemensam kompis.

Så här hittar du kompisar via dina kompisar:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Personer > Kompisar.
  3. Välj en kompis gamertag och välj sedan Visa fullständig profil.
  4. Rulla åt höger till Socialt och välj sedan Följer för att se vilka personer som följer din kompis.

Vanliga frågor

Om jag inte delar mitt riktiga namn med någon på min kompislista men min kompis gör det, kan den personen då se mitt riktiga namn på vår gemensamma kompis kompislista?

Nej. Ditt riktiga namn är dolt för den personen oavsett om din kompis delar riktiga namn eller inte med den personen. Din inställning går före.

Hur avgör jag om någon kan se mitt riktiga namn?

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Personer > Kompisar.
  3. Välj den personens gamertag.
  4. Välj Kan de se mitt namn? på den nedrullningsbara menyn Anmäl eller blockera.

Där visas om den personen kan se ditt riktiga namn och vilken kompis som delar ditt namn. Om du vill ändra tillåtelsen för den här personen att dela ditt riktiga namn kan du göra det här.

Kan jag blockera någon från att se mitt riktiga namn om den personen inte finns på min kompislista?

Ja. Om du vill blockera en viss person från att se ditt riktiga namn lägger du till personen på din blockeringslista genom att välja Blockera under Anmäla eller blockera på den personens gamercard. Se Stänga av ljudet för eller blockera andra spelare på Xbox Live.

Kan personer se mitt barns riktiga namn?

Nej. Unga barn kan inte dela sitt riktiga namn. Tonåringar kan dela sitt riktiga namn, men bara om en vuxen i familjen aktiverar inställningen för deras konto.

Hur redigerar jag hur mitt riktiga namn visas?

Du kan redigera hur ditt namn visas på account.microsoft.com/profile. Välj Din info, välj Redigera namn och uppdatera sedan det namn du vill att andra ska se.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Delning av riktiga namn på Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?