Bilden på Xbox One hackar

Översikt

När du ansluter Xbox One-konsolen till en TV eller bildskärm, använder konsolen standardinställningar utifrån inställningarna på din TV eller bildskärm. I vissa fall kan du förbättra bildkvaliteten genom att ändra dessa inställningar.

Lösningar

Bilden hackar eller uppdateras för sakta

Om bilden på din TV eller bildskärm uppdateras synbart långsamt kan det innebära att din TV eller bildskärm fastnat på ett lågt uppdateringsintervall. Om det händer måste du starta om Xbox One-konsolen. Så här gör du:

1. Tryck på och håll ned Xbox-knappen i mitten på din Xbox One-handkontroll för att öppna energialternativ.
  2. Välj Starta om konsol.
  3. Välj Starta om.

Obs! Om du inte kommer åt guiden eller om konsolen verkar ha låst sig håller du ned Xbox-knappen  på konsolen i cirka 10 sekunder tills konsolen stängs av. När konsolen stängts av trycker du på Xbox-knappen på konsolen igen för att starta om den.

Kontrollera också att din tv inte gör någon ytterligare bildbearbetning. Detta kallas oftast dynamisk kontrast, bildförbättring eller tydlig rörelsehastighet på din TV. Du kan få hjälp med att optimera inställningarna för din TV genom att köra HDTV-kalibreringsverktyget.

Så här kör du HDTV-kalibreringsverktyget:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar > Bildskärm och ljud.
  3. Välj Videoutgång > Kalibrera TV.
  4. Följ anvisningarna för att slutföra kalibreringen.

Felsöka videoproblem med en ljud-/bildmottagare i din konfiguration

Om Xbox One-konsolen är ansluten till en AV-receiver (AVR) och AV-receivern sedan är ansluten till din tv och bilden är långsam eller hackar följer du dessa felsökningssteg:

1. Slå på enheterna i följande ordning och vänta tills varje enhet helt startat innan du startar nästa enhet:
    1. Slå först på tv:n.
    2. När tv:n visar en bild slår du på AV-receivern.
    3. Slå på Xbox One-konsolen.
  2. Använd Input-knappen på tv:ns fjärrkontroll (eller knapparna på tv:n) för att växla ingång för AV-receivern från konsolen och sedan tillbaka igen (växla till exempel från HDMI1 till HDMI2 och sedan tillbaka till HDMI1).
  3. Start om AV-receivern.
  4. Ställ in TV-anslutning på HDMI:
    1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden och välj sedan System.
    2. Välj Inställningar > Bildskärm och ljud > Videoutgång.
    3. Välj Videokvalitet och överskanning.
    4. Visa listrutan Bildskärm väljer du HDMI.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Bilden på Xbox One hackar" som du läste om eller ett annat problem?