Systeminställningar för Xbox One

På den här sidan beskrivs systeminställningarna för Xbox One-konsolen. Med de här inställningarna kan du lära dig om och kontrollera några av konsolens viktigaste beteenden.

Om du vill gå till systeminställningarna trycker du på Xbox-knappen  på handkontrollen för att öppna guiden. Välj sedan System > Inställningar > System.

Konsolinfo

Här hittar du den information du behöver för att registrera och felsöka konsolen, inklusive serienummer, konsol-ID, OS-version, enhets-ID för Xbox Live, med mera.

Namn

Här kan du ange enhetens namn, som identifierar din konsol om det finns flera Xbox One-konsoler i samma nätverk.

Återställ konsol

Välj detta för att antingen:

• Återställ och behåll mina spel och appar: Detta är ditt primära val när du felsöker. Det återställer operativsystemet och tar bort alla potentiellt skadade data utan att ta bort dina spel och appar.
  • Återställ och ta bort allt: Detta alternativ raderar alla konton, appar, spel, sparade spel (som inte har synkroniserats till molnet) och inställningar samt startar om konsolen.

Viktigt! Detta alternativ ska bara användas i nödfall och är ingen felsökningsmetod.

Tillåt utökad felrapportering

Markera den här rutan om du vill skicka data till Microsoft för att åtgärda och förbättra Xbox One utifrån din användning och fel du träffar på.

Uppdateringar och nedladdningar

Här ser du om det finns tillgängliga konsoluppdateringar och när din konsol senast uppdaterades. Markera rutorna "Håll min konsol uppdaterad" och "Håll mina spel och appar uppdaterade" om du vill ha automatiska uppdateringar.

Du hittar också alternativ för att ladda ned på distans i det här avsnittet.

Språk och plats

Med inställningarna för språk och plats kan du ändra språket som visas på konsolen. Om du flyttar till en annan tidszon eller region bör du uppdatera konsolinställningarna här.

Inställningen Talat språk avgör vilket språk som ska användas för röstkommandon medan inställningen Tangentbordsspråk avgör vilket språk du skriver med.

Tid

Tidszon

Den här inställningen bestämmer vilken tidszon som gäller för konsolen.

Justera automatiskt för sommartid

Du kan välja om du vill att konsolens klocka ska ändras automatiskt efter sommartid.

Systemtid

Systemtidsinställningarna är inte tillgängliga (och visas nedtonade) medan du är ansluten till Xbox Live. Under dessa tider använder konsolen “nättid” som automatiskt tas från tidsservrar online. De tidsinställningar du kan ändra när du inte är ansluten till Xbox Live är Tid och Datum.

Lagring

Rensa lokalt sparade spel

Detta alternativ gör att sparade spel tas bort från konsolen. Det kan vara bra om ett spel inte går att spara på grund av något fel i filen.

Rensa lokalt lagringsutrymme för Xbox 360

Detta tar bort sparade Xbox 360-spel och din profil från konsolen. Det kan vara bra om ett spel inte går att spara på grund av något fel i filen.

Frigör utrymme

Med den här inställningen kan du avinstallera gamla tillägg och minska storleken på vissa spel.

Du kan också se en panel till höger som representerar de lagringsenheter som är anslutna till konsolen. Markera enheten och tryck sedan på A-knappen  för att se en meny med alternativ.

Inställningar för Cortana

Aktivera Cortana och justera sökinställningar här.

Obs! Xbox-funktioner för Cortana kanske inte finns för alla nationella inställningar.

Säkerhetskopiering och överföring

Med den här inställningen kan du säkerhetskopiera och återställa konsolens inställningar på din externa lagringsenhet.

Du kan också utföra en nätverksöverföring och aktivera möjligheten att ladda ned 4K-spelinnehåll med den här inställningen.

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Systeminställningar för Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?