Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

Listan nedan visar det aktuella versionsnumret för Xbox One-operativsystemet och vilka funktioner som lades till eller uppdaterades i systemuppdateringarna från mitten av 2015 fram till nu.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar.
  3. Välj System > Konsolinformation.
  4. Din OS-version finns på andra raden.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion trycker du samtidigt på både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen. Din operativsystemsversion visas som Build på andra raden uppifrån.

OS-version: 10.0.16299.4055 (rs3_release_xbox_dev_1711.171203-1700)

Publiceringsdatum

12/7/2017

Store

Åtgärdade ett problem som ibland hindrade användare från att trycka på B för att gå tillbaka när de navigerade i Store.

Sekretess och onlinesäkerhet

Åtgärdade ett problem som gjorde att barnkonton med familjebegränsningar behöll begränsningarna efter att de uppgraderats till vuxenkonton.

Gruppchatt

Åtgärdade ett problem som gjorde att en del användare tappade ljudet i gruppchatt samt åtgärdade röstkvaliteten.

Ljud

AV-receivers med HDMI-passering ska inte längre hindra Dolby Atmos för hemmabio om TV:n och konsolen slås på innan AV-receivern.

Wi-Fi

• Uppgraderingar av den inbyggda programvaran för Wi-Fi i Xbox One S och Xbox One X förbättrar prestanda och tillförlitlighet för trådlös anslutning.
  • Åtgärdade ett problem som utelämnade vissa trådlösa nätverk vid sökningen efter tillgängliga trådlösa nätverk.
  • Åtgärdade ett problem som ibland orsakade oväntade bortkopplingar från nätverket vid trådlös anslutning.

Tidigare systemuppdateringar

OS-version: 10.0.16299.4037 (rs3_release_xbox_dev_1711.171110-1615)

Publiceringsdatum

11/16/2017

Spara mig

Inställningar på din hemmakonsol – inklusive TV och OneGuide – sparas nu automatiskt i molnet när du loggar in. När du konfigurerar en ny Xbox frågor vi om du vill använda dem.

Snabbare konfiguration

Nu kan du använda Xbox-appen på iOS eller Android för att slutföra konfigurationen på en ny Xbox medan ”dag ett”-uppdateringen laddas ned. Leta efter alternativet när uppdateringen börjar.

Klubblock

Nu kan du lägga till klubblock på Startsidan ovanpå dina spel och kompisar. Lägg till dem från guiden eller klubben.

Ge bort spel i present

Letar du efter julklappar? Du behöver inte leta längre. I Microsoft Store hittar du de flesta digitala spelen, varaktiga DLC, Xbox Live Gold och Xbox Game Pass. Titta efter knappen Köp som present och skicka presenter till en kompis eller någon i familjen.

Snälla?

Nu kan barn fråga sina föräldrar om de kan köpa spel och appar åt dem via onlinesäkerhetsinställningen Fråga en förälder. Föräldrar kan hantera sina barns inställningar för sekretess och onlinesäkerhet i Inställningar > Konto > Familj (eller gå till account.microsoft.com/family).

Tiden är slut

Med skärmtidsgränser kunde barn fråga om mer tid om den tog slut, men en förälder var tvungen att hantera barnets förfrågan på konsolen. Nu kan barn begära mer tid via e-post och du kan godkänna (eller neka) det direkt i e-postmeddelandet. Gå till account.microsoft.com/family om du vill ställa in skärmtid för din familj.

Dölj dem

Vi har hörsammat era önskemål! Nu kan du dölja spel som inte har några upplåsta achievements från din profils personliga och offentliga vy.

OS-version: 16299.3031 (rs3_release_xbox_dev_1710.171012-1520)

Publiceringsdatum

10/16/2017

Startsidan, så som du vill ha den

Startsidan har en ny utformning som är snabbare och mer personanpassad än någonsin.

Se dina senaste aktiviteter i en mer överskådlig vy och gå snabbt mellan Startsidan, Mina spel och appar och sociala funktioner. Upptäck nya saker att göra på Xbox Live som är anpassade för dina spel och intressen. Lägg till dina favoritspel, kompisar med mera på Startsidan så att du enklare kan hålla reda på det som betyder mest.

Ny och förbättrad guide

Med den nya layouten kan du snabbt växla mellan flikar med hjälp av vänster styrspak eller kantknapparna i stället för att gå in i och ut ur lodräta flikar. Använd de nya utfällbara menyerna för att se mer information direkt i guiden.

Förbättrad Spel-DVR

Spela in spelklipp och skärmbilder direkt på en extern hårddisk som du sedan kan ansluta till en dator och du hittar dem enkelt på fliken Sända & spela in i guiden.

Turneringar

Du kan gå med i Xbox Arena-turneringar direkt från guiden och öka spänningen med nya turneringsalternativ för World of Tanks, Injustice 2 och Halo Wars 2.

Satsa stort

Dela och visa spelklipp och skärmbilder i en ny, integrerande helskärmsvy.

Sänd dig själv

Nu kan du använda en vanlig USB-webbkamera och sända dig själv och ditt spel på Mixer – och du kan göra det med 1080p-upplösning på alla Xbox One.

Och i Mixer-hubben kan du kika på sändningar innan du bestämmer dig för vilken du vill vara med i.

Gör dig redo för Xbox One X

Vi har introducerat nya alternativ för att underlätta för dig att gå från en Xbox One till en annan vilket innebär att du kan komma igång och spela igen snabbare.

Befintliga Xbox One-ägare kan säkerhetskopiera sina viktigaste inställningar till en extern hårddisk så att de enkelt kan använda dem i sin nya Xbox under konfigurationen. Du kan också överföra dina favoritspel till en extern hårddisk så att du kan spela dem direkt på din nya Xbox.

Om du inte har någon extern hårddisk kan du använda ditt hemnätverk för att överföra spel från en konsol till en annan.

Och om du har 4K-spel kan du ladda ned 4K-innehåll i förväg med hjälp av en extern hårddisk eller ditt hemnätverk så att du är redo att spela från dag ett.

Xbox One-optimerade spel

Xbox One X-optimerade spel är optimerade för att dra full nytta av den kraftfullaste konsolen i världen. Du hittar dem enkelt i Store och du kan sortera och filtrera dem bland dina spel och appar.

Xbox-assistans

Den nya appen Xbox-assistans tillhandahåller personliga tips och hjälp, smarta aviseringar, communitytips och felsökningsverktyg.

Få tips från communityn för spelen du spelar samt hjälp med achievements. Visa status för Xbox Live-tjänster och -appar, tackla problem tidigt med förutsägande aviseringar, bläddra i hjälpavsnitt och lös problem snabbt med intelligent felsökning.

OS-version: 10.0.15063.4103 (rs2_xbox_rel_1706.170830-1908)

Publiceringsdatum

9/6/2017

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.15063.4102 (rs2_xbox_rel_1706.170822-1237)

Publiceringsdatum

8/29/2017

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.15063.4082 (rs2_release_xbox_1706.170707 1139)

Publiceringsdatum

07/13/2017

Skapa dina egna turneringar.

Om du äger eller administrerar en klubb kan du snabbt skapa Arena-turneringar. Gå bara till din klubb, välj fliken Turneringar, välj Skapa turnering och välj Killer Instinct. Anpassa sedan turneringen – namn, starttid och annan information. När du är klar visas din turnering på fliken Turneringar i din klubb.

Om du inte har någon klubb kan du skapa en nu – det tar bara några minuter. För att komma igång trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden och sedan väljer du Startsidan. Gå till fliken Community, välj Klubbar på Xbox och välj sedan Skapa en klubb.

Lägg till en egen bild i din profil

Gör din profil personlig med en egen bild. Anslut en USB-enhet med den bild du valt eller ladda ned den från OneDrive (tillgänglig i Store under Appar). Gå till din profil och välj sedan Anpassa profil > Ändra spelarbild. (Du måste välja Byt till spelarbild först om du byter ut din avatar med en egen bild.)

Välj Ladda upp en egen bild och följ anvisningarna för att lägga till din bild.

Användningen av egna bilder är endast tillgängligt för Microsoft-konton som tillhör vuxna.

Logga in med din personliga handkontroll

Har du en handkontroll som du särskilt gillar att använda? Länka den handkontrollen till din profil så loggas du in automatiskt när handkontrollen startas. Om du vill länka din personliga handkontroll trycker du på Xbox-knappen  och går till Inställningar > Inloggning, säkerhet och nyckel.

Hubben Underhållning på Startsidan

OneGuide-hubben heter nu Underhållning. Den här förändringen återspeglar alla de sätt på Xbox du kan skaffa de senaste filmerna och TV-programmen. Du kan fortfarande ansluta din digitalbox och bläddra i Xbox-programguiden, som förblir OneGuide. Men nu tar du dig dit via hubben Underhållning.

OS-version: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Publiceringsdatum

05/05/2017

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Publiceringsdatum

04/13/2017

Fler alternativ för aktivitetsfeed

Är du osäker på om du vill att ett visst inlägg ska visas i din aktivitetsfeed? Dölj det. Markera inlägget och välj sedan Alternativ > Dölj. Eller du kanske bara vill se vissa typer av inlägg. Gå överst i din feed, välj filterknappen och välj dina inställningar.

Om det finns ett inlägg du verkligen vill att andra ska se fäster du det överst i aktivitetsfeeden i din profil eller i en klubb. Markera inlägget och välj sedan Alternativ > Fäst i klubb. Ditt inlägg visas överst tills någon tar bort eller ersätter det.

Använda Letar efter grupp-inlägg igen

Tryck på Xbox-knappen och gå till Grupper > Visa historik där du ser Letar efter grupp-inlägg du skapat eller visat intresse i och välj sedan ett inlägg som du vill använda igen.

Filtrera dina spel

Bland dina spel och appar väljer du om du vill se alla spel, spel gjorda för Xbox One eller bara Xbox 360-spel som fungerar på Xbox One. Detta fungerar både för spel du har installerat och för allt som finns i din lista över spel som är redo att installeras.

Nya inställningar för Skärmläsaren och Förstoringsglaset

Välj en rösttonhöjd och personlighet för uppläsning i Skärmläsaren när du använder Xbox One. När du tittar på skärmar med Förstoringsglaset kan den inzoomade delen av skärmen nu följa din handkontrollnavigering så att du inte behöver hålla på och aktivera och inaktivera Förstoringsglaset. Se de nya alternativen i Inställningar > Hjälpmedel.

Visa som offline direkt från guiden

Så här gör du så att det ser ut som att du inte är inloggad i Xbox Live: Öppna guiden, gå överst, välj dig själv och välj Visa som offline. Om du väljer det igen visas du som online. Från samma plats kan du gå till din profil, dina medlemskap och kontohantering.

OS-version: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Publiceringsdatum

03/29/2017

Öppna guiden
Få åtkomst till dina favoritsaker överallt med ett tryck på en knapp. Xbox-knappen tar dig nu direkt till guiden, vilket ger snabbare åtkomst till dina spel och appar. Om du vill komma till Startsidan trycker du helt enkelt på Xbox-knappen och väljer Startsidan.

Mixer
Mixer-sändning är ett enkelt och snabbt sätt att sända ditt spelande så att tittare var som helst kan se dig spela i realtid. Medan du spelar ett spel startar du bara guiden och rullar ned till Mixer-sändning för att imponera med dina kunskaper.

Copilot
Nu kan du länka två handkontroller och använda dem som en med Copilot.

Gå till Inställningar > Kinect och enheter > Enheter och tillbehör. Välj sedan Enhetsinformation > Aktivera Copilot och välj copilot-handkontrollen. Båda kontrollerna kan nu användas för att styra spelet.

Achievements-spåraren
Med den nya achievements-spåraren kan du hålla koll på dina favorit-achievements och spela samtidigt. Flytta den vart du vill på skärmen. Du kan också styra antalet achievements som visas och med vilken transparens – visa det som framträdande eller låt det tona ut i bakgrunden.

Tryck på Xbox-knappen och gå till Achievements om du vill aktivera spåraren.

Cortana
Nu kan du ställa in påminnelser på din Xbox One så att du inte missar några spelmöjligheter. Påminnelser visas överallt där du använder Cortana – på datorn, telefonen eller din Xbox.
Cortana stöder också fler gruppkontroller. Säg ”Hey Cortana, invite party to game” om du vill lägga till en grupp utan att pausa ditt spel.

Spel-DVR
Vi har gjort det ännu enklare att göra spelklipp: tryck bara på Xbox-knappen . Därifrån kan handkontrollens Y-knapp fånga en skärmbild, X-knappen spara de senaste 30 sekunderna och Visa-knappen visa de Spel-DVR-alternativ du känner till och gillar, från att starta en inspelning till att spara de senaste fem minuterna av spelande.

Skärmtidsgränser
Med skärmtidsgränser kan du begränsa antalet timmar och vilka tider på dagen ditt barn kan spela. Om du vill aktivera det loggar du in på account.microsoft.com/family och klickar på Skärmtid för ett barnkonto. Ändra sedan Xbox-skärmtid till och ange tillåten tid per dag för barnet. När konsolen har uppdateringen börjar dessa gränser upprätthållas.