Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

Listan nedan visar det aktuella versionsnumret för Xbox One-operativsystemet och vilka funktioner som lades till eller uppdaterades i systemuppdateringarna från 2019 fram till nu.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar.
  3. Välj System > Konsolinformation.
  4. Din OS-version finns på andra raden.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion trycker du samtidigt på både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen. Din operativsystemsversion visas som Build på andra raden uppifrån.

OS-version: 10.0.18362.6065 (19h1_release_xbox_dev_1908.190807-1720)

Publiceringsdatum

2019-08-13

Ta en paus

Med den nya pauspåminnelsen i Inställningar/Inställningar kan du sätta en timer som påminner dig om att ta en paus efter en viss tid på konsolen. Timern startar om du loggar ut eller stänger av konsolen. Du väljer intervallet – 30 minuter till två timmar.

Tidigare systemuppdateringar

OS-version: 10.0.18362.5047 (19h1_release_xbox_dev_1907.190628-1920)

Publiceringsdatum

2019-07-08

OS-version: 10.0.18362.4050 (19h1_release_xbox_dev_1906.190607-1330)

Publiceringsdatum

2019-06-13

OS-version: 10.0.18362.3055 (19h1_release_xbox_dev_1905.190510-1845)

Publiceringsdatum

2019-05-16

Spela senare

Med så många fantastiska spel att välja bland i Xbox Game Pass-katalogen kan det vara svårt att hålla koll på alla spel du vill spela. Med Spela senare kan du göra en lista över spel du kan komma tillbaka till. Hantera din samling från din Xbox-konsol eller Game Pass-mobilappen och ladda ned dina spel när du är redo.

Kompislistan visar var dina kompisar spelar

Vi har lagt till ikoner i din kompislista för andra plattformar som dina kompisar för närvarande spelar på. Dessa ikoner visas bara för de plattformar du för tillfället inte visar kompislistan på. Om du till exempel har loggat in på Xbox One visas ikoner för kompisar som är inloggade på en dator eller mobil enhet och dina kompisar ser en ikon i sin kompislista att du använder Xbox One.

Meddelandeförfrågningar

Prioritera meddelanden från dina kompisar och alla du vill kommunicera med samtidigt som du lägger meddelanden från personer du inte känner på en flik med meddelandeförfrågningar.

Som en del av den här uppdateringen tas alla tidigare gruppmeddelanden bort (dina en-till-en-meddelanden påverkas inte). Om du vill säkerhetskopiera tidigare gruppmeddelanden kan du kopiera och klistrar in dem i Xbox.com under en begränsad tid.

Bättre sortering i Mina spel och appar

Vi har gjort det enklare att hitta det innehåll du letar efter. I Mina spel och appar kommer titlarna inte längre att innehålla artiklar som "a", "an" eller "the" när du använder vyerna som sorterar i bokstavsordning eller grupperar efter bokstav. "The Witcher" kommer till exempel att finnas under "W" i stället för "T".

OS-version: 10.0.18362.2018 (19h1_release_xbox_dev_1904.190410-1845)

Publiceringsdatum

2019-04-16

Konsolomstart

Vi har hörsammat era önskemål! Det finns nu ett alternativ för att starta om konsolen helt på strömcenterskärmen (tryck på och håll ned Xbox-knappen på handkontrollen).

Effektivare quests

Nu kan du komma åt Game Pass-quests både direkt från Game Pass-hubben på startsidan och från din profil. Välj bara Game Pass, bläddra nedåt och välj Quests – Visa alla.

Förbättringar av konsolens tangentbord

Vi har uppdaterat konsolens virtuella tangentbord så att det tar upp mindre plats på skärmen och kan placera sig smart runt textfält.

Enklare avinstallation

Vill du installera något nytt, men hårddisken är full? I stället för att du först ska behöva välja vad du vill ta bort föreslår vi nu vilka objekt som kan tas bort för frigöra tillräckligt med utrymme på hårddisken. Och när det är gjort startar vi automatiskt installationen av det nya spelet eller den nya appen!

Genväg på Xbox One-fjärrkontrollen

Xbox One-fjärrkontrollen har uppdaterats så att du programmera om OneGuide-knappen så att den startar en medieapp i stället för OneGuide. Det är en bra genväg för att hoppa till din favoritmedieapp och börja titta.

OS-version: 10.0.17763.4088 (rs5_release_xbox-dev_1902.190303-1935)

Publiceringsdatum

2019-03-05

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version – 10.0.17763.4085 (rs5_release_xbox_dev_1902.190131-1620)

Publiceringsdatum

2019-02-12

Ljud

• Tillförlitlighetskorrigeringar för Cortana.
  • Urkoppling av ett headset under videouppspelning resulterar inte längre i ljudförlust innan videouppspelning låses.
  • Gjort ljudsystemsuppdateringar vid växling från startsidan till ett spel eller en app.

Cortana

• Förbättrad Cortana-svarstid för kommandon.

Konsol

• Åtgärdade ett problem som gjorde att vissa konsoler kraschade oväntat.

Startsida

• Förbättrade prestanda för instrumentpanelen.

Mus

• Förbättrade svarstider för mus minskar fördröjningen.

Mina spel och appar

• Förbättrad installationsupplevelse för olika FastStart-titlar.
  • Åtgärdade ett problem i vissa spel (t.ex. Resident Evil 0) där det blev fel på avbrottsscenerna och spelet låste sig.
  • Korrigerade ett problem för att säkerställa att vissa appar som Avatarredigeraren och Microsoft Rewards fungerar vid första start.

System

• Åtgärdade ett problem där vissa användare fick felmeddelandet E203 vid systemuppdatering.
  • Förbättrade prestanda för nätverksporten.
  • Förbättrade prestanda och ökad tillförlitlighet för funktionen Spara spel när spel stängs av.
  • Högre hastighet och bättre prestanda för Mina spel och appar.
  • Bättre prestanda för inaktivitetsskärm.
  • Förbättrade visningsprestanda för 4K i spel.
  • Förbättrade prestanda för guiden på Startsidan.

Video

• Felkorrigeringar för ökad effektivitet och prestanda för Spel-DVR.

Andra systemuppdateringar

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One" som du läste om eller ett annat problem?