Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One under 2016

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

I listan nedan visas versionsnumret för ditt nuvarande Xbox One-operativsystem och vilka funktioner som lagts till eller uppdaterats i den aktuella systemuppdateringen under 2016.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Tryck på Xbox-knappen  för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj System.
  5. Välj Konsolinformation och uppdateringar.
  6. Din OS-version visas till höger i tredje raden uppifrån.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion trycker du samtidigt på både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen. Operativsystemsversionen visas som Version på andra raden uppifrån.

Systemuppdateringar under 2016

OS-version: 10.0.14393.2152 (rs1_xbox_rel_1610 161208-1218) fre

Publiceringsdatum

12/14/2016

Prestanda och allmänna förbättringar

Nedladdningsprestanda

Vi har gjort flera optimeringar av spel- och appnedladdningarna på Xbox One.

• Kunder med höghastighetsanslutningar (mer än 100 Mbps) bör uppleva nedladdningshastigheter som är upp till 80 % snabbare.
  • Kunder med anslutningar på mindre än 100 Mbps bör uppleva jämnare prestanda som är upp till 40 % snabbare än förut.
  • Ytterligare optimeringar har också gjorts för att göra nedladdningar i bakgrunden mindre känsliga för intermittenta anslutningsproblem.

Nedladdningshastigheterna påverkas av nätverksbelastningen inom hemmet och på ISP-nivå. Nedladdningshastigheterna påverkas också när spel körs på konsolen eftersom systemresurserna prioriterar spelande före nedladdningar i bakgrunden. Mer information finns i Felsöka långsam nedladdning av spel eller appar på Xbox One

Trådlös handkontroll

• Förbättra prestandan genom att uppdatera den inbyggda programvaran

Bakgrundsmusik

• Allmänna prestandaförbättringar för ökad tillförlitlighet och konsekventa upplevelser med strömmande musikappar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Publiceringsdatum

11/10/2016

Prestanda och allmänna förbättringar

Klubbar

Klubbar är mötesplatser online där människor kan spela och vara sociala. Gå med i klubbar som intresserar dig, eller skapa en ny klubb (med dina egna regler).

Letar efter grupp

Behöver du fler spelare? Öppna guiden och titta under Grupper för att komma igång med Letar efter grupp Sök eller skapa dina egna förfrågningar för att hitta andra spelare som har samma mål som du. Spela nu, eller föreslå ett annat datum och tid.

Achievements

Efter en stor begäran från Xbox Feedback, kommer achievement ut över det vanliga till Xbox Live. Nu kan du hitta hur unik någons achievement är hos spelare med tilldelat namn

Rankningslista över gamerscores

Rankingslistan över gamerscores mellan dina kompisar har nu en månads tävlingsperiod och kommer att återställas varje månad. Tävla ända fram till slutet av månaden och kolla vem som var förra månadens vinnare.

Meddelandetjänst

Nu kan du skicka meddelanden till flera personer inom samma konversation.

Skärmtangentbordet

Skärmtangentbordet stöder förutsägande text och emojis gör också sin debut.

Prestanda

Vi har lagt ner mycket arbete på att öka hastigheten på din Xbox. Från navigering, öppning av appar till nedladdningstid och Cortanas responstid, blir hela upplevelsen smidigare och snabbare.

OS-version: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Publiceringsdatum

10/04/2016

Prestanda och allmänna förbättringar

HDR

• Åtgärdade ett problem som kunde göra att HDR-innehåll visades för ljust eller blekt på vissa TV-apparater när en Xbox One S-konsol användes.

Spel-DVR

• Åtgärdade ett problem som påverkade ljusstyrkan på videor och skärmbilder som spelats in med TV:n i HDR-läge.

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Publiceringsdatum

9/23/2016

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Publiceringsdatum

9/15/2016

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Publiceringsdatum

8/31/2016

Prestanda och allmänna förbättringar

Blandat

• Allmänna stabilitets- och prestandaförbättringar.

OS-version: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Publiceringsdatum

8/19/2016

Nya eller uppdaterade funktioner

Startljud

• Du kan nu ändra när startljudet ska höras! Det finns tre nya alternativ i Inställningar > Ström > Start > Energiläge och uppstart.
    • (startljudet spelas upp varje gång konsolen startas).
    • Bara med av/på-knappen eller röst (startljudet spelas bara upp när konsolen startas med av/på-knappen eller röststyrning, inte när den startas med handkontrollen).
    • Av (startljudet spelas aldrig upp).

Prestanda och allmänna förbättringar

Microsoft Store

• Den här versionen innehåller flera korrigeringar för adresskrascher i Microsoft Store.
  • Åtgärdade ett problem som gjorde att användarna behövde klicka två gånger på köpknappen.
  • Åtgärdade ett problem som ibland gjorde att tidsbaserade utvärderingar visade fel återstående tid.
  • Åtgärdade ett problem som ibland gjorde att ett "Försök igen senare"-fel visades när nyinköpt innehåll laddades ned.
  • Åtgärdade ett problem som kunde orsaka fel vid försök till köp eller uppspelning av Film och TV-innehåll.

Inloggning

• Åtgärdade ett problem som hindrade vissa användare från att kunna logga in.

Xbox Guide

• Hastighets- och prestandaförbättringar.

Spel-DVR

• Du bör nu få aviseringen "lagringsutrymmet är fullt" om du försöker ladda upp en bild till Xbox Live när lagringsutrymmet är fullt.

Handkontroll

• Åtgärdade ett problem som kunde göra att vissa spel inte kände igen handkontrollen vid start.

Mina spel och appar

• Åtgärdade problem som kunde göra att vissa appar inte gick att installera.
  • Åtgärdade ett problem som ibland kunde göra att en svart skärmbild visades vid försök att använda väderappen.
  • Åtgärdade problem som ibland kunde göra att Groove Musik kraschade.

Lokalisering

• Åtgärdade ett problem som ibland kunde göra att titlarna på universella appar (Film och TV) inte visades på konsolens valda språk.

Blandat

• Allmänna stabilitetsförbättringar för spel

OS-version: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Publiceringsdatum

8/5/2016

Nya eller uppdaterade funktioner

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar

OS-version: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Publiceringsdatum

7/30/2016

Nya eller uppdaterade funktioner

Cortana är tillgänglig i USA och Storbritannien

• Du kan prata med Cortana på din Xbox One med ditt headset eller Kinect. För att börja säger du bara "Hey Cortana" eller startar Cortana-appen. Om du inte vet vad du ska säga provar du med "Hey Cortana, what can I say?"
  • Om du använder Kinect provar du att starta konsolen genom att säga "Hey Cortana, Xbox on".

Bakgrundsmusik

• Musikappar kan nu spela musik i bakgrunden. I en app med stöd för bakgrundsmusik startar du helt enkelt lite musik. Du kan växla till andra appar och spel medan musiken spelas.
  • När du har startat musiken: Om du vill spela upp, pausa, hoppa över eller ställa in volymen trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj Fleruppdragskörning och välj sedan musikkontrollerna.
  • Appen måste ha stöd för bakgrundsmusik. En uppdaterad Pandora-app i USA är den första appen med stöd för bakgrundsmusik, men många fler är på väg.

Mina spel och appar

• Dina saker är närmare. På startsidan flyttar du åt höger och väljer Mina spel och appar.
  • I Mina spel och appar finns nya sorteringsalternativ.
  • "Klar att installeras" har ett eget område så att du snabbt kan hitta de spel och appar du har köpt men inte installerat.
  • Uppdateringar för spel och appar visas i ett eget område när de blir tillgängliga.
  • Köområdet visar nu både vad som nyligen installerats och vad som finns i din kö.

Inställningar av språk och plats

• Du kan nu välja plats oberoende av ditt systemspråk. Om du vill ändra språk och plats trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Välj Inställningar > Alla inställningar, välj sedan System > Språk och plats.
  • Alla språk finns inte för alla platser. När du väljer ett språk är det vanligen inte associerat med din plats. Det mesta av systemet kommer att visas på det språk du har valt, men du kan se en blandning av språk i Microsoft Store eller onlineinnehåll.

Populära datorspel på Xbox Live

• Populära datorspel har nu spelhubbar på Xbox Live. Oavsett om du använder dator, Xbox eller mobiltelefon ser du vilka datorspel dina kompisar spelar och du kan dela spelklipp och skärmbilder från dator samt skicka meddelanden till kompisar på Xbox Live. På Xbox One och Windows 10-datorer kan du gå med i ett gruppchatt med dina kompisar oavsett vad de gör.

Nya Microsoft Store

• Xbox Store och Windows Store har slagits samman för en enklare köpupplevelse. På Startsidan flyttar du åt höger till Store för att börja titta på allt innehåll.
  • Om du förbeställer nu debiteras du närmare spelets lansering i stället för vid inköpstillfället.
  • Kunder i USA, Schweiz, Norge, Italien, Tyskland och Finland kan nu använda mobiloperatörsdebitering när de gör inköp. Kunder i Kina kan nu använda China Union Pay.

Hitta Facebook-kompisar

• Hitta kompisar från Facebook genom att länka samman dina Facebook- och Xbox Live-konton. I guiden går du till fliken Kompisar. Sedan väljer du Kompisar > Förslag. Välj Hitta Facebook-kompisar och följ anvisningarna. Dina Facebook-kompisar som har gjort detsamma börjar visas bland dina förslag.

Hantera automatisk delning

• Nu kan du välja att automatiskt dela dina achievements, skärmbilder och spelklipp i din aktivitetsfeed. Om du vill ändra inställningarna för delning går du till Inställningar > Inställningar > Aktivitetsfeed.

OS-version: 10.0.10586.1202 (th2_xbox_rel_1603.160420-1900) fre

Publiceringsdatum

4/27/2016

Nya eller uppdaterade funktioner

• Mindre felkorrigeringar och förbättringar

OS-version: 10.0.10586.1194 (th2_xbox_rel_1603.160317-1900) fre

Publiceringsdatum

3/23/2016

Nya eller uppdaterade funktioner

Köpa spel som är bakåtkompatibla med Xbox 360 på Xbox One

• Hitta och köp bakåtkompatibla Xbox 360-spel på samma sätt som du köper Xbox One-titlar. När du har köpt bakåtkompatibelt Xbox 360-innehåll laddas det automatiskt ned till din Xbox One och du kan börja spela.

Inkludera gruppchatt i Twitch-sändningar

• Sänd gruppchatt när du använder Twitch-appen. Om du sänder från din konsol och i en grupp kan du bjuda in andra personer att inkludera deras chattljud i din sändning genom att aktivera “sänd gruppchatt” i Twitch-appens inställningar.
  • Om en gruppmedlem nekar kan han eller hon fortfarande chatta i gruppen utan att höras i sändningen.
  • Som gruppledare har du möjlighet att stänga av chattljudet för en gruppmedlem även om han eller hon godkände sändning.
  • Du kan också inkludera gruppmedlemmar med Windows 10-datorer i din Twitch-sändning.

Skicka din gruppchatt till headset och högtalare samtidigt

• Välj var du vill att gruppchattens ljud ska höras: ditt headset, högtalare eller bådadera. Det gör du genom att gå till Inställningar > Display och ljud > Volym.

Anpassningsbar inspelningslängd för Spel-DVR

• Justera inspelningslängden till 15 sekunder, 30 sekunder, 45 sekunder, 1 minut, 3 minuter eller 5 minuter. För att ändra inställningen går du till Inställningar > Inställningar > Spel-DVR och streaming.

Hålla reda på achievements i Xbox OneGuide

• Vi gör det lättare än någonsin att nå dina achievements genom att inkludera dem i Xbox OneGuide. I den nya Achievements-delen hittar du en snabblänk till alla dina achievements.
  • Håll reda på dina achievements i realtid direkt i OneGuide, utan att behöva sätta fast en separat Achievements-app.

Videouppspelning direkt i Xbox Ones aktivitetsfeed

• Vi har förbättrat videouppspelningen i Xbox Ones aktivitetsfeed.
  • Spela upp en hel video utan att behöva lämna din feed för att starta den.
  • Du kan "gilla" videon medan du tittar genom att trycka på X.
  • Nya alternativ för paus, omstart och helskärmsuppspelning när du väljer att starta en video från din aktivitetsfeed.

Xbox Elite trådlös handkontroll har förbättrad tumspaksprecision med uppdaterad inbyggd programvara

• Vi hörde från våra fans att ni ville se förbättrad funktion hos tumspakarna på Xbox Elite trådlös handkontroll, särskilt när tumspakarna flyttas diagonalt. Utifrån denna feedback skapade vi en ny metod för att beräkna tumspakarnas position konsekvent, så att tumspakarna reagerar mer som du förväntar dig. Metoden mäter och använder avståndet mellan tumspakens position och den centrala fokuspunkten för tumspakens bas i stället för standardmetoden, som beräknar måttet i ett tvådimensionellt plan. Med den senaste uppdateringen av den inbyggda programvaran kan du förvänta dig ökad noggrannhet hos tumspakarna på Xbox Elite trådlös handkontroll för ännu bättre kontroll.

OS-version: 10.0.10586.1100 (th2_xbox_rel_1602.160210-2122) fre

Publiceringsdatum

2/19/2016

Nya eller uppdaterade funktioner

Förbättringar i Mina spel och appar

• Dölja spel från listan "Klar att installeras" i ”Mina spel och appar”. Den här funktionen togs bort från NXOE-uppdateringen, men på grund av stor efterfrågan är den nu tillbaka. Användarna kan återigen dölja innehåll som betaversioner, utvärderingar, spel och appar som användarna inte längre vill installera.

Göra det enklare att lösa in en digital kod

• Gå till Store och använd genvägen "Använd en kod" till höger om "Games store" och ‘Sök i Game store’

Se vem som är i en grupp i guiden

• Klicka på knappen "Chatt" som visas direkt under användarens namn/gamertag för att se vem mera han/hon spelar med.

Gamerscore rankningslista

• Klicka på "Mina achievements" via guidens inloggningsflik för att snabbt komma till eller välja Achievements inifrån din profil. Rankningslistan visas på en framskjuten plats längst upp på sidan Achievements.
  • Jämförelsen innefattar total gamerscore och största intjäningarna under en rullande 30-dagarsperiod

Stiftförbättringar

• Möjlighet att arrangera om enskilda stift. Markera ett stift och tryck på "Y"-knappen. Sedan kan du flytta stiftet till en ny plats. Tryck på “Y” igen för att släppa stiftet på dess nya plats.
  • Stift tillgängliga för start när användaren är offline

Förbättringar av aktivitetsfeed

• Din aktivitetsfeed i Xbox One-förhandsvisningen informerar dig om när det finns något nytt i din feed. Om du klickar på länken kommer du längst upp i din feed där du kan se de senaste inläggen. På så sätt kan du ha det nyaste innehållet lättillgängligt.
  • Trendämnen och förslag från kompisar visas nu i din aktivitetsfeed

Förbättringar av trender

• Ny åtkomstpunkt för trendobjekt till höger om fliken Community
  • Länkar användarna till dedikerad landningssida för trender

Förbättringar av förslag på kompisar

• Kompisförslag kan nås i Community och Kompislistan i guiden
  •  Innefattar länk till helskärmsvy med alla förslag på kompisar

Öppna Twitch-sändningar

• Om kompisar sänder kan du enkelt starta Twitch.tv-sändningar från såväl spelhubbar som spelpanelen

Xbox-tillbehörsapp

• Flera nya uppdateringar av Xbox-tillbehörsappen gör det enklare att justera din Xbox Elite trådlös handkontroll
    • Det är nu lättare att visa och förbättra din profil och dina konfigurationer
    • Bättre visning av meny- och redigeringsalternativ.

Xbox One Chatpad: Programmera snabbkommandon

• Programmera X1- och X2- funktionsknapparna på din Xbox One Chatpad i avsnittet Enheter och tillbehör i Inställningar. Alternativen för dessa knappar innefattar:
    • Öppna guide
    • Ta skärmbild
    • Spela in det här
    • Skicka meddelande
    • Sök
    • Starta app
    • Sätta fast en app
    • Spela upp eller pausa media
    • TV-volym upp
    • TV-volym ned
    • TV-ljud av

OS-version: 10.0.10586.1026 (th2_xbox_rel_1510.151217-1035) fre

Publiceringsdatum

1/07/2016

Nya eller uppdaterade funktioner

• Smärre prestandaförbättringar

Tidigare systemuppdateringar

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One under 2016" som du läste om eller ett annat problem?