Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One under 2018

Konsolen uppdateras inte Om du har problem med att installera en systemuppdatering på konsolen ska du läsa Lösning för Xbox One-systemuppdateringar.

I listan nedan visas versionsnumret för ditt nuvarande Xbox One-operativsystem och vilka funktioner som lagts till eller uppdaterats i den aktuella systemuppdateringen under 2018.

Så här tar du reda på Xbox One-konsolens operativsystemsversion:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj System > Inställningar.
  3. Välj System > Konsolinformation.
  4. Din OS-version finns på andra raden.

Obs! Om du är mitt i en systemuppdatering och behöver få reda på konsolens operativsystemsversion trycker du samtidigt på både vänster och höger avtryckare och både vänster och höger kantknapp på handkontrollen. Din operativsystemsversion visas som Build på andra raden uppifrån.

Systemuppdateringar under 2018

OS-version – 10.0.17763.3066 (rs5_release_xbox_dev_1811.181206-1740)

Publiceringsdatum

2018-12-13

Mus

Förbättrade svarstiderna i musens prestanda för att minska fördröjning.

System

Förbättrade systemprestanda.

OS-version: 10.0.17763.3065 (rs5_release_xbox_dev_1811.181121-1200)

Publiceringsdatum

2018-11-29

Mina spel och appar

• Åtgärdade ett problem i inställningarna som hindrade speluppdateringar från att installeras automatiskt.
  • Bättre visningsprestanda för licensierat innehåll i Mina spel och appar.
  • Åtgärdade ett problem som gjorde att Game Pass och EA Access-spel verkade saknas.

Konfiguration

• Åtgärdat ett problem som hindrade vissa appar från att starta när nya Xbox One-konsoler uppdaterades med versionen från november 2008.

OS-version: 10.0.17763.3062 (rs5_release_xbox_dev_1811.181109-1527)

Publiceringsdatum

2018-11-14

Mus- och tangentbordsstöd på Xbox One

Utvecklare har nu möjlighet att använda musen och tangentbordet i sina Xbox One-spel.

Fortnite och Warframe leder vägen med novemberuppdateringen, där Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder och X-Morph Defense lägger till stöd senare i november.

Xbox-funktionsförbättringar för Cortana och Alexa

Xbox-färdigheten för Cortana och Alexa gavs ut förra månaden i USA och med novemberversionen kommer de första uppdateringarna.

• Om du säger ”Hey Cortana, pair my Xbox” till en Cortana-enhet kommer Cortana automatiskt att identifiera och länka den till din Xbox – ingen inloggning behövs.
  • Alexas Xbox-funktioner har nu också stöd för spelare i Storbritannien i och med att även brittisk engelska känns igen. Om du vill komma igång med Alexa säger du bara ”Alexa, open Xbox.”
  • Med det nya navigeringsläget kan du använda rösten som handkontroll. Tryck på knapparna (A, B, X, Y) och navigera på konsolen (uppåt, nedåt, åt vänster, höger) – säg ”Start navigation mode” eller ”Press [knappens namn]” om du vill testa!

Amazon Music-appen kommer till Xbox One

Amazon Music lanserar en helt ny app för Xbox One i USA. Med Amazon Music-appen för Xbox kan den som prenumererar på Amazon Music Unlimited streama över 50 miljoner låtar och tusentals spellistor och stationer via enheterna i Xbox One-familjen. Prime-medlemmar kan också använda appen för att streama över två miljoner låtar och hundratals spellistor och stationer utan extra kostnad till deras medlemskap i Prime Music.

Utökad sökfunktion

Sökningen på Startsidan inkluderar nu resultat från Xbox-assistans och spel som är ”klara att installeras” eller som du äger som en del av dina medlemskap, till exempel Xbox Game Pass, EA Access, med flera.

OS-version: 10.0.17763.2023 (rs5_release_xbox_dev_1810.181009-1510)

Publiceringsdatum

2018-10-11

Det finns nya Xbox Avatarer

Dessa nya Xbox Avatarer har gjorts om för att erbjuda en oöverträffad mängd anpassningsalternativ som blir fler och fler. Xbox Avatarredigeraren erbjuder en mängd olika kroppstyper, så att du kan anpassa din avatar som du vill.

Ta en bild av din avatar som du kan använda som din spelarbild i Photobooth, visa flera poser som kan pausas och spelas upp med mer kontroll än någonsin tidigare. Kontroller för rotering och zoomning hjälper dig att få exakt det utseende du är ute efter och med en mängd olika bakgrundsfärger kan du anpassa scenen. Välj en stämning för din avatar som en extra slutkläm.

Med nya Xbox Avatarredigeraren kan du jämföra och välja mellan avatargenerationer. Om du är fäst vid din befintliga avatar är allt innehåll från din ursprungliga avatargarderob fortfarande tillgängligt i appen Xbox Originalavatarer på Xbox One och Windows 10.

Alexa och Cortana visar sina Xbox-funktioner

Nu kan du interagera med Xbox utöver Kinect och headset med Alexa- och Cortana-aktiverade enheter. Med Xbox Skill använder du din röst för att slå på och av din Xbox, justera volymen, starta spel och appar, starta och stoppa sändningar på Mixer, spela in skärmbilder, med mera.

Säg att du har aktiverat Xbox Skill på din Echo. Då säger du ”Alexa, launch Forza horisont 4”. Din Xbox slås på, loggar in dig och startar Forza Horizon 4.

Om du vill starta röstinställningen för Alexa säger du ”Alexa, open Xbox”. För Cortana säger du ”Hey Cortana, open Xbox”.

Dolby Vision-videostreaming finns nu på Xbox One

Med Dolby Vision kan en del TV-apparater ta HDR till nya nivåer med scen-för-scen-precision och bättre noggrannhet jämfört med vanlig HDR. Om du har en TV med stöd för den senaste versionen av Dolby Vision och en Premium Netflix-prenumeration kan du komma igång och uppleva Dolby Vision själv.

Skärmläsaren stöder flera språk

Vi har lagt till stöd för ytterligare fem språk för Skärmläsaren på Xbox One: spanska, portugisiska, polska, svenska och nederländska. Förutom tidigare engelska varianter har vi nu också lagt till australisk engelska för Skärmläsaren.

Sökningar tar med spel du äger

Sökningen har utökats för att inkludera spel som är ”klara att installeras” eller som du äger som en del av dina medlemskap, som Xbox Game Pass, EA Access, med flera. Det är enklare än någonsin att hitta det spel du letar efter och börja spela.

Uppdatering av Klar att installeras.

Vi har gjort avsnittet Klar att installeras i Mina spel och appar till en del av dina flikar för spel, appar och medlemskap. Den här ändringen bör göra det lättare att snabbt söka efter och identifiera sådant som är tillgängligt att spela upp just nu och sådant som måste installeras först.

OS-version: 10.0.17134.4071 (rs4_release_xbox_dev_1806.180802-1822)

Publiceringsdatum

2018-08-13

Startsida

Gjorde stabilitetsförbättringar av guiden på startsidan för att förhindra att grupperna kraschar och att andra guidefunktioner blir instabila.

Mina spel och appar

Åtgärdade ett problem där vissa spel och appar inte kunde starta och ingen felkod visades. Felet gjorde att spelet måste avinstalleras och installeras om.

Åtgärdade ett problem där Store-appen sluttade fungera vid start eller surfning med felkoden (0x80070bfa).

Meddelandetjänsten

Gjort stabilitetsuppdateringar för att förbättra meddelandetjänstens funktion.

Nätverk

o Löste ett problem med trådlösa och kabelanslutna nätverk som inte kunde identifieras när konsolen aktiverades efter standbyläge.

OS-version: 10.0.17134.4056 (rs4_release_xbox_dev_1806.180626-1359)

Publiceringsdatum

2018-07-05

Gruppera dina spel och appar

Vi har gjort en stor förbättring av stiften. Det går nu att gruppera spel och appar utifrån typ, tema eller hur du vill. Håller du på med 12 olika spel? Spelar du något med bilar? Håll reda på spelen genom att skapa grupper. Välj vad du vill kalla dem, bestäm i vilken ordning spelen ska visas i de olika grupperna och placera de grupper som du snabbt vill komma åt på startsidan.

De senaste grupperna visas i guiden när du väljer dina spel och appar, och det finns en särskild flik för grupper i dina spel och appar. Grupperna är kopplade till din profil, så de visas på alla Xbox One du använder. Vi har gett dig en grupp att börja med som du säkert känner igen – dina stift!

Helskärmsläge på Mixer

Mixer-streamare kan nu öppna helskärmsläget med webbkameran under sändning. I helskärmsläget är ljudet avstängt, så det passar bra om du vill tala med din publik medan du byter spel eller gör inställningar innan du börjar.

Uppdateringar av delad handkontroll

Vi har gjort det lättare att dela handkontrollen på datorn. Först och främst finns det nu fullständigt stöd för mus och tangentbord för dem som spelar på datorn, så alla med mus eller tangentbord kan ta kontrollen.

För det andra har vi infört stöd för multitouch för touchbaserade enheter. Det gör att du kan använda flera kontroller samtidigt – till exempel flytta handkontrollens styrspak och trycka på A samtidigt.

Vi har också lagt till en rankningslista per kanal som visar de mest aktiva deltagarna i streamarens kanal under en session med delad kontroll.

Lättare att hitta spel och appar

Letar du efter nästa spel? Om det är något du vill ha eller något du äger trycker du på Y på handkontrollen för att ta fram en sökskärm i stort sett när som helst när du inte är i ett spel.

OS-version: 10.0.17134.3036 (rs4_release_xbox_dev_1805.180510-1632)

Publiceringsdatum

2018-05-17

Ännu fler alternativ för videoutgången

Spelare med TV-apparater och bildskärmar som stöder uppdateringsfrekvensen 120 Hz kan nu aktivera 120 Hz-stöd för upplösningarna 1080p och 1440p på Xbox One S och Xbox One X.

Höga uppdateringsintervall gör ofta att spel flyter på bättre och med mindre fördröjning, och de minskar även bildförvrängning och bildupprepning i vissa spel.

Förbättringar avseende trimning av spelklipp

Nu kan du trimma dina spelklipp och skärmbilder från Senaste klippen i guiden. Nu behöver du inte längre växla till Upload Studio för att klippa i dina klipp.

Uppdaterade knappfunktioner

Vi har gjort några ändringar för handkontrollens knappkommandon. Till exempel kan du nu trycka på knappen Visa när du är på Startsidan för att ändra ordningen på dina spel- och kompisblock. Om du trycker på knappen Visa när du har valt Startsidan på guidens huvudflik kommer du till dina senaste klipp.

Bättre upplevelse för familjer

Det är nu lättare för föräldrar att hitta och hantera sina trygghetsinställningar på Xbox One. På den nya skärmen för trygghetsinställningar går du till Inställningar > Konto. Där visar vi exakt vilka trygghets- och innehållinställningar som har ställts in, vilka viktiga som inte ställts in och sådana som kräver din uppmärksamhet.

OS-version: 10.0.17133.2020 (rs4_release_xbox_dev_1804.180418-1415)

Publiceringsdatum

2018-04-24

Fler alternativ för videoutgången

Utgången på Xbox One X och Xbox One S har nu upplösningen 1440p för spel, spelklipp och skärmbilder. 1440p kallas ibland 2 560 × 1 440 och QHD och gillas av datorspelare. Med över 1,5 miljoner pixlar fler än 1080p fyller den här upplösningen gapet mellan full HD och 4K Ultra HD. (Personer som är anslutna till en bildskärm med 1080p eller 4K UHD ser inte alternativet för 1440p).

Vi har också lagt till ett alternativ för att minska visuell fördröjning, eller inkommande fördröjning, som kallas AMD FreeSync. Det ger en variabel uppdateringsfrekvens (VRR) för de TV-apparater och bildskärmar som stöder detta. VRR minskar fördröjningen och minimerar det hackiga genom att låta bildskärmen synkronisera sin uppdateringsfrekvens med det kommer från din Xbox.

TV-apparater som lanseras senare i år kommer att kunna utnyttja en ny Xbox-funktion som kallas ALLM (Auto Low-Latency Mode). Den meddelar bildskärmen att du spelar ett spel. Då får du en mindre ingångsfördröjning när du spelar spel och du fortfarande kan njuta av din nya TV:s bearbetning av annat än spel vid andra tidpunkter, precis som när du tittar på en film.

Bättre Mixer-interaktivitet

Mixer-streamare på Xbox One kan nu dela sin handkontroll (förutom Xbox-knappen) med en Mixer-tittare på Mixer.com. Tittare kan ta kontrollen med spelkontrollen på skärmen eller genom att ansluta en handkontroll till sin dator. Streamare kan pausa handkontrollsdelningen genom att trycka på guideknappen. Tittare och streamare kan samarbeta i ett spel – eller inte. Det är upp till dig!

Sändningar pausas nu i stället för att stoppas när du byter spel eller går till dashboard. En pausindikator visas på ditt sändningsöverlägg och dina tittare kommer att se en pausad skärm tills du går tillbaka till spelet. Du kan nu också starta Mixer-sändningar var som helst ifrån på Xbox One, oavsett om du är på startsidan, välkomstskärmen för ett spel, eller i själva spelet.

Dela dina skärmbilder på Twitter

Förutom att dela dina spelklipp och skärmbilder på Xbox Live och OneDrive kan du nu ladda upp bilder direkt till Twitter. Det innebär att dina spelhöjdpunkter spelas upp i ditt Twitter-flöde och visas i ditt Twitter-media. Redigera din rubrik och lägg till hashtags (eller redigera angivna hashtags – speltitel och #XboxShare) så kommer du att twittra dina bedrifter direkt från din Xbox.

Turneringar öppnas för alla

Turneringar är nu öppna för alla, även om du inte är klubbmedlem. Om du vill ansluta till eller skapa en turnering trycker du på Xbox-knappen för att öppna guiden. Välj Flerspelarläge > Turneringar och välj sedan något av turneringsalternativen.

Schemalägg dina teman

Nu kan du växla mellan ljusa och mörka teman baserat på tid på dagen, till och med soluppgången och solnedgången där du är. Vi har också introducerat ett nytt högkontrastalternativ för ljust tema, vilket gör det lättare att se objekt på skärmen.

Förbättringar av Skärmläsaren

Skärmläsarens volymreglage är nu oberoende av systemets ljudvolym. Vi har också lagt till ett inlärningsläge för inmatningar, så att namnet på tangenten och den funktion den utför läses upp för varje tangenttryckning på en ansluten inenhet.

På Edge

Webbläsaren Microsoft Edge på Xbox One har fått ett modernare utseende och bättre handkontrollsnavigering. Förbättringar av favoriter och historik gör det enkelt att gå tillbaka till dina favoritwebbplatser. Vi har också lagt till stöd för nedladdning och uppladdning av bilder, musik och videoklipp från Microsoft Edge på konsolen. Ditt nedladdade innehåll kan sedan nås med Utforskar-appen.

Djupare ljud

Om du vill komma i stämning till din egen musik medan du spelar dina favoritspel har vi goda nyheter för dig! Nu har du möjlighet att balansera spelets ljud mot bakgrundsmusik i guiden. Sänk spelvolymen, vrid upp musikvolymen och rocka loss. Systemljuden på startsidan och i guiden har också gjorts om helt för att stödja spatialljud, så att ljudsignaler från ditt surroundsystem matchar det som händer på skärmen.

Avancerad filtrering för klubbägare

Klubbadministratörer kan nu filtrera inbjudningbegäranden baserat på olika kriterier som rykte, gamerscore och rekommendationer från befintliga klubbmedlemmar.

Smartare klubbfeeds

Använd filtret Populärt för att se innehåll som är populärt bland de personer och spel du följer. Filtrering efter Toppinlägg visar de mest populära inläggen inom en viss period. Du kan också inaktivera kommentarer för dina feedinlägg i klubbar, spelhubbar och community.

OS-version: 10.0.16299.5101 (RS3_RELEASE_XBOX_DEV_1802.180131-1450)

Publiceringsdatum

2018-02-07

Spelhubbar i guiden

Nu är spelhubbsinformation tillgänglig direkt från guiden. Du kan till exempel visa kommande achievements, Letar efter grupp-inlägg och vilka kompisar som för närvarande spelar ditt spel utan att behöva lämna spelet.

Ta bort distraktioner

Behöver du lite egentid? Ange din onlinestatus till ”Stör ej” om du inte vill att aviseringar ska visas och låta dina kompisar få veta att du vill vara i fred.

Planera din achievementattack

Genom att visa kommande achievements i guiden kan du sikta in dig på att låsa upp specifika achievements. Sortera efter stäng, vanliga, sällsynta, de vanligaste sällsynta och högsta gamerscore.

Fler alternativ för inaktivitet

Tidigare kunde du konfigurera din Xbox så den inaktiverades efter en eller sex timmar av inaktivitet. Vi tänkte att vi skulle prova några siffror till. Nu kan du också välja alternativen två, tre, fyra och fem timmar av inaktivitet.

Andra systemuppdateringar

Löste detta ditt problem?

Ja
Nej

Tack för din feedback

Tack för din feedback!

Vi beklagar att det här hjälpavsnittet inte hjälpte dig att lösa problemet. Men skam den som ger sig! Prova nedanstående community-alternativ.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Lämna feedback på det här hjälpavsnittet

255 tecken kvar.
För att skydda din integritet ska du inte ange din kontaktinformation i din feedback.
Få hjälp från communityn
Ambassador chat image
Ambassadörschatt
Chatta direkt med en annan Xbox-användare som vill hjälpa dig.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Operativsystemsversioner och systemuppdateringar för Xbox One under 2018" som du läste om eller ett annat problem?